Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Apple har omfattende overvågningsmuligheder i alle iOS enheder

22. jul. 2014 14:58På sikkerhedskonferencen Hackers On Planet Earth (HOPE/X), har Jonathan Zdziarski offentliggjort en række metoder, Apple bruger til at indsamle personlige oplysninger omkring alle sine iOS brugere uden deres samtykke.

Jonathan Zdziarski er også kendt som hackeren "NerveGas" og var blandt de førte til at lave et jailbreak af iPhone. Efterfølgende har Zdziarski, frigivet 5 bøger omkring iOS, bl.a. omkring sikkerhed.

Ifølge Zdziarski findes der en række udokumenterede services så som lockdownd, pcapd og mobile.file_relay, der omgår den krypterede backup og kan tilgås fra WiFI og Bluetooth. Data der indsamles er af personlig natur og derfor ikke beregnet til debugging, ligesom servicerne kan tilgås uden at bruge developer mode.

Zdziarski påpeger også, at det meste brugerindhold på en iOS enhed ikke er krypteret og beskyttet af ens pinkode eller passphrase.

Den omfattende adgang til brugernes data, mener Zdziarski skyldes myndighederne, som Apple skal kunne give adgang til visse former for data. Dette åbner dog også op for, at kriminelle kan udnytte de samme værktøjer til at få fat i brugernes data.

Apple har før været ude med meldinger om, at man går meget højt op i, at deres kunders sikkerhed og privatliv ikke kompromitteres uanset hvem der måtte forsøge det, hvilket står i kontrast med Zdziarski's opdagelser.

Opdatering

Apple har efterfølgende overfor Financial Times journalisten Tim Bradshaw afvist, at de giver myndighederne adgang til brugerdata.

We have designed iOS so that its diagnostic functions do not compromise user privacy and security, but still provides needed information to enterprise IT departments, developers and Apple for troubleshooting technical issues. A user must have unlocked their device and agreed to trust another computer before that computer is able to access this limited diagnostic data. The user must agree to share this information, and data is never transferred without their consent.

As we have said before, Apple has never worked with any government agency from any country to create a backdoor in any of our products of services.Apple

Apple risikerer forbud mod salg af iPhone og iPad i Kina

10. jul. 2014 15:22Da Apple indførte den digitale assistent Siri i deres mobile produkter, var de ikke klar over, at de brød et patent i Kina ejet af Zhizhen Network Technology.

Zhizhen Network Technology har bedt retten i Kina om, at blokere for salg af Apple-produkter, der bryder deres patent, hvilket vil sige alle iPhone og iPad modeller.

Apple mener ikke de bryder patentet og har startet en retssag, der skal bevise, at de bruger en anden teknologi end Zhizhen's i Siri, hvilket retten stadig ikke har taget stilling til.

Apple har også forsøgt at invalidere Zhizhen's patent ved det kinesiske patentkontor, hvilket blev afvist. Apple sagsøgte efterfølgende både patentkontoret og Zhizhen, men har netop tabt denne sag. Apple vil nu anke sagen ved en højere domstol.

Eksperter forventer ikke, at Apple vil trække sine produkter ud af Kina, men indgå et økonomisk forlig om nødvendigt.

iPhone-opladere tilbagekaldes i Danmark

16. jun. 2014 08:23I perioden oktober 2009 til september 2012 solgte Apple iPhone 3s, iPhone 4 og iPhone 4s her i Danmark, hvor der fulgte en oplader med. Disse bliver nu kaldt tilbage

Apple er blevet gjort opmærksomme på, at opladerne i sjældne tilfælde kan overophede og derved udgøre en sikkerhedsrisiko. På den baggrund har de valgt at tilbyde alle med en af de berørte opladere en ny model.

For at se om man har en berørt model, skal man kigge på den ved stikket. Her fremgår modelnummeret, ligesom der er et CE-logo. Er modelnummeret A1300, så har man den berørte model.

Du kan finde flere info om hvordan du får byttet en berørt model på Apples hjemmeside.

Apple præsenterer nye operativsystemer

3. jun. 2014 16:47Apple har på deres årlige Worldwide Developer Conference løftet sløret for de næste versioner af deres operativsystemer til Mac' og mobile enheder.

Til Apples computere, kommer OS X i en ny version kaldet Yosemite, hvor det visuelle look nu læner sig op af det design iOS fik med version 7 sidste år. Dette betyder ikoner der er mere flade, transparente paneler og færre farveovergange.

Flere funktioner i OS X 10.10 er også blevet opdateret, heriblandt Notification Center, Spotlight, Safari, Mail og Airdrop. Det er også blevet til nye funktioner så som iCloud Drive, der giver adgang til data i iCloud via Finder og kan synkronisere data mellem alle OS X, iOS og Windows enheder.

For Apples mobile enheder er iOS nu nået op på version 8, hvor der er kommet en del opdateringer til eksisterende funktioner, blandt andet foto, Siri og Messages. En af de større nyheder er nok det nye keyboard.

Det nye keyboard har fået en funktion kaldet QuickType, der skulle være meget bedre til at forudse, hvad det er du er ved at skrive og foreslå de korrekte ord. Er man ikke tilfreds med Apples nye keyboard, tillades det nu, at skifte det helt ud med et tredjeparts-keyboard, som man kender det fra Android.

En interessant ting for dem som bruger deres iOS-enhed til at spille med, er "Metal". Metal tillader ligesom Microsofts kommende DirectX12 og AMD's Mantle, udviklerne at programmere mere direkte til hardwaren og derved undgå det ydelsestab, der opstår ved at skulle tilgå hardwaren igennem OpenGL.

Hackere holder Apple enheder som gidsel via Find my iPhone

27. may 2014 15:28En række australske ejere af iPhones og iPads, har på Apples supportforum oplyst, at de er blevet udsat for afpresning ved, at ukendte gerningsmænd har låst deres enheder ved at bruge Find my iPhone tjenesten.

Flere australske ejere af iOS-enheder blev vækket af, at deres iPhone eller iPad kom med en lyd og en tilhørende besked om, at deres enhed var blevet hacket og låst. Ifølge beskeden ville hackerne låse op for enheden, mod at der blev indbetalt 100 dollars på en PayPal konto.

Det lykkedes flere af de ramte brugere, at få fjernet låsen ved blandt andet at nulstille til fabriksindstillinger, men for nogle har det været en kortsigtet løsning, da de efterfølgende blev ramt igen.

Der er endnu ikke kommet noget frem omkring hvordan hacket er foregået, men noget tyder på, at hackerne har fået fat i brugernes Apple ID-oplysninger.