Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Undgå at købe stjålet brugt iPhone med nyt Apple-værktøj

3. oct. 2014 09:05I kølvandet på lanceringen af en ny iPhone vokser markedet for brugte iPhones normalt markant i forbindelse med, at mange gerne vil opgradere fra en gammel version.

Risikoen for at købe en stjålet iPhone øges da antallet af personer, der forsøger at udnytte markedet, også stiger. Apple gør det nu lidt nemmere, for dem der ønsker at købe en brugt iPhone, at sikre sig imod hælervarer.

Apple har lanceret en ny iCloud tjeneste kaldet Aktiveringslås, der er en del af Find min iPhone, hvor enhver kan tjekke, om aktiveringslåsen for en given IMEI eller serienummer er aktiveret. Er aktiveringslåsen aktiv, er der en overvejende sandsynlighed for, at enheden er stjålen.

For at låse op for en iPhone vil det altid kræve ejerens Apple-id og kodeord. Aktiveringslåsen fungerer for alle iPhones, der kører iOS 7 eller nyere.

Samsung i forhandlinger om at købe firmaet bag Siri's stemmegenkendelse

2. oct. 2014 16:30Teknologien bag stemmegenkendelsen for den digitale assistent Siri, er ikke en Apple selv har opfundet, men en de har købt fra firmaet SRI International. SRI har selv skaffet talegenkendelsesmotoren brugt i Siri fra Nuance, der blandt andet står bag Dragon Naturally Speaking softwaren og Swype keyboard softwaren.

Samsung har før været interesseret i et opkøb af Nuance, ikke kun på grund af rettighederne til teknologien bag Siri, men fordi Nuance arbejder i en række områder, blandt andet inden for sundhedsvæsenet, som Samsung også gør sig i.

Der er tegn på, at Nuance og Samsung igen er i forhandlinger om et opkøb. Nuance har i øjeblikket en markedsværdi på godt 28 milliarder kroner. Apple kunne også vælge at byde på firmaet, for at sikre sig rettighederne til Siri-teknologien, men de ville få en række aktiviteter med, de ikke har interesse i.

Consumer Reports: iPhone 6 er solid nok

30. sep. 2014 13:42I de sidste par dage har mange medier gjort et stort nummer ud af, at det angiveligt skulle være nemt at bøje en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus. Apple var ret hurtigt ude med tal der sagde, at de kun havde fået 9 henvendelser omkring bøjede iPhone 6 modeller.

Efter at diverse ret uvidenskabelige tests på nettet viste, at det godt kunne lade sig gøre at bøje en iPhone 6, valgte den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports, der bedst kan sammenlignes med danske Tænk, at gennemføre deres egen test.

Testen blev udført med en Instron kompressions testmaskine, hvor telefonerne blev understøttet i begge ender og fik påført et målbart tryk i midten af maskinen. Consumer Reports testede iPhone 6, 6 Plus, iPhone 5S, LG G3, Samsung Galaxy Note 3 og HTC One (M8).

HTC One (M8) og iPhone 6 var de modeller der kunne klare mindst tryk og blev deforme ved 31,75 kg. iPhone 6 Plus klarede 40,8 kg mens LG G3 og iPhone 5S klarede 59 kg. Bedst klarede Samsung's Galaxy Note 3 sig, der først blev deform ved et tryk på 68 kg. Apple selv tester deres telefoner med op til 25 kg tryk.

Consumer Reports konkluderer, at de nye iPhones fra Apple er holdbare nok og mindst er på linje med HTC One (M8), der anses som en solid telefon.

Google og Apple øger sikkerheden for mobile enheder
Billede: Flickr - bongo vongo

Google og Apple øger sikkerheden for mobile enheder

25. sep. 2014 11:11Både Google og Apple har tilbudt krypteringsmuligheder for mobile enheder i et stykke tid, men det er noget brugeren selv skulle aktivere.

I forbindelse med lanceringen af iOS 8 har Apple meddelt, at man fremover vil kryptere alle iOS enheder som standard. Det samme har Google meddelt vil ske, når Android L inden for kort tid bliver frigivet.

Målet er at beskytte brugerne imod, at andre nemt kan tilgå deres data, hvilket bl.a. er målrettet myndighederne, specielt i USA. Ved at data er krypteret og kun kan tilgås ved at kende brugerens nøgle, kan Apple og Google ikke længere overlevere brugbar data til myndighederne, fra de krypterede enheder.

Selvom kryptering bliver standard på ens mobile enhed fra og med iOS 8 og Android L, skal man dog stadig tænke sig om hvor ens data placeres, da data synkroniseret til skyen, stadig kan være tilgængelig for myndighederne, alt efter hvor de fysisk ender op med at være lagret.

Flere og flere klager over MacBook Pro 2011

11. sep. 2014 08:50Flere ejere af MacBook Pro med ekstra grafikkort (15" og 17") fra 2011 oplever voldsomme grafikfejl, når det eksterne ATi HD6750M aktiveres.
Fejlens årsag er indtil videre ukendt, men mange oplever fejlen igen og igen, også efter dyre reparationer gennem autoriserede Apple reparatører.

Da reparationen ofte inkluderer udskiftning af Logic Board, er dette ikke en billig oplevelse, taget i betragtning at flere har oplevet fejlen selv efter reparation anden og tredje gang.

Flere nyhedsmedier, heriblandt appleinsider.com og macrumors.com, har skrevet om fejlen, og mere end 14.000 har underskrevet en online underskriftindsamling. Apple forbliver dog tavse i sagen.
Hjemmesiden Breakfree har samlet billeder af flere crashede Macs.

Mange skuffede brugere har tweetet omkring problemet under Apples keynote igår, med blandt andet #mbp2011 og #AppleIgnoresThousands som faste hashtags. Derudover har en gruppe amerikanere startet en Facebookgruppe for de mange skuffede kunder.