Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 12%Maksimalt 6"
Apple og Samsung rapporterer om fejl i deres telefoner
Billede: Apple Inc.

Apple og Samsung rapporterer om fejl i deres telefoner

29. apr. 2014 09:22For både Samsung og Apple, i en sag der ikke har noget at gøre med deres indbyrdes retssag, har de været ude og meddele, at de har registreret defekter ved nogle af deres telefoner.

For Samsung drejer det sig om deres nyeste flagskib Galaxy S5, hvor flere kunder har oplevet, at kameraet ikke virker. Det asiatiske firma oplyser, at de har fundet fejlen, som har ramt et begrænset parti af telefonen. Fejlen er nu rettet, og sidder man med en fejlramt telefon, skal man blot henvende sig til Samsung for at få den lavet gratis.

Hos Apple er det ejere af iPhone 5, som kan være ramt af en fejl, hvor det ikke er muligt at sætte telefonen på standby eller vække den igen. Årsagen er en defekt standby/låse-knap, hvilket ser ud til at have ramt telefoner, som er produceret før maj 2013.

Apple har oprettet en hjemmeside, hvor det er muligt at undersøge, om ens iPhone er en del af de telefoner, som kan blive repareret gratis.

Apple starter iPhone 5 Sleep/Wake Button Replacement Program
Billede: Apple Inc.

Apple starter iPhone 5 Sleep/Wake Button Replacement Program

28. apr. 2014 18:01Apple har valgt at starte et nyt replacement program, for alle iPhone 5 ejere. Dette skyldes, at der er en lille procentdel af iPhone 5 ejere, der kan være udsat for fejl i Sleep/Wakeup knappen, hvor den ikke altid virker.

Dette replacement program løber i 2 år fra din iPhone 5 er købt, så skulle du have en fra da de udkom, vil du stadig have cirka 6 måneder mere at løbe på til at opdage fejlen. Trods navnet "Replacement Program", er der ikke tale om, at man får udskifte sin iPhone, men at den skal sendes ind for at blive repareret.

Fejlen giver mulighed for at omgå den normale garanti på telefonen.

For at se om du kan få rettet fejlen skal du indtaste dit iphone 5 serienummer, hvorefter Apple giver anvisninger om hvad du skal gøre efterfølgende.

Rygte: iPhone 6 udskydes til 2015

23. apr. 2014 13:55Rygterne vedrørende Apples ventede iPhone 6 har været mange den seneste tid, og mens flere rygter har været løbende uenige og modstridigende, synes de seneste rygter at have en vis overensstemmelse.

Skal man således tro flere kinesiske kilder, er Apple for nyligt blevet enige med sig selv om, at lanceringen af deres kommende flagskib skal udskydes til 2015. Hvorfor Apple har taget dette valgt melder historien imidlertid ikke noget om, men hardware-mangel er som altid en god kandidat.

Hvilken af de to smartphones, som Apple efter sigende skulle lancere næste gang, der bliver forsinket er i skrivende stund også uvist, men meget tyder på, at 4,7''-versionen fortsat forventes lanceret i slutningen af 2014, mens det er 5,5''-versionen, som udskydes til næste år.

Om der er hold i rygterne, og om Apple virkelig har planer om at lancere en smartphone med så stor en skærm vides naturligvis ikke.

Interne dokumenter ser dagens lys i sag mellem Apple og Samsung
Billede: Flickr - dweekly

Interne dokumenter ser dagens lys i sag mellem Apple og Samsung

9. apr. 2014 07:30I forbindelse med en nystartet sag mellem Apple og Samsung, hvor førstnævnte kræver 11 milliarder kroner i erstatning fra den sydkoreanske telefonproducent, er der dukket interessante interne dokumenter op, som en del af bevisførelsen i sagen.

Et af dokumenterne er fra Apple og viser, at de for et år siden godt var klar over, at deres vækst på smartphonemarkedet var hæmmet, og at det skyldes forbrugernes ønske om billigere telefoner og telefoner med store skærme. Med Apples egene ord "Customers want what we don’t have".

Omvendt angriber Apple Samsung med dokumenter, der ifølge dem viser, at Samsung har kopieret oplåse-funktionen fra iPhone til sine produkter, hvilket er en af Apples fem påstande i sagen.

Det fremgår også af et andet dokument, at Samsung internt godt er klar over, at kampen om smartphones i høj grad handler om god software.

Fra Samsungs side fremfører de også en mail fra 2011, hvor Steve Jobs omtaler hellig krig mod Google, hvilket får Samsung til at pege på, at Apple reelt set har et problem med Google og ikke dem.

Apple og Samsung starter ny retssag

1. apr. 2014 17:08Det er ikke langt tid siden, at Apple og Samsung sidst mødtes i retten, i en sag der primær faldt ud til Apples fordel, da de fik stadfæstet det meste af de erstatningsbeløb, de tidligere var blevet tilkendt, hvilket løb op i godt 5 milliarder kroner. Denne sag er appelleret af Samsung og derfor ikke afgjort endeligt endnu.

Den nye retssag gælder denne gang kun softwarepatenter, hvor Apple beskylder Samsung for at misbruge 5 patenter, hvilket de vil have 11 milliarder kroner for. Samsung beskylder fra deres side Apple for at bruge to af deres patenter, hvilket de vil have godt 38 millioner kroner for.

Samsung argumenterer for, at 4 af de 5 Apple patenter, er funktioner i Android, der var under udarbejdelse før Apple overhovedet ansøgte om patenterne.

Eftersom der er tale om software, vil Google have en større rolle i denne retssag end tidligere, hvor det forventes at ansatte fra Google vil være at finde i vidneskranken, for at hjælpe med Samsungs forsvar.