Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

WNZ: PCWorld: Historier om varm iPad er overdrevne

31. mar. 2012 22:49Lige siden Apple lancerede den første iPad i 2010, har deres populære tablet været kilde til diskussion og deres seneste skud på stammen har ikke været en undtagelse.

Det har fra flere sider været rapporteret, at den nye iPad bliver varm og ubehagelig at holde under brug, til for eksempel spil og større downloads. Derfor besluttede hjemmesiden PCWorld at udføre deres egen test, for at se om de kunne opnå de rapporterede temperaturer. Ud over den nye iPad blev også iPad 2's og to forskellige Androidtablets temperaturer målt.

Testene blev udført ved hjælp af et infrarødt termometer, hvor PCWorld flere gange målte både for- og bagside, på tabletcomputernes midte, ved opladerens indgang og på bagsiden. Der blev målte en starttemperatur før de blev taget i brug, en temperatur når de havde været brugt i 5-10 minutter og en tredje efter én times brug hvor der blev spillet Riptide GP. Samtlige tablets have aktiveret Wi-Fi og testen blev gennemgået både med og uden opladning.

Under opladning ved inaktivitet blev temperaturen på den nye iPads bagsides midte målt til 24,4 °C. Det samme punkt nåede en temperatur på 30 °C efter 5-10 minutters brug, mens det varmeste punkt på dette tidspunkt lå på 33,3 °C. Efter en times spil var temperaturen på 37,8 °C, hvilket det ikke lykkedes dem at overstige, altså noget mindre end hvad andre har rapporteret. Under deres test nåede temperaturforskellen mellem iPad 2 og den nye iPad en maximal forskel på 4,4 °C. Dog kunne de konkludere, at den nye iPad generelt set bliver lidt varmere end iPad 2.

De to Androidtablets PCWorld testede var henholdsvis Asus' Transformer Prime og Samsungs Galaxy Tab 10.1, og heller ikke her fandt man den store temperaturforskel i forhold til iPad. Efter 5-10 minutters brug under opladning var forskellen på Galaxy tabens og iPadens varmeste punkt på blot 1,1 °C. Efter en times spil under opladning var temperaturforskellen på begges tablets varmeste punkt igen kun 1,1 °C. Den største temperaturforskel mellem den nye iPad og en Androidtablet blev fundet efter en times spil uden opladning hvor forskellen på iPadens og Transformer Primes maximaltemperatur var på 3,3 °C. iPad 2 havde dog i dette tilfælde en temperatur som lå 4,4 °C under den nye iPads, som før nævnt var den største temperaturforskel, der blev målt.

Despite all of the media attention over the iPad's (and other tablets') operating temperatures, the issue seems to be overblown. None of the four tablets we tested ever get so warm that I could detect screen discoloration, of the type that some users of early units of the iPhone 4 reported. Given that the new iPad's battery has an mAh rating nearly double that of the batteries on the other tablets here, we would expect it to run at least a few degrees hotter than those units.PCWorld

#1: Alrekr

31. mar. 2012 23:13

Jeg er lidt forvirret - der snakkes om en temperaturforskel, men er de omtalte Android-tablets varmere eller koldere end de nieuwe iPad? Det fremgår ikke af artiklen her..

Newz.dk på den fede måde: http://knowyournewz.dk/index.php?title=SNES

#2: amaby

31. mar. 2012 23:20

#1
Den nye iPad var varmere, men var max 3,3 grader varmere end de testede Androidtablets.

Men du har ret i jeg ikke fik det klargjort helt godt, kan jeg se nu jeg læser det igen.

#3: Ronson ⅍

31. mar. 2012 23:27

Steve Jobs has no public record of giving to charity. As of 2011 Bill Gates has given about 30 billion to charity.

#4: DaFrog

31. mar. 2012 23:30

Undre mig lidt over deres måde at måle temperaturen på, ville det ik være mere rigtigt at måle temperaturen på yder siderne hvor du faktisk holder hænderne istedet for at måle de steder hvor folk aldrig har deres hænder når de bruger dem(Bagsiden/Forsiden og hjørnerne).

når man kigger lidt nærmere på tablets finder man også ud af at processoren faktisk sidder ude i en af siderne og det kan jo være den side folk klager over bliver for varm når de bruger den for meget.

#5: mathiasm87

31. mar. 2012 23:48

Jeg har den nye iPad og den er på ingen måde ubehagelig at sætte med i længer tid. Det gælder både til spil og længere surfen på nettet.

#6: ufomekaniker

1. apr. 2012 01:35

Jeg har også iPad'en fra 2012. Den stiger i temperatur kan man mærke. Men den bliver ikke ubehagelig at have i hånden. Men man kan godt mærke at der sidder en quad-core GPU i :D Jeg vil skyde den til, at den nok stiger omkring 5 gr.

Er der ikke noget med at når hånden rører noget metal, føles det koldere end hvis man rører noget plastik?

#7: smiley

1. apr. 2012 03:46

Hva'be'har? Er der nogen der har overdrevet noget dårligt imod et Apple produkt??

Det kan ikke være rigtigt! Folk er jo så objektive, faktuelle og respektfulde, især når det gælder et produkt fra Apple.

At skrive en bil analogi er at indrømme man har tabt. Både fordi det ikke giver mening og fordi man ikke har nogen fantasi.

#8: binderup

1. apr. 2012 08:49

Så bliver det spændende at se hvordan de andre ikke iOS tablets kommer til at få det med varmen når de indhenter iPad 3 med grafik og opløsning.

#9: spectual

1. apr. 2012 09:14

Undre mig lidt over deres måde at måle temperaturen på, ville det ik være mere rigtigt at måle temperaturen på yder siderne hvor du faktisk holder hænderne istedet for at måle de steder hvor folk aldrig har deres hænder når de bruger dem(Bagsiden/Forsiden og hjørnerne).#4

Jeg ved ikke hvordan du sidder med en ipad men jeg rør i hvert fald bagsiden med fingerspidserne.

Har den nye ipad og har lagt mærke til at den er en del varmere end den gamle. Det er dog ikke noget jeg har fundet decideret ubehageligt eller irriterende. Men jeg har dog heller ikke testet den så udførligt som de gør i #3's link.

#10: nubus

1. apr. 2012 12:10

1,1 grad! Det er jo et lille stykke fra de 3. grads forbrændinger medierne fik malet frem.

Vi må hellere hjælpe John Strand og Morten Bay med et par bud på hvad de nu skal skrive om iPad. Et par forslag:

a) Det tager tid at lade og den er 1 mm tykkere (ja, den har et stort batteri men er kompatibel med tidligere ladere - slemme Apple)

b) Den oplader selv når den siger 100% (ja, den motionerer batteriet så det holder længere)

c) Den kører ikke Flash/ActiveX/Java/... (Adobe har droppet Flash til mobile og MS tilsvarende med ActiveX i Win8 Metro, tør øjnene og tag en diskette)

d) iPad 3 er et "kæmpe flop" fordi den kun er gået fra 14 mbit/s til 42 mbit/s på mobile netværk. (ja, og 62% tager aldrig deres iPad med ud af huset... men nu har vi hørt jer og forstår at I ikke har læst op på ITU og 4G).

e) iPad har ikke en quad-core CPU (Windows Phone har single core... og...).

f) iPad 3 er ikke kompatibel med covers fra iPad 1, der er ingen nye farver, intet udskifteligt batteri (suk!)

e) Kører ikke Android / Windows Phone og har Apple-logo. (ja, vi forstår I har et problem der)

g) Næste år kommer iPad 4 / Android 5 / Win 8 / nye tablets /... så vent (ja Morten Bay - og i morgen kommer din anmeldelse gratis online, så jeg køber ikke Politiken i dag).

h) Den bruger Micro Sim som stavnsbinder brugerne og er inkompatibel med gamle sim-kort/snart forældet (så er der noget til både Strand og Bay).

i) Den har ingen pen.

j) iOS er træt

k) Apple har tabt magien (nej, det hedder Jantelov)

l) Den bliver samlet af kinesere (ligesom Samsung, Dell, HP, Asus,...)

Så skulle der være nok til et par nye overskrifter. Andre forslag er velkomne :-)

Min signatur blev overhalet af udviklingen.

#11: XorpiZ

1. apr. 2012 12:46

#10

Er det en aprilsnar du har gang i der?

#12: MichaelB

1. apr. 2012 13:46

Det er en god nyhed, kender et par stykker der har været tilbageholdene med at købe den pga. netop det problem.

Men jeg må sige jeg er skeptisk overfor de anvendte måle-metoder. Hvis man måler med et infrarødt termometer skal det foregå på en mat sort overflade, alle andre materialer du måler på vil give misvisende resultater da de reflekterer enten ved at skinne eller ved at have en farve der kaster "måle-lyset" fra sig. Til de der vil afprøve og har et infrarødt termometer, prøv at sætte en liter vand i kog og mål på det.

#13: dan1el

1. apr. 2012 13:56

Har nye iPad, go spiller en del Infinity Blade 2, ikke for jeg gider at sammenligne med Android eller gamle iPads, men efter et stykke tid, mens den også lader op, så bliver den altså varm...
Varm som i, den skal jeg ikke have på mine bare ben...men ikke kogende varm...
det er lidt irreterende, men ok, der er ingen blæser, jeg lader batteri og bruger GPU'en rimeligt intenst...så det er jo noget man må leve med, men varm, det bliver den.

(Har iPad 1, iPhone 3GS og iPhone 4S ej heller disse bliver så varme som "nye iPad")

#14: dan1el

1. apr. 2012 13:58

12# jeg ville ikke holde mig tilbage for at købe pga. varme problemet... skærmen er det værd, enormt lækker skærm og det er salgs argument i sigselv...

#15: idiotiskelogin

1. apr. 2012 14:15

Så nogen hos elgiganten. De ar også lune på bagsiden. Men ikke noget der var et problem. Men de havde så heller ikke nogen 64gb på lager

Food for the NSA line eater.

#16: psinned

1. apr. 2012 14:29

Hvorfor er det, at I ikke bare giver os en tabel at kigge på, i stedet for at forklare målingerne i konstruerede sætninger over 30 linjer? Ydermere er det ikke særlig velformuleret. Havde jeg gjort det der i en opgave, var jeg dumpet.

#17: Ronson ⅍

1. apr. 2012 15:06

Tabel? Se linket i #3.

Og værsgo:
http://peecee.dk/uploads/042012/gsmarena_001.gif
So, in conclusion the issue does exist and the new iPad really goes a bit hotter than comfortable for holding. The peak temperature of the new slate is, according to our measures 12.7°C (26.1°F) higher than that of its predecessor

Steve Jobs has no public record of giving to charity. As of 2011 Bill Gates has given about 30 billion to charity.

#18: Alrekr

1. apr. 2012 16:29

b) Den oplader selv når den siger 100% (ja, den motionerer batteriet så det holder længere)nubus (#10)

Øhhh... Hvordan kan man lade et batteri til over 100 %? Du synes ikke selv det er en anelse suspekt? For mig at se er det endnu et sted (antennagate) hvor Apple ikke overholder samme princip som alle andre - nemlig at 0 % er tom og 100 % er helt fyldt op.

k) Apple har tabt magien (nej, det hedder Jantelov)nubus (#10)

Nej, Apple har aldrig været magisk. Jobs har selv udtalt, at de der heath kit som han og Steve Woz legede med lærte ham, at der ikke var noget magisk over computere og andre maskiner.

Newz.dk på den fede måde: http://knowyournewz.dk/index.php?title=SNES

#19: jpvg

1. apr. 2012 17:16

#18

Den er reelt fyldt på 100%, det der sker er at den begynder at aflade og så lader op igen bagefter for at bevare batteriets levetid. Det er set før i andre gadgets, jeg ved dog ikke om det har været i andre mobilenheder før. Jeg _tror_ personligt det er et lille og relativt uvigtigt plus til iPad v.3 men et plus stadigt.

#20: cryo

1. apr. 2012 17:52

Øhhh... Hvordan kan man lade et batteri til over 100 %? Du synes ikke selv det er en anelse suspekt? For mig at se er det endnu et sted (antennagate) hvor Apple ikke overholder samme princip som alle andre - nemlig at 0 % er tom og 100 % er helt fyldt op.Alrekr (#18)

Apple har sat 100% til det de garanterer. Af tekniske grunde (for lithiumbatterier) er det bedst ikke at lade dem forblive helt opladede, men i stedet bruge dem lidt og så lade lidt igen, og så videre. Hvis de begyndte at vise det med et tal der hele tiden skiftede mellem 98% og 100% ville der straks komme overskrifter på ekstrabladet.

Hvad forskellige producenter gør varierer nok, men jeg vil tro denne metode er rimelig udbredt, og det er jo nærmest også det eneste der giver mening.

#21: Alrekr

1. apr. 2012 18:19

Hvis de begyndte at vise det med et tal der hele tiden skiftede mellem 98% og 100% ville der straks komme overskrifter på ekstrabladet.cryo (#20)

Det er ellers præcis hvad min Nexus S har gjort altid. Jeg har endnu ikke set én eneste overskrift baseret på det.

Newz.dk på den fede måde: http://knowyournewz.dk/index.php?title=SNES

#22: kblood

1. apr. 2012 18:36

Jeg undrer mig også lidt over den test. Jeg har også prøvet den nye iPad en smule, og ingen jeg kender har nævnt det med varmen som et problem.Men har ingen læst at det er skærmen der højest sandsynligt er årsagen? Så vidt jeg ved er Riptide ikke et af de spil som udnytter den nye iPad.

Hvis Transformer Prime skulle testes om den bliver varm, så skulle det da også være med et af de spil der er optimeret til dens 4 kernede CPU og 12 kernede GPU. Ellers så burde den jo netop kunne holde en lavere temperatur end ældre modeller, da den burde kunne gøre det mere effektivt end dem med de apps der ikke udnytter dens GPU eller CPU..

#23: cryo

1. apr. 2012 19:02

Det er ellers præcis hvad min Nexus S har gjort altid. Jeg har endnu ikke set én eneste overskrift baseret på det.Alrekr (#21)

Nej men det er jo heller ikke Apple ;-). Men ok, jeg ved ikke hvad de forskellige producenter gør, så min antagelse var, jeg skrev, et gæt. Jeg synes nu Apples løsning virker som den mest brugervenlige, men det er trods alt en detalje.

#24: hal

2. apr. 2012 02:10

Heh nørder armeret med IR termometre har (delvist) aflivet endnu en myte.

NYHED: Der er flere "varme" Ipads end der er oprigtige kvinder i det Københavnske natteliv!

Frem med IR-termometeret og afliv den! :)

Ok, fair nok: irrelevant, men WNZ "nyheden" spildte også 30 sekunder af mit liv.

#25: HenrikH

2. apr. 2012 09:29

1. Hvad er rumtemperatur under denne test?
2. Hvad har rumtemperaturen været når de er blevet meget varme?

Ud over at forbrugselektronik jo i dag designes, så der er en mindre procentdel af enhederne der ikke virker 100%, så er tablets jo passivt kølet, hvorved den omgivende temperatur har en del at sige ift. hvor varm den bliver under en ens belastning?

#26: nubus

2. apr. 2012 10:42

1. Hvad er rumtemperatur under denne test?
2. Hvad har rumtemperaturen været når de er blevet meget varme?HenrikH (#25)

Underlaget er afgørende for at de kan lede varmen væk - man må gå ud fra at de forskellige tablets er testet under samme forhold (temperatur, belastning og underlag).

Ud over at forbrugselektronik jo i dag designes, så der er en mindre procentdel af enhederne der ikke virker 100%HenrikH (#25)

Ingen designer noget der har en høj DOA-rate. Håndteringen af den slags koster simpelthen for meget.

Min signatur blev overhalet af udviklingen.

#27: HenrikH

2. apr. 2012 12:59

#26: Vent, så du siger at tablets primære heat-sink er brugeren, og ikke den omgivende luft? Det var da i bund og grund ikke det smarteste.

Og ingen producerer i dag et elektronikprodukt med 100% virkning, kvalitetskontrollen er simpelthen for omkostningsfuld i de høje halfemsere. Note: jeg mener ikke at nogen går efter at 20% fejler, men et par procent var acceptabelt sidst jeg så udregninger for det.

#28: floe

2. apr. 2012 14:25

Det er ellers præcis hvad min Nexus S har gjort altid. Jeg har endnu ikke set én eneste overskrift baseret på det.Alrekr (#21)

Er der overhovedet skrevet overskrifter omkring Nexus S ;)

#29: Alrekr

2. apr. 2012 15:05

#28
Ja - at der var noget galt med opdateringen til Android 4.0, så den blev udsat fra engang i december til nu.

Newz.dk på den fede måde: http://knowyournewz.dk/index.php?title=SNES

#30: amaby

2. apr. 2012 23:48

#25
Den præcise temperatur er ikke angivet, men de skriver det sidder i et rum med en kontrolleret og behagelig temperatur. så nok et par og tyve grader.

#31: Nize

4. apr. 2012 13:17

Jeg har en, synes ikke det er noget at snakke om, men den er varmere end 2'eren. Til gengæld er den så fantastisk med skærmen, at det er pisse ligegyldigt.

-- "Hvis du siger 'SSD disk' én gang til, så..." *SMACK*

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger