Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

iPhone-opladere tilbagekaldes i Danmark

16. jun. 2014 08:23I perioden oktober 2009 til september 2012 solgte Apple iPhone 3s, iPhone 4 og iPhone 4s her i Danmark, hvor der fulgte en oplader med. Disse bliver nu kaldt tilbage

Apple er blevet gjort opmærksomme på, at opladerne i sjældne tilfælde kan overophede og derved udgøre en sikkerhedsrisiko. På den baggrund har de valgt at tilbyde alle med en af de berørte opladere en ny model.

For at se om man har en berørt model, skal man kigge på den ved stikket. Her fremgår modelnummeret, ligesom der er et CE-logo. Er modelnummeret A1300, så har man den berørte model.

Du kan finde flere info om hvordan du får byttet en berørt model på Apples hjemmeside.

Apple præsenterer nye operativsystemer

3. jun. 2014 16:47Apple har på deres årlige Worldwide Developer Conference løftet sløret for de næste versioner af deres operativsystemer til Mac' og mobile enheder.

Til Apples computere, kommer OS X i en ny version kaldet Yosemite, hvor det visuelle look nu læner sig op af det design iOS fik med version 7 sidste år. Dette betyder ikoner der er mere flade, transparente paneler og færre farveovergange.

Flere funktioner i OS X 10.10 er også blevet opdateret, heriblandt Notification Center, Spotlight, Safari, Mail og Airdrop. Det er også blevet til nye funktioner så som iCloud Drive, der giver adgang til data i iCloud via Finder og kan synkronisere data mellem alle OS X, iOS og Windows enheder.

For Apples mobile enheder er iOS nu nået op på version 8, hvor der er kommet en del opdateringer til eksisterende funktioner, blandt andet foto, Siri og Messages. En af de større nyheder er nok det nye keyboard.

Det nye keyboard har fået en funktion kaldet QuickType, der skulle være meget bedre til at forudse, hvad det er du er ved at skrive og foreslå de korrekte ord. Er man ikke tilfreds med Apples nye keyboard, tillades det nu, at skifte det helt ud med et tredjeparts-keyboard, som man kender det fra Android.

En interessant ting for dem som bruger deres iOS-enhed til at spille med, er "Metal". Metal tillader ligesom Microsofts kommende DirectX12 og AMD's Mantle, udviklerne at programmere mere direkte til hardwaren og derved undgå det ydelsestab, der opstår ved at skulle tilgå hardwaren igennem OpenGL.

Hackere holder Apple enheder som gidsel via Find my iPhone

27. may 2014 15:28En række australske ejere af iPhones og iPads, har på Apples supportforum oplyst, at de er blevet udsat for afpresning ved, at ukendte gerningsmænd har låst deres enheder ved at bruge Find my iPhone tjenesten.

Flere australske ejere af iOS-enheder blev vækket af, at deres iPhone eller iPad kom med en lyd og en tilhørende besked om, at deres enhed var blevet hacket og låst. Ifølge beskeden ville hackerne låse op for enheden, mod at der blev indbetalt 100 dollars på en PayPal konto.

Det lykkedes flere af de ramte brugere, at få fjernet låsen ved blandt andet at nulstille til fabriksindstillinger, men for nogle har det været en kortsigtet løsning, da de efterfølgende blev ramt igen.

Der er endnu ikke kommet noget frem omkring hvordan hacket er foregået, men noget tyder på, at hackerne har fået fat i brugernes Apple ID-oplysninger.

Apple sagsøger igen Samsung
Billede: Flickr - dweekly

Apple sagsøger igen Samsung

26. may 2014 07:39Blandt retssager mellem smartphoneproducenter, er det især sager mellem Apple og Samsung som fylder, og nu kommer de til at fylde endnu mere, idet Apple har valgt at starte to nye sager.

Den ene sag vurderes ikke til at ville berøre Samsung meget, da Apple her vil have indført et salgsforbud mod en række ældre Samsung-produkter i USA. Disse omfatter: Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, diverse Galaxy S II varianter, Galaxy S III og Stratosphere.

Den anden sag er egentlig ikke en ny sag, men opfølgningen på en netop afsluttet sag, hvor Apple fik tilkendt en erstatning på $119 millioner. I denne sag gik Apple efter en erstatning på over en milliard dollars, og det er derfor de nu vil prøve den igen.

I den nye sag vil Apple "kun" have revurderet erstatningsbeløbet, som de mener blev baseret på forkerte informationer til juryen. Den oprindelige sag omhandlede overtrædelse af flere patenter, heriblandt det kendte "Slide-to-unlock"-patent.

Apple sagsøgt for forsvundne iMessages

21. may 2014 09:23I USA valgte en kvinde at skifte fra en iPhone til en Android-baseret telefon, men opdagede så, at flere af hendes venner med iPhones ikke længere kunne sende beskeder til hende.

Årsagen er, at kvindes telefonnummer fortsat var tilknyttet en iPhone i Apples systemer, hvorfor Apple fortsat forsøgte at sende beskederne som iMessages, hvilket en Android-telefon ikke kan anvende.

Den amerikanske kvinde, Adrienne Moore, oprettede søgsmålet den 15. maj hvor hun peger på, at Apple straffer iPhone-kunder, som skifter til et andet mærke, ved at de ikke kan anvende den fulde funktionalitet med den nye telefon. Hun henviser desuden til, at Apple ikke har gjort ordentlig opmærksom på denne begrænsning.

Moore har sat et erstatningskrav på 5 millioner dollars, et tal som kan vokse, hvis flere personer vælger at slutte sig til søgsmålet, der er lavet som et fællessøgsmål.

Apple har endnu ikke kommenteret søgsmålet.