Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Maksimalt 4,7"
  • 28%Som iPhone 5s
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 15%Maksimalt 5"
  • 12%Maksimalt 6"

Apple og Samsung starter ny retssag

1. apr. 2014 17:08Det er ikke langt tid siden, at Apple og Samsung sidst mødtes i retten, i en sag der primær faldt ud til Apples fordel, da de fik stadfæstet det meste af de erstatningsbeløb, de tidligere var blevet tilkendt, hvilket løb op i godt 5 milliarder kroner. Denne sag er appelleret af Samsung og derfor ikke afgjort endeligt endnu.

Den nye retssag gælder denne gang kun softwarepatenter, hvor Apple beskylder Samsung for at misbruge 5 patenter, hvilket de vil have 11 milliarder kroner for. Samsung beskylder fra deres side Apple for at bruge to af deres patenter, hvilket de vil have godt 38 millioner kroner for.

Samsung argumenterer for, at 4 af de 5 Apple patenter, er funktioner i Android, der var under udarbejdelse før Apple overhovedet ansøgte om patenterne.

Eftersom der er tale om software, vil Google have en større rolle i denne retssag end tidligere, hvor det forventes at ansatte fra Google vil være at finde i vidneskranken, for at hjælpe med Samsungs forsvar.

Nvidia lancerer nye GPU'er til bærbare computere

13. mar. 2014 16:42Nvidia har lanceret en ny serie af grafikkort baseret på deres eksisterende Kepler-arkitektur og deres nye Maxwell-arkitektur. Der er tale om grafikkort til bærbare computer, der alle kommer til at høre under GeForce 800M-serien.

I første omgang lancerer Nvidia GTX 850M og GTX 860M baseret på Maxwell-arkitekturen, mens GTX 870M og GTX 880M er baseret på Kepler-arkitekturen. Nvidia lover, at der er tale om de hurtigste GPU'er nogensinde til bærbare computere, hvor eksempelvis den mindste GTX 850M, er 30 % hurtigere end GTX 580M, der var kongen af GPU'er for bærbare computere for 3 år siden.

Alle de nye GPU'er understøtter de samme funktioner, der allerede kendes fra deres desktopvarianter, så som Shadowplay, der optager hvad der foregår på skærmen når directx anvendes, uden nævneværdig indflydelse på ydelsen, ligesom Gamestream til eksterne Nvidia Shield enheder også er understøttet.

Den største nyhed Nvidia fremhæver ved de nye GPU'er er funktionen BatteryBoost, der gør det muligt at spille meget længere tid, når man kører på batteri. Dette gøres ved at drosle FPS ned ved at regulere arbejdshastigheden for GPU, CPU, hukommelse og andre komponenter. Tunge spil som Crysis 3 vil se den mindste gevinst på omkring 30 % længere batterilevetid, mens mindre krævende spil som StarCraft II nemt kan kommer over 100 %. Eneste krav er, at spillet er startet efter strømforsyningen tages fra, da BatteryBoost ikke kan håndtere man skifter til batteridrift, mens spillet kører.

Apple kan få problemer med deres opladere

13. mar. 2014 09:12Tilbage i september 2013 dukkede der et forslag op i Europa-parlamentet, at opladere til mobiltelefoner solgt i Europa, alle skulle anvende den samme stiktype. I december samme år valgte politikerne at gå videre med forslaget og i dag skal parlamentet stemme om det.

Europa-parlamentsmedlem Christel Schaldemose fra Socialdemokraterne er overbevist om, at lovforslaget vil blive vedtaget, og dermed skal alle telefonproducenter anvende microUSB som stiktype når det kommer til opladning af telefonen.

Det vil ramme de telefonproducenter, der har valgt ikke allerede at benytte dette stik, som for eksempel Apple, da det ifølge forslaget heller ikke er lovligt blot at levere en adapter.

Målet med lovforslaget er at komme af med de op mod 51.000 tons miljøaffald, som opladere repræsenterer hvert år i EU.

Apple kræver ekstrem pris for patentlicenser af Samsung
Billede: newz.dk

Apple kræver ekstrem pris for patentlicenser af Samsung

12. mar. 2014 14:34Hos Foss Patents, der drives af Florian Mueller ekspert i intellektuelle rettigheder, har man de sidste års tid fulgt patentsagen mellem Apple og Samsung meget nøje. Normalt er Mueller enig med med de fleste af Apples vurderinger af deres patenter, men et udskrift fra et retsmøde den 23. januar, får ham nu til at tro, at Apple direkte har mistet forstanden.

Den voldsomme reaktion sker efter, at Apple nu kræver et licensgebyr af Samsung på 215 kroner for bare 5 patenter, eller 43 kroner per patent, for hver solgt smartphone eller tablet, hvilket er en uhørt høj pris.

Taget i betragtning af at enhver smartphone i dag bruger omkring 250.000 patenterede teknologier, så ville det svare til en merpris på 10,75 millioner kroner per smartphone/tablet, hvis alle fulgte Apples licenspriser.

$40 per unit. For five software patents. Give me a break. Reality distortion would be a total understatement for this.Florian Mueller, FOSS Patents

Det voldsomme tal stemmer heller ikke overens med tidligere forslag til licensering af patenter, som Apple er kommet med. I 2010 tilbød Apple en pris på 162 kroner per smartphone, men for samtlige af Apples patenter, der måtte være brugt. Tallene er desuden langt over hvad der eller er gængs i industrien at betale for den slags patenter.

Selve retssagen hvor licensspørgsmålet skal diskuteres, starter den 31. marts i år.

Apple-patent tillader live-aflytning af telefonsvareren

5. mar. 2014 08:19Nogle år tilbage var det meget almindeligt at have en fastnettelefonen med ekstern telefonsvarer, og man havde dengang muligheden for at lytte med, mens beskeder blev lagt.

Denne luksus forsvandt dog med mobiltelefonens og specielt smartphonens invasion af telefonmarkedet, men nu ser det ud til, at Apple har i sinde at genoplive denne mulighed.

Firmaet har således netop fået tildelt et patent hos det amerikanske patentkontor, der tillader iPhone-brugere at anvende netop denne mulighed.

US Patent No. 8.666.03 eller "Audio call screening for hosted voicemail systems", som patentet hedder, blev oprindeligt godkendt tilbage i 2011, hvor Rockstar consortium fik patentet, der nu ejes af Apple.

Der er ingen forlydender om, hvorvidt Apple har planer om at anvende teknologien i en kommende udgave af iOS.