Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Ville du købe et armbåndsur med iOS?

  • 60%Nej tak
  • 27%Måske
  • 13%Helt sikkert

iPads gavner ikke indlæring i skolen

4. dec. 2013 15:16I flere kommuner har politikere og lærere, valgt at indføre iPads i den daglige undervisning. Nu viser den seneste PISA-undersøgelse, at ud over at være en dyr investering, så gavner det ikke noget, tværtimod. Det skriver DR.

Undersøgelsen som dækker 2012 viser, at elever der er blevet undervist via en iPad, har opnået en lavere karakter end elever, som ikke har haft en tablet.

Yderligere viser det sig, at elever som har haft en iPad, men ikke anvendt den i skolen, også har bedre karakterer end de, der har brugt den som en del af undervisningen.

Hos Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet er lektor Morten Misfeldt ikke overrasket, men han mener, at indførelsen af tablets er en stor ændring.

Det er lidt naturlovsagtigt, at når man laver meget om, så bliver det lidt dårligt i starten - uden at man skal ligge så meget i det.Morten Misfeldt til DR

Han mener også at brugen af iPads flere steder er presset ind på skolerne som prestigeprojekter, uden at finde den rigtige måde at anvende dem på.

Det er første gang, at tablets indgår som en del af undersøgelsen, så derfor vides det ikke, om tallene er udtryk for en forbedring eller forværring af indlæring via en tabletcomputer.

Smartphonesalg vil runde 1 milliard i år

27. nov. 2013 12:38Ifølge analysevirksomheden International Data Corporation (IDC), så vil det samlede salg af smartphones for 2013 runde 1 milliard enheder inden udgangen af året.

Salget af smartphones har set en markant stigning siden 2012 på 39,3 %. Den markante fremgang fra 2012 til 2013, sker primært fordi priserne for smartphones er faldet med gennemsnitlig 12 %, hvilket har gjort dem tilgængelige for flere personer.

De kommende år skal man dog ikke forvente lignende stigninger, da markederne i USA og Europa er ved at være mættede, hvorfor stigningerne her vil falde. IDC forventer derfor kun en stigning af salget næste år på 18,4 %, hvor det specielt er markeder som Asien og Latinamerika, der vil stå for de største stigninger.

Western Digital introducerer SSD + HD dual drev
Billede: Western Digital

Western Digital introducerer SSD + HD dual drev

26. nov. 2013 15:04Western Digital har frigivet hvad de kalder verdens første dual SSD og harddisk i en enhed, kaldet WD Black².

Der har før været enheder på markedet, der var en hybrid af SSD og en almindelig harddisk, men her var der tale om harddiske, der havde en lille SSD tilknyttet som cache.

Western Digitals WD Black² er en ægte dual disk løsning, hvilket vil sige, at SSD og harddisken ses som hver sin disk af operativsystemet. Det kræver dog et stykke software fra Western Digital, for at harddisken i WD Black² kan bruges.

SSD'en i WD Black2 er på 120 GB mens harddisken er på 1TB. Western Digital siger de har lavet WD Black², som et svar på forespørgsler fra deres kunder. Målgruppen er personer der ønsker høj ydelse, så som gamere og kreative folk, der bruger foto/videoredigering.

WD Black² har en vejledende udsalgspris i USA på 299 dollars.

Apple køber israelsk firma bag Kinect-teknologi

26. nov. 2013 10:58Det har længe været på tale, at Apple skulle opkøbe PrimeSense - firmaet bag teknologien som bl.a. er brugt i Microsofts originale Kinect - og handlen er nu blevet en realitet.

Apple har købt PrimeSense for omtrent 345 mio. dollars. Rygterne om opkøbet begyndte helt tilbage i juli, og aftalen har været stort set færdigforhandlet den seneste måned, men de sidste juridiske problemer blev først løst nu.

Som altid udtaler Apple sig ikke om, hvorfor de har valgt at købe et andet firma. Det forventes dog, at Apple især er interesseret i firmaets 3D body sensing-teknologi til brug i deres rygtede fremtidige fjernsyn.

Er der en 12,9" iPad på vej i starten af næste år?
Billede: escapefromcubiclenation.com

Er der en 12,9" iPad på vej i starten af næste år?

20. nov. 2013 11:00Noget kunne tyde på, at Apple har en ny iPad i støbeskeen til starten af 2014. En sydkoreansk samarbejdspartner har nemlig udtalt, at de er ved at gøre klar til at producere nye retina-skærme på hele 12,9", som skal være klar, så en næste-generations iPad kan udkomme i starten af næste år.

Udover at have en markant større skærm skulle den nye iPad desuden have en forbedret billedkvalitet, der vil være noget nær UHD (Ultra High Definition).

Dette er ikke første gang, en iPad på 12,9" rygtes, da tests af en ny skærmstørrelse til både iPad og iPhone blev rapporteret tilbage i juli.