iPhone firmware 2.0 jailbroken og aktiveret!

21. jul. 2008 12:39Efter en uges hårdt arbejde har iPhone Dev Team, drengene bag PwnageTool, lanceret PwnageTool 2.0 (nu 2.0.1), der er i stand til at jailbreake og aktivere iPhone firmware 2.0.

Der er ikke meget information at hente på iPhone Dev Team's hjemmeside endnu, men efter sigende skulle der snart komme en pressemeddelelse.

We’ll be releasing a more official announcement soon, but we wanted to get the tool out there. We sincerely hope you enjoy using it as much as we enjoyed making it :)

Programmet, der kun kører på Mac, kan hentes ved at følge linket til kilden.

EU vedtager ny lov om musik licensering
Billede: Flickr - rockcohen

EU vedtager ny lov om musik licensering

19. jul. 2008 05:04EU har vedtaget en lov, der tvinger de enkelte landes copyrightorganisationer, til at acceptere licensaftaler omkring distribution af materiale der dækker hele EU.

Som det er i dag, skal f.eks. Apple rundt og lave aftaler med op til 24 nationale selskaber i EU, for at få lov at sælge musik via iTunes til kunder i de enkelte lande. En process der er blevet yderligere fordyret af de meget komplekse rettighedsregler, vedrørende licenskonsumering indenfor EU, kontra nationale aftaler om rettigheder.

De første grupper af kunstnere, har dog allerede meldt sig på banen med kritik af den nye lov, hvor de påstår at den vil være med til at gøre livet sværere for de enkelte musikere, da royalties til dem måske bliver mindre.

Videogennemgang af Virtualbox

19. jul. 2008 04:16De fleste af os kender Parallels og VMware Fusion til Mac'en, der tillader kørsel af Windows XP, Linux, Freebsd osv. som virtuelle maskiner.

Sun købte tidligere på året firmaet Innotek der laver Virtualbox, en direkte konkurrent til de etablerede løsninger. Den største ting Sun slår på i forbindelse med deres software er, at det er 100% gratis og baseret på opensource løsninger.

Ifølge Macworlds er Virtualbox' hastighed, fuldt på højde med de to etablerede løsninger, der er dog et par begrænsninger.

Den største er at man ikke kan boote fra sin bootcamp partition, så man er nødsaget til at skulle afsætte yderligere harddiskplads til sit virtuelle OS. Ydermere er der heller ikke understøttelse for directX, så spil er ikke muligt pt.

Macworld har lavet en video om Virtualbox, der kan ses her.

Apple nu 3. største computerproducent
Billede: Apple

Apple nu 3. største computerproducent

19. jul. 2008 03:23Efter at Apple har afsluttet sit andet forretningskvartal i 2008, har Gartner Group kigget lidt på tallene, og de afslører, at Apple er rykket forbi Acer og er nu på en klar 3. plads, på listen over største pc-producenter. Acer tog et dyk på 20% i løbet af de sidste 2 kvartaler, hvilket er en medvirkende årsag til Apples placering.

Dell & HP som ligger henholdsvis nummer 1 og 2 på listen, er dog stadigvæk en del foran Apple, men har ligget nogenlunde stille i markedsandele det sidste stykke tid.

iPhone-udgave af The Force Unleashed på vej

19. jul. 2008 02:45iPhonens mange egenskaber har får positive tilbagemeldinger fra spilproducenter, der meget gerne vil udvikle innovative spil til den smarte gadget fra Apple. Vi har allerede set, at EA er i gang med at skabe en iPhone-version af deres kommende Sim-spil Spore, men hvad der måske er gået forbi de flestes ører er, at der også en er udgave af The Force Unleashed på vej til iPhonen.

Tech Crunch har ifølge deres egen viden, fået fat i de første billeder af spillet, der ser noget trivielt ud, men dog ser ud til at have historien i hovedsæddet. Alt spil i videoen foregår, mellem de mange dialoger, ved hjælp af touch-screen, hvor man ved brug af forskellige bevægelser kan vifte fjender væk eller smadre dem med bokse, man løfter og kaster efter dem.

Den korte video er blevet optaget til E3 og kan ses ved at følge kilden.