Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Ville du købe et armbåndsur med iOS?

  • 60%Nej tak
  • 27%Måske
  • 13%Helt sikkert
Første beta-udgave af iOS 7.1 er klar til udviklere
Billede: Apple Inc.

Første beta-udgave af iOS 7.1 er klar til udviklere

19. nov. 2013 15:47Så er Apple klar med den første beta-udgave af iOS 7.1. Betaen er som altid tilgængelig for registrerede udviklere at teste og kan hentes hos Apples developer center.

Officielt er der tale om build 11D5099e. Sammen med opdateringen kommer der en hel del fejlrettelser af det plagede styresystem samt nogle få mindre opdateringer.

Betaen af 7.1 kommer blot få dage efter frigivelsen af 7.0.4, der stadig volder brugerne en del problemer.

iPhone 5c sælger ikke godt nok - Apple sætter produktionen ned
Billede: Apple

iPhone 5c sælger ikke godt nok - Apple sætter produktionen ned

19. nov. 2013 15:09Tilbage i oktober satte Apple produktionen af iPhone 5c gevaldigt ned, da interessen fra forbrugernes side langt fra var så høj, som teknologigiganten ellers havde forventet.

Dengang gik Apples produktions-partner Pegatron ned fra 320.000 producerede eksemplarer om dagen til blot 80.000 eksemplarer om dagen.

Nu er turen så kommet til Foxconn, hvis Zhengzhou-fabrik helt ophører med at producere iPhone 5c for i stedet at fokusere på at producere yderligere eksemplarer af den noget mere populære iPhone 5s, som har været en langt større succes, end Apple ellers havde forventet, hvilket har forårsaget lange ventetider.

Apple afslører iPad Air

23. okt. 2013 07:33Under et stort event i går kunne Apple løfte sløret for en række nyheder - deriblandt en helt ny iPad.

Navnet er iPad Air, og der er tale om en iPad på 9,7" med retinaskærm, som er langt tyndere og lettere, end hvad er tilfældet med de nuværende modeller. I forhold til iPad 4 er iPad Air 28 % lettere, og så er dens ramme 43 % tyndere og dens profil 20 % tyndere, så den nu blot er 7,5 mm.

Indmaden består af samme type 64-bit Apple A7-processor som i en iPhone 5S, hvilket resulterer i, at iPad Air er fire gange hurtigere end iPad 4. Der er også tale om forbedret WiFi og LTE-support. Batteritiden forventes at være på omtrent 10 timer.

Kameraet bag på i denne omgang er et 5 MP iSight-kamera, som vil kunne optage video i op til 1080p, mens kameraet foran har "større pixels" og vil kunne optage i 720p.

iPad Air vil blive sat til salg den 1. november - også i Danmark - hvor den mindste model vil koste 3.699 kr.

Apple opretholder patent på touch-tastning
Billede: Apple Inc.

Apple opretholder patent på touch-tastning

21. okt. 2013 10:57Det amerikanske patentkontor USPTO, har valgt at omstøde en invalidering af U.S. Patent No. 7,479,949, der dækker over "touch screen device, method, and graphical user interface for determining commands by applying heuristics".

Patentet er ret omfattende og gælder for snart sagt enhver form for multi gesture kontrol på en kapacitiv berøringsfølsom skærm, inklusiv brugen af skærmen som et tastatur.

Der findes masser af sager med multi gesture kontrol, der er opfundet før Apples patent, men de gælder ikke for en kapacitiv skærm, hvilket gør, at Apple kunne repatentere dem ifølge de amerikanske patentregler.

Eftersom patentet dækker meget bredt, rammes samtlige andre producenter af smartphones, der ikke har en patentaftale med Apple, så som Microsoft og HTC.

Som det er set tidligere, er Apple meget aktive med at bruge deres patenter, til at blokere for andres produkter, hvorfor man må formode, at Apple vil forsøge at udnytte U.S. Patent No. 7,479,949, til igen at ramme sine konkurrenter.

Intel udskyder lanceringen af næste CPU-opdatering

17. okt. 2013 07:06Produktionen af den næste CPU-opdatering i rækken af Core i7 processorer fra Intel, der går under kodenavnet Broadwell, er blevet udskudt med et kvartal, så den nu forventes at gå i produktion i første kvartal 2014.

Oplysningen kommer fra Intels administrerende direktør Brian Krzanich, der på et møde omkring Intels økonomi for tredje kvartal kunne fortælle, at man var rendt ind i en fejl i produktionen. Fejlen forårsagede et langt mindre antal fungerende CPU'er end ønsket, og flere rettelser havde ikke løst problemet godt nok til, at man kunne overholde tidsplanen.

Broadwell er afløseren for Haswell, hvor der er tale om samme arkitektur som Haswell, men hvor man skifter til 14 nm produktionsprocessen. Dette skulle ifølge Intel give en ydelse der er op til 30 % bedre i forhold til strømforbruget, sammenlignet med Haswell.

Krzanich oplyste desuden, at lanceringen af Intels næste CPU efter Broadwell, der har kodenavnet Skylake, ikke vil blive påvirket af Broadwell udskydelsen.