Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Virksomheder laver falske app-anmeldelser

4. apr. 2011 21:20Flere virksomheders iPhone-apps får kunstigt gode vurderinger i App Store, fordi ansatte giver applikationerne topkarakterer uden at oplyse, at de er på lønningslisten. Det skriver Ekstra Bladet og internetbloggen Journalistikpolitiet.

Tidligere i dag afslørede Ekstra Bladet, at en ny applikation fra supermarkedskæden Rema 1000 på rekordtid er blevet den mest populære gratis-app i App Store, fordi ansatte i butikskæden har givet applikationen topkarakter uden at oplyse, at de er på lønningslisten. "Pinligt," skriver Ekstra Bladet blandt andet om Rema 1000's fremgangsmåde.

Senere i dag kunne internetbloggen Journalistikpolitiet så afsløre, at Ekstra Bladets ansatte i mindst seks tilfælde har givet avisens iPhone-apps topkarakter uden at oplyse, at de er på lønningslisten. Hvad der er pinligt for Rema 1000, er derfor dobbeltpinligt for Ekstra Bladet, lyder det fra blogstifter Jakob Andresen.

Det er ikke første gang, at virksomheder fusker sig til gode anmeldelser. Erhvervsavisen Børsen lavede akkurat samme nummer, da de i sidste måned lancerede deres nye iPad-app.

Læs også: Børsen giver egen iPad-app topkarakter

#1: KilRoY

4. apr. 2011 21:24

Det samme gælder jo også sider som eksempelvis trustpilot, der også set eksempler på firma'er "pynter" på deres karakter ved at give sig selv et par 5/5 votes...

#2: Schranke

4. apr. 2011 21:28

Det er en skam at de ikke stoler nok på deres produkter...
Hvis de er nødt til at generere en god rating på den måde, syndes jeg ikke de burde udgive noget til at starte med, men udvikle hvad de har så de kan levere noget der gør sig fortjent til en 5/5 rating.
De burde kunne gøre det bedre...

Hobby Fotograf http://schrankenmuller.smugmug.com

#3: Kolklik

4. apr. 2011 22:24

#0

Det kunne jo også bare ske at rema 1000s ansatte som har givet den 5/5 faktisk synes den er det værd??..

#4: Zigma

4. apr. 2011 22:53

Jeg har det lidt på samme måde som #3.
Hvad nu hvis de apps rent faktisk er gode og folk synes de er godt lavet? Skal man så ikke have lov til at skrive det, bare fordi man er ansat i firmaet?

Hvis app'en så er noget lort, så er det jo fesent, men hvis det er en god app, hvorfor så whine sådan?

#5: Alrekr

4. apr. 2011 22:58

Tjaa.. Der er vel en del ansatte som er loyale overfor deres arbejdsplads og derfor giver gode ratings.

Newz.dk på den fede måde: http://knowyournewz.dk/index.php?title=SNES

#6: MOA

4. apr. 2011 23:03

Jeg kan så berette om modsatte effekt med krak app'en hvor ansatte hos konkurrenten sablede dem ned med 1 stjerners anmeldelser og selvfølgelig lige henvisning til deres eget skodprodukt.

#7: KilRoY

4. apr. 2011 23:11

#4 Fordi det ikke giver et korrekt billede af app'et, men det jo umuligt at kontrollere om folk er en del af firmaet når man henter app'et.

#6 Det undre heller ikke mig, at der desværre findes folk der bruger sådan metoder, svinsk er det at man ikke kan konkurrere uden at man skal gå i børnehave mode..

Og nu kan jeg så huske hvem det var der lavede fusk på trustpilot, det var getmore, og så fandt jeg endda artiklen ved computerworld igen :)

...
Dengang sprang Getmore seks point op ad karakterskalaen og forlod den bundplacering, de havde, efter en crn-artikel om dårlig brugervurdering, og Getmores direktør Kaiser Raja erkendte, at han og en medarbejder stod bag et par af anmeldelserne. For eksempel roste Kaiser Raja sin egen butik med fem stjerner og skrev derudover; "har handlet hos Getmore adskillige gange uden problemer. Kan varmt anbefale butikken til alle." ...Kilde

#8: spacefractal

5. apr. 2011 00:34

Det er da også dårligt skik, og vil aldrig selv gøre det, udover at for folk til at anmelse spillet efter givet dem en promokode (hvilket også vil være normalt for mange at gøre).

Men det er jo dobbelt skidt, da de selv har faldet i fadet....skdit at de selv er faldet i dette. ups.

Ommend til vores eget spil, har jeg også set noget lignende, altså lave anmedelser uden at være konstruktivt, og bare er negativt uden grund. Men også sørme det modsatte ende. Det samme gælder for de konstruktive i begge ender af skalaren (som jeg hellere vil se og læse).

#9: nielsbrinch

5. apr. 2011 06:27

Hvis de konkurrende firmaer pynter på deres rating kan jeg godt forstå andre virksomheder også føler de er nødt til det.

www.nielsbrinch.com

#10: Etherial

5. apr. 2011 09:01

Enig. Det måtte desuden komme, når det er brugerne, der sørger for "mersalget" af appen vha. rating systemer. Det tager ikke mange 3-årige at se fidusen ved at vote ens eget produkt op, når det samtidig putter konkurrenterne nedenunder.

#11: Mikkelpf

5. apr. 2011 09:31

#0

Det kunne jo også bare ske at rema 1000s ansatte som har givet den 5/5 faktisk synes den er det værd??..Kolklik (#3)

Sandt nok, men det kritikken går på, er at de ikke oplyser at de er ansat hos Rema 1000, EB eller hvem det nu end er. Og det er en smule utroværdigt, og underminerer rating-systemet. Specielt med firmaer der har så mange ansatte som Rema 1000.

#12: Montago.NET

6. apr. 2011 08:33

#0 hold nu kæft

Hvis 10 ansatte giver deres egen app 5 stjerner vil App'en dukke op på listen over populære apps - hvorved flere mennesker finder den !...

hvis de 100.000 persone som henter den, ikke kan lide den, skal de jo nok hurtigt få rated den til helvede med 1 stjerner

Move along, nothing to see....

Microsoft .NET, fordi jeg ikke er bindegal

#13: idiotiskelogin

6. apr. 2011 11:09

Har også på fornemmelsen at der er firmaer der laver astroturfing her på Newz.
Eller også har folk bare hukommelse som en fritte på en dobbelt espresso. :D

Food for the NSA line eater.

#14: aben

8. apr. 2011 11:14

Jeg kan så berette om modsatte effekt med krak app'en hvor ansatte hos konkurrenten sablede dem ned med 1 stjerners anmeldelser og selvfølgelig lige henvisning til deres eget skodprodukt.MOA (#6)

men så kan man jo heldigvis anmelde det review og få det fjernet.

jeg ville ønske jeg kunne hade dig ihjel

#15: kblood

10. apr. 2011 17:06

Altså hvis nu man arbejder i en virksomhed, og derfor også bruger en app som den virksomhed har lavet og synes den er god, uden at man er blevet bedt om at synes den er god, så må man ikke rate den, eller så skal man bare huske også at skrive at man afbejder for dem der har udgivet den app?

Jeg arbejder for Telenor, og synes da egentlig at den WiMP app er god. Nu mener jeg ikke at jeg har ratet den endnu, men jeg synes da at den er mindst 4 stjerner hver, eller hvad den nu bliver rated i på Android.

Personligt synes jeg ikke det er forkert hvis personen rent faktisk synes det er en reel vurdering, men burde nok også oplyse at man måske også er lidt mere tilbøjelig til at syntes det fordi man nu arbejder for den virksomhed. Hvis det kom frem at Rema 1000 f.eks. direkte havde bedt deres ansatte om at rate deres eget program, og helst med 5/5, så er det jo noget krejleri.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger