Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Ville du købe et armbåndsur med iOS?

  • 60%Nej tak
  • 27%Måske
  • 13%Helt sikkert
Cheferne for Samsung og Apple skal mødes for at snakke forlig
Billede: newz.dk

Cheferne for Samsung og Apple skal mødes for at snakke forlig

10. jan. 2014 11:11I den bitre strid mellem Apple og Samsung omkring patenter, står de to firmaer overfor endnu en retssag i marts, der omhandler brud på patenter i en række nyere produkter end dem den tidligere retssag dækkede over.

Ligesom det skete i 2012, har retten beordret de to firmaers chefer til at mødes, for at forsøge at løse konflikten uden en retssag. Sidst det skete kom der ikke noget ud af det og Apple vandt sidenhen sagen i store træk.

Mange i techbranchen regner med, at striden mellem de to parter, i sidste ende vil blive afgjort uden for retten i form at et forlig.

Fra Apple's side vil det være Tim Cook der vil dukke op til forligsmødet, mens det ikke står klart endnu hvem af Samsung's tre chefer der vil være til stede. Mødet skal afholdes inden den 19 februar.

CES2014: FLIR laver termisk kamera til smartphones

8. jan. 2014 15:12Firmaet FLIR har på CES 2014-messen præsenteret et cover til iPhone 5 og iPhone 5s, der indeholder et termisk kamera kaldet FLIR ONE. FLIR ONE er det første termiske kamera i verden, som er målrettet konsummarkedet, hvor det før kun har eksisteret som militære eller professionelle produkter, der er meget dyre.

FLIR ONE har to kameraer, et der optager det termiske billede, og et der optager et almindeligt billede, så omridsene af det man optager, kan blændes ind i billedet. Dette er normalt ikke noget man finder i professionelle produkter, men det er indført her, for at gøre det nemmere for den almindelige bruger, at aflæse billederne.

Målgruppen for FLIR ONE ser FLIR som værende gør det selv folk, der gerne vil sikre at eks. huset er isoleret korrekt eller folk der dyrker naturen og gerne vil observere dyr uden brug af lys om natten. Sikkerhedsmæssigt kan FLIR ONE også bruges til at sikre sig, at ild er helt slukket for eksempel efter et bål i naturen, eller til at se i mørke ved strømudfald.

FLIR ONE har sit eget batteri, der kan drive de to kameraer i to timer, eller man lade det indbyggede batteri i sin iPhone, hvis man ikke skal bruge kameraet.

FLIR ONE vil komme på gaden til foråret, med en forventet pris omkring 350 dollars. I første omgang kan FLIR ONE kun fås til iPhone 5 og iPhone 5s, men der arbejdes på en Android udgave, der passer til de mest populære modeller.

Samsung annoncerer 1 GB DDR4 RAM til mobile enheder
Billede: Samsung Tomorrow

Samsung annoncerer 1 GB DDR4 RAM til mobile enheder

30. dec. 2013 11:44Samsung er verdens førende producent af hukommelse til it-industrien, hvilket de igen understreger ved at være de første til at annoncere en 1 GB low power double data rate 4 (LPDDR4) chip, der er målrettet smartphones, tablets og meget tynde notebooks.

I november sendte Samsung en 6 Gb LPDDR3-chip på gaden, men denne overgås i alle aspekter af den nye 8 Gb LPDDR4-chip, der ud over den større kapacitet også yder 50 % mere, endda ved et strømforbrug der er 40 % lavere ved 1,1 volt.

Den nye chip er lavet ved en 20 nm produktionsproces, hvor man har brugt Low Voltage Swing Terminated Logic (LVSTL) I/O interface for at holde strømforbruget nede. Chippen vil komme på markedet i 2014.

Apple genstarter retssag om forbud for salg af Samsung produkter i USA
Billede: newz.dk

Apple genstarter retssag om forbud for salg af Samsung produkter i USA

30. dec. 2013 09:16Da Apple i 2012 vandt sin første dom over Samsung for brud på patenter, ønskede Apple, at der blev udstedt et forbud mod salg af en række Samsung produkter. Dette blev dog afvist af dommer Lucy Koh, men kan nu genoptages, efter den seneste afgørelse i patentstriden mellem Apple og Samsung, hvor en del af den oprindelige sag blev revurderet, og resultatet primært faldt ud til Apples fordel.

Det drejer sig om 20 forskellige smartphone- og tablet-produkter, hvor mange er specifikke for det amerikanske marked.

Captivate, Continuum, Droid Charge, Epic 4G, Exhibit 4G, Fascinate, Galaxy Ace, Galaxy Prevail, Galaxy S, Galaxy S 4G, Gem, Indulge, Infuse, Mesmerize, Nexus S 4G, Replenish, Vibrant,Transform, tre versioner af Galaxy S II samt Galaxy Tab og Tab 10.1.

Eftersom der er tale om gamle modeller, vil det være begrænset hvilken indflydelse det har på Samsungs salg. Den hurtige produktcyklus inden for branchen har gjort, at alle nuværende produkter ikke er omfattet af retssagen.

Jailbreak til iOS 7.0.X er frigivet

27. dec. 2013 11:57D. 22 december udgav evasi0n endnu et untethered jailbreak, denne gang for iOS 7.

Den fungere nøjagtigt på samme måde som den de lavede til IOS 6, men ønsker man at gøre brug af den, er der et par ting man skal være opmærksom på inden man starter:

- Tag backup enten via iCloud eller igennem iTunes
- Fjern låsekode hvis det er slået til
- Hvis man før har opdateret sin telefon OTA råder evasi0n til at man laver en fuld restore (shift+restore) igennem iTunes ved at vælge IPSW filen (Firmware).

Den nye jailbreak virker til alle versioner af iPhone, iPod touch, iPad og iPad mini som anvender iOS 7 til iOS 7.0.4