Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 12%Maksimalt 6"
Chrome klar i en 64-bit udgave
Billede: Google

Chrome klar i en 64-bit udgave

28. aug. 2014 09:15Googles browser Chrome er nu kommet i version 37, hvor den største nyhed er indførelsen af en 64-bit udgave til brug i Windows. Dette er kun den anden browser til Windows i en færdig version, der er kommet i en 64-bit udgave. Den anden er Microsofts Internet Explorer, der har været at finde i en 64 bit-udgave i adskillige år.

Ligesom med Microsofts 64-bit udgave af IE, så har Chrome 64-bit også visse begrænsninger, hvilket primært går udover plugins, da der ikke er support for 32-bit Netscape Plugin Application Programming Interface (NPAPI), som mange plugins er afhængige af.

Til gengæld er 64-bit udgaven hurtigere, mere stabil og sikrer end sin 32-bit bror. På grund af NPAPI problemet er 32-bit udgaven den der hentes som standard. Hvis man vil have 64-bit udgaven skal man specifikt ind og vælge den hos Google.

Udover frigivelsen af 64-bit udgaven, retter version 37 også 50 sikkerhedshuller, hvoraf et par er kategoriseret som kritiske. En del af disse fejl er fundet gennem Googles dusørprogram, hvor Google udbetaler penge til personer, der indrapporterer fejl.

Instagram klar med hyperlapse-app

27. aug. 2014 09:38Tidligere i denne måned kunne Microsoft annoncere et projekt fra Microsoft Research, der gør det muligt at generere en hyperlapsevideo ud fra en almindelig videooptagelse. Hvor dette software endnu ikke er tilgængelig, så har Instagram netop lanceret deres udgave af et hyperlapse-program.

Den nye app kan konvertere op til 45 minutter video til en hyperlapsevideo, der afvikles med op til tolv gange hastighed. Ligesom ved Microsofts software, så giver hyperlapse en helt flydende oplevelse af optagelsen.

De to firmaer anvender dog ikke samme metode til at opnå resultatet. Hvor Microsoft kan anvende en hvilken som helst videokilde, og danner slutresultatet ud fra avancerede algoritmer og billedeanalyse, så anvender Instagram en helt anden metode.

Videoen skal være optaget med en smartphone, for app'en anvender data fra telefonens gyroskoper til at stabilisere videoen, en teknik som de allerede anvender til digital billedestabilisering ved optagelse af normal video i Instagram app'en.

I første omgang findes Instagram Hyperlapse kun til iPhone, da de mangler de korrekte API'er til at kunne lave en Android-version.

Du kan se en række hyperlapse-eksempler fra app'en i videoen herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Humac overtager Eplehuset i Danmark

22. aug. 2014 09:19I Danmark findes der ingen Apple Store, men der er så kæderne Humac og Eplehuset, som specialiserer sig i Apple-produkter. Fra 1. september vil der kun være Humac tilbage.

Årsagen er ganske simpel, at Humac overtager Eplehusets nuværende forretninger i Danmark. I alt udvider Humac således med syv butikker fordelt i hele landet.

Humac vil efter overtagelsen således have 19 butikker i Danmark, hvor også alle medarbejdere og serviceværksteder følger med. Det danske hovedkontor for Eplehuset er ikke med i handlen.

Hvor Humac nu overtager de danske butikker af Eplehuset, så sker det omvendte i Norge, der er Eplehusets hjemland. Her vil alle eksisterende Humac-butikker blive overtaget af den norske virksomhed.

Apple gør måske det nuværende USB-stik vendbart

20. aug. 2014 11:21I sidste uge annoncerede USB Promotors Group, at specifikationerne på USB 3.1 er klar, hvilket omfatter en ny type USB-stik ved navn Type C, der er vendbar. Hos Apple har de allerede Lightning, der er vendbar, men den anden ende af kablet, hvor der er et almindeligt USB-stik, vil de angiveligt nu også lave vendbart.

Læs også: USB Type C-stik er klar til produktion

Detaljen er dog, at de ikke vil satse på det nye Type C-stik, men vil lave en udgave af det eksisterende stik, som er vendbart. Apple har allerede et patent på et sådan stik, og nu tyder oplysninger på, at de snart vil lancere et kabel som anvender det.

Oplysningerne stammer fra Sonny Dickson, der tidligere har været ude med oplysninger om brugen af safirglas i den kommende iPhone 6.

Samsung og Apple dropper alle retssager uden for USA
Billede: newz.dk

Samsung og Apple dropper alle retssager uden for USA

6. aug. 2014 15:40I en fælles udtalelse har Samsung og Apple overraskende meddelt, at de har valgt at droppe alle retssager mod hinanden uden for USA.

Retssagerne i USA er primært faldet ud til Apples fordel og kommer til at koste Samsung adskillige milliarder kroner, forudsat beløbet ikke ændres gennem appeller.

De amerikanske retssager er de mest kendte og kostbare, men andre mindre retssager i Tyskland, Holland, Australien, Frankrig, Japan, Sydkorea, Italien og England har også stået på i langt tid, eller er afgjort, til henholdsvis Apples eller Samsungs fordel.

Aftalen om at stoppe retssagerne uden for USA, indebærer ikke nogen form for patentaftaler mellem de stridende parter.