Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Hackere holder Apple enheder som gidsel via Find my iPhone

27. may 2014 15:28En række australske ejere af iPhones og iPads, har på Apples supportforum oplyst, at de er blevet udsat for afpresning ved, at ukendte gerningsmænd har låst deres enheder ved at bruge Find my iPhone tjenesten.

Flere australske ejere af iOS-enheder blev vækket af, at deres iPhone eller iPad kom med en lyd og en tilhørende besked om, at deres enhed var blevet hacket og låst. Ifølge beskeden ville hackerne låse op for enheden, mod at der blev indbetalt 100 dollars på en PayPal konto.

Det lykkedes flere af de ramte brugere, at få fjernet låsen ved blandt andet at nulstille til fabriksindstillinger, men for nogle har det været en kortsigtet løsning, da de efterfølgende blev ramt igen.

Der er endnu ikke kommet noget frem omkring hvordan hacket er foregået, men noget tyder på, at hackerne har fået fat i brugernes Apple ID-oplysninger.

Apple sagsøger igen Samsung
Billede: Flickr - dweekly

Apple sagsøger igen Samsung

26. may 2014 07:39Blandt retssager mellem smartphoneproducenter, er det især sager mellem Apple og Samsung som fylder, og nu kommer de til at fylde endnu mere, idet Apple har valgt at starte to nye sager.

Den ene sag vurderes ikke til at ville berøre Samsung meget, da Apple her vil have indført et salgsforbud mod en række ældre Samsung-produkter i USA. Disse omfatter: Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, diverse Galaxy S II varianter, Galaxy S III og Stratosphere.

Den anden sag er egentlig ikke en ny sag, men opfølgningen på en netop afsluttet sag, hvor Apple fik tilkendt en erstatning på $119 millioner. I denne sag gik Apple efter en erstatning på over en milliard dollars, og det er derfor de nu vil prøve den igen.

I den nye sag vil Apple "kun" have revurderet erstatningsbeløbet, som de mener blev baseret på forkerte informationer til juryen. Den oprindelige sag omhandlede overtrædelse af flere patenter, heriblandt det kendte "Slide-to-unlock"-patent.

Apple sagsøgt for forsvundne iMessages

21. may 2014 09:23I USA valgte en kvinde at skifte fra en iPhone til en Android-baseret telefon, men opdagede så, at flere af hendes venner med iPhones ikke længere kunne sende beskeder til hende.

Årsagen er, at kvindes telefonnummer fortsat var tilknyttet en iPhone i Apples systemer, hvorfor Apple fortsat forsøgte at sende beskederne som iMessages, hvilket en Android-telefon ikke kan anvende.

Den amerikanske kvinde, Adrienne Moore, oprettede søgsmålet den 15. maj hvor hun peger på, at Apple straffer iPhone-kunder, som skifter til et andet mærke, ved at de ikke kan anvende den fulde funktionalitet med den nye telefon. Hun henviser desuden til, at Apple ikke har gjort ordentlig opmærksom på denne begrænsning.

Moore har sat et erstatningskrav på 5 millioner dollars, et tal som kan vokse, hvis flere personer vælger at slutte sig til søgsmålet, der er lavet som et fællessøgsmål.

Apple har endnu ikke kommenteret søgsmålet.

Flappy Bird vender tilbage til august
Billede: Dong Nguyen

Flappy Bird vender tilbage til august

15. may 2014 10:42Da skaberen af Flappy Bird, Dong Nguyen, i starten af i år valgte at trække sit spil tilbage fra Google Play og Apple App Store, så vakte det en del opmærksomhed og skuffelse. Nu er der godt nyt til fans af spillet, idet han i et interview til CNBC har oplyst, at det vil komme tilbage i august.

Spillet, der er kendt for at være meget vanedannende, vil komme med flere ændringer, hvor den største nok er, at det vil være muligt at spille det mod andre i multiplayer.

Nguyen oplyser desuden, at det vil være lavet anderledes med det formål, at folk ikke skal blive så afhængigt af det.

Ved det originale spil var der flere historier om, hvordan nogle folk var blevet fyret fra deres arbejde på grund af spillet.

Foxconn mister måske stor iPhone-ordre
Billede: Foxconn

Foxconn mister måske stor iPhone-ordre

13. may 2014 10:22Når det kommer til at producere iPhones, så sker dette arbejde hos den kinesiske elektronikgigant Foxconn, der gennem årene har produceret hundrede af millioner af Apples smartphones. Nu ser det ud til, at de kan miste en del af denne produktion.

Ifølge den taiwanesiske hjemmeside "Industrial and Commercial Times" er der stærke indikationer på, at Apple vil bestille 15 % af sine kommende smartphones hos konkurrenten Pegatron, hvilket svarer til omkring 50 millioner enheder. Til dette tal hører også et antal af ældre IPhone-modeller, som stadig laves.

Pegatron har ligesom Foxconn hovedsæde i Taiwan, men er væsentlig mindre med "kun" lige over 100.000 ansatte hvor Foxconn har 1,2 millioner ansatte.

Der har gennem den seneste tid løbende været rygter om, at Apple ønsker at gøre sig mere uafhængige af Foxconn, hvilket et samarbejde med Pegatron kan hjælpe med.