Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Apple annoncerer iPhone 6 og 6 Plus

10. sep. 2014 09:43Efter lang tids spekulation og rigtig mange billeder og videoer af iPhone 6 hardware, er det nu blevet bekræftet, at den nye iPhone 6 kommer i to udgaver, begge større end den nuværende.

Den nye iPhone 6 får en skærmstørrelse på 4,7" mod før 4" i iPhone 5s, og så kommer iPhone 6 Plus med en skærm på 5,5 ". Den "lille" model bibeholder den samme ppi på 326 som 5s havde ved at opløsningen vokser fra 1136x640 pixels til 1334x750 pixels. Storebror får til trods for den større skærm en endnu højere ppi på 401, da der her anvendes en opløsning på 1920x1080 pixels.

Udover forskellen i størrelsen, så er hardwaren næsten ens i de to modeller. De kommer begge med en ny A8-SoC, der har følgeskab af en M8-motion-coprocessor. Sidstnævnte er efterfølgeren til M7 som første gang så dagens lys i iPhone 5s. M8 er nu endnu bedre til at registrere hvilken aktivitet man har gang i.

Kameraet er fortsat på 8 MP dog baseret på en ny forbedret sensor, og har i plus udgaven nu fået optisk billedestabillisering. Maksimale videoopløsning er 1080p, der nu kan optages ved 60 fps mod før 30 og der kan nu fokuseres løbende under optagelse. Frontkameraet har på hardwaresiden ikke ændret sig, men fået ny funktionalitet via software.

Softwaren er naturligvis iOS 8, der også udkommer til alle med en iPhone 4s og op, ligesom det også vil være tilgængelig til nogle iPads og iPod Touch-modeller.

Med iOS kommer også understøttelse af NFC, hvilket bruges til Apples betalingsfunktion Apple Pay, der anvender Touch ID i butikkerne.

Du kan se meget mere om de nye iPhone hos Apple.
Hos Engadget har de haft både iPhone 6 og iPhone 6 plus i hænderne. Prisen for en iPhone 6 starter ved 5.199 kroner og for en iPhone 6 Plus er prisen 5.995 kroner. De vil begge blive tilgængelige den 26. september her i Danmark.

Apple lancerer deres bud på et smartwatch

10. sep. 2014 09:22Rygterne havde gået i meget langt tid og nu har Apple så endeligt løftet sløret for deres bud på en smartwatch. Navnet blev ikke iWatch, men derimod Apple Watch.

Apple Watch kræver som de fleste af den type ure en smartphone for at fungere optimalt, hvilket i dette tilfælde naturligvis betyder en iPhone. Kommunikationen mellem ur og smartphone sker via WiFi eller Bluetooth 4.0. Uret har en tænd og sluk knap på siden, hvor man også finder et drejehjul Apple kalder Digital Crown, i stil med det man kender fra analoge ure, men her bruges det blandt andet til menunavigation og zoomfunktion.

Apple Watch har fire sensorer på bagsiden, til blandt andet at kunne måle puls med og er desuden udstyret med NFC, der kan bruges sammen med Apples nye Apple Pay system.

Skærmen er Apples typiske retina display, der beskyttes af safirglas. På sportsmodellen vil der blive brugt Ion-X glas. Skærmen kan desuden måle hvor hårdt der presses, via en række sensorer rundt om retinaskærmen, Apple kalder dette for Force Touch.

Opladning sker via induktion i form af MagSafe teknologien. Til at drive uret har Apple lavet en specialchip kaldet S1, der indeholder processoren og de fleste subsystemer i en enkelt pakke for at spare plads.

Apple Watch kommer på markedet en gang i starten af 2015 til en pris af 350 dollars.

Første kig på Apples kommende hovedkontor

1. sep. 2014 10:45Arbejdet på at lave Apples nye hovedkontor er i fuld gang i Cupertino, et arbejder som skal udmønte sig i hvad der af flere bliver kaldet for Apples rumskib. Bygningen er endnu lang vej fra at stå færdig, men en bruger på YouTube har haft en drone hen over byggepladsen, hvilket giver en idé om, hvor stor bygningen ender med at blive.

Dronen, en DJI Phantom 2 er udstyret med et GoPro Hero 3+ Black, viser en enorm byggeplads, hvor fundamentet og kælderen til den store bygning er ved at tage form.

Sammenlignet med andre bygninger i området og entreprenørmaskiner på pladsen, er det tydeligt at fornemme, hvor stor bygningen ender med at blive.

Planerne om hovedkontoret blev præsenteret i sommeren 2011 af Steve Jobs, der dengang kunne oplyse, at de forventede at den skulle være færdigbygget i 2015, seneste forlydender er dog, at det først bliver i 2016. Hovedkontoret, der vil blive på fire etager, skal være arbejdsplads for 12.000 personer fordelt på lige over 260.000 kvadratmeter.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Digit kårer verdens bedste smartphone operativsystem: BlackBerry 10.2

29. aug. 2014 08:40Vurderet med over 1000 parametre, hvor der kun kigges på den standardsoftware, som følger med telefonen og uden at kigge på hardware, er BlackBerry 10.2 kåret som det bedste operativsystem, efterfulgt af IOS og på en 3. plads: Android.

Magasinet Digit, der udførte testen, var så overrasket over resultatet, at man valgte at tilbageholde udgivelsen af den nyeste nummer, for at gennemtjekke alle resultaterne igen, men kom frem til samme konklusion.

Operativsystemerne som blev testet imod hinanden:
● Android 4.4.4 (Nexus 5)
● BlackBerry 10.2.1.2977 (BlackBerry Z30)
● iOS 7.1.2 (iPhone 5s)
● Windows Phone 8.1 (Nokia Lumia 1520)

Stillingen vil selvfølgelig hurtigt ændre sig, hvis man inddrog muligheden for at tilføje funktionalitet via Apps og modding, hvilket også er hvorfor disse muligheder ikke måtte være en del af testen. Testen gik i sin helhed ud på, at teste hvad man får fra producenten af operativsystemet og hvor nemt hvert af de 1050 use-cases blev udført (hvis muligt) på telefonerne.

Overraskende var det, at se BlackBerry komme på førstepladsen, men der var også en del af testene, som viste sig at komme bag på anmelderne. Man skulle umiddelbart tro, at søgegiganten Google skulle have styr på dét med søgning, men når det kommer til at søge på en Android, kommer den langt bagefter vinderen. Faktisk er Blackberry dobbelt så god i test-score og Android kommer derfor på en sidsteplads i denne kategori.

Læs hele testen og resultaterne på linket.

Chrome klar i en 64-bit udgave
Billede: Google

Chrome klar i en 64-bit udgave

28. aug. 2014 09:15Googles browser Chrome er nu kommet i version 37, hvor den største nyhed er indførelsen af en 64-bit udgave til brug i Windows. Dette er kun den anden browser til Windows i en færdig version, der er kommet i en 64-bit udgave. Den anden er Microsofts Internet Explorer, der har været at finde i en 64 bit-udgave i adskillige år.

Ligesom med Microsofts 64-bit udgave af IE, så har Chrome 64-bit også visse begrænsninger, hvilket primært går udover plugins, da der ikke er support for 32-bit Netscape Plugin Application Programming Interface (NPAPI), som mange plugins er afhængige af.

Til gengæld er 64-bit udgaven hurtigere, mere stabil og sikrer end sin 32-bit bror. På grund af NPAPI problemet er 32-bit udgaven den der hentes som standard. Hvis man vil have 64-bit udgaven skal man specifikt ind og vælge den hos Google.

Udover frigivelsen af 64-bit udgaven, retter version 37 også 50 sikkerhedshuller, hvoraf et par er kategoriseret som kritiske. En del af disse fejl er fundet gennem Googles dusørprogram, hvor Google udbetaler penge til personer, der indrapporterer fejl.