Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"
Samsung og Apple dropper alle retssager uden for USA
Billede: newz.dk

Samsung og Apple dropper alle retssager uden for USA

6. aug. 2014 15:40I en fælles udtalelse har Samsung og Apple overraskende meddelt, at de har valgt at droppe alle retssager mod hinanden uden for USA.

Retssagerne i USA er primært faldet ud til Apples fordel og kommer til at koste Samsung adskillige milliarder kroner, forudsat beløbet ikke ændres gennem appeller.

De amerikanske retssager er de mest kendte og kostbare, men andre mindre retssager i Tyskland, Holland, Australien, Frankrig, Japan, Sydkorea, Italien og England har også stået på i langt tid, eller er afgjort, til henholdsvis Apples eller Samsungs fordel.

Aftalen om at stoppe retssagerne uden for USA, indebærer ikke nogen form for patentaftaler mellem de stridende parter.

Apple sagsøges af 20.000 medarbejdere for dårlige arbejdsforhold
Billede: Apple Inc.

Apple sagsøges af 20.000 medarbejdere for dårlige arbejdsforhold

23. jul. 2014 15:13Apple er igen rendt ind i et søgsmål omkring deres arbejdsforhold, denne gang af 20.000 timelønnede, der klager over, at Apple ikke lever op til reglerne omkring pauser i Californien.

Sagen blev indberettet i 2011, men er først i denne uge blevet taget til behandling. Søgsmålet går på, at medarbejderne kan arbejde i op til 7 til 8 timer om dagen, eller nogen gange hele dagen uden at måtte holde pauser og spisepauser, fordi Apple forbyder det.

Apple anklages yderligere for, at deres interne politiker truer de ansatte med, at de kan blive fyrede hvis de brokker sig over arbejdsforholdene.

Apple har i forvejen en sag kørende mod sig, fra medarbejdere i deres Apple-butikker, fordi de udfører obligatoriske taskegennemsyn inden medarbejderne må forlade jobbet. Dette gør, at medarbejder kan stå i op til en halv time efter de har stemplet ud, hvor de må vente på at blive tjekket.

I en tredje sag anlagt af 65.000 medarbejdere fra Apple, Google, Intel og Adobe, er de fire firmaer beskyldt for, at holde lønningerne nede, ved at indgå en aftale om ikke at hyre ansatte fra hinanden.

Apple har omfattende overvågningsmuligheder i alle iOS enheder

22. jul. 2014 14:58På sikkerhedskonferencen Hackers On Planet Earth (HOPE/X), har Jonathan Zdziarski offentliggjort en række metoder, Apple bruger til at indsamle personlige oplysninger omkring alle sine iOS brugere uden deres samtykke.

Jonathan Zdziarski er også kendt som hackeren "NerveGas" og var blandt de førte til at lave et jailbreak af iPhone. Efterfølgende har Zdziarski, frigivet 5 bøger omkring iOS, bl.a. omkring sikkerhed.

Ifølge Zdziarski findes der en række udokumenterede services så som lockdownd, pcapd og mobile.file_relay, der omgår den krypterede backup og kan tilgås fra WiFI og Bluetooth. Data der indsamles er af personlig natur og derfor ikke beregnet til debugging, ligesom servicerne kan tilgås uden at bruge developer mode.

Zdziarski påpeger også, at det meste brugerindhold på en iOS enhed ikke er krypteret og beskyttet af ens pinkode eller passphrase.

Den omfattende adgang til brugernes data, mener Zdziarski skyldes myndighederne, som Apple skal kunne give adgang til visse former for data. Dette åbner dog også op for, at kriminelle kan udnytte de samme værktøjer til at få fat i brugernes data.

Apple har før været ude med meldinger om, at man går meget højt op i, at deres kunders sikkerhed og privatliv ikke kompromitteres uanset hvem der måtte forsøge det, hvilket står i kontrast med Zdziarski's opdagelser.

Opdatering

Apple har efterfølgende overfor Financial Times journalisten Tim Bradshaw afvist, at de giver myndighederne adgang til brugerdata.

We have designed iOS so that its diagnostic functions do not compromise user privacy and security, but still provides needed information to enterprise IT departments, developers and Apple for troubleshooting technical issues. A user must have unlocked their device and agreed to trust another computer before that computer is able to access this limited diagnostic data. The user must agree to share this information, and data is never transferred without their consent.

As we have said before, Apple has never worked with any government agency from any country to create a backdoor in any of our products of services.Apple

Apple risikerer forbud mod salg af iPhone og iPad i Kina

10. jul. 2014 15:22Da Apple indførte den digitale assistent Siri i deres mobile produkter, var de ikke klar over, at de brød et patent i Kina ejet af Zhizhen Network Technology.

Zhizhen Network Technology har bedt retten i Kina om, at blokere for salg af Apple-produkter, der bryder deres patent, hvilket vil sige alle iPhone og iPad modeller.

Apple mener ikke de bryder patentet og har startet en retssag, der skal bevise, at de bruger en anden teknologi end Zhizhen's i Siri, hvilket retten stadig ikke har taget stilling til.

Apple har også forsøgt at invalidere Zhizhen's patent ved det kinesiske patentkontor, hvilket blev afvist. Apple sagsøgte efterfølgende både patentkontoret og Zhizhen, men har netop tabt denne sag. Apple vil nu anke sagen ved en højere domstol.

Eksperter forventer ikke, at Apple vil trække sine produkter ud af Kina, men indgå et økonomisk forlig om nødvendigt.

iPhone-opladere tilbagekaldes i Danmark

16. jun. 2014 08:23I perioden oktober 2009 til september 2012 solgte Apple iPhone 3s, iPhone 4 og iPhone 4s her i Danmark, hvor der fulgte en oplader med. Disse bliver nu kaldt tilbage

Apple er blevet gjort opmærksomme på, at opladerne i sjældne tilfælde kan overophede og derved udgøre en sikkerhedsrisiko. På den baggrund har de valgt at tilbyde alle med en af de berørte opladere en ny model.

For at se om man har en berørt model, skal man kigge på den ved stikket. Her fremgår modelnummeret, ligesom der er et CE-logo. Er modelnummeret A1300, så har man den berørte model.

Du kan finde flere info om hvordan du får byttet en berørt model på Apples hjemmeside.