Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 32%Som iPhone 5s
  • 25%Maksimalt 4,7"
  • 17%Maksimalt 5"
  • 14%Maksimalt 5,5"
  • 13%Maksimalt 6"

Rygte: iPhone 6 udskydes til 2015

23. apr. 2014 13:55Rygterne vedrørende Apples ventede iPhone 6 har været mange den seneste tid, og mens flere rygter har været løbende uenige og modstridigende, synes de seneste rygter at have en vis overensstemmelse.

Skal man således tro flere kinesiske kilder, er Apple for nyligt blevet enige med sig selv om, at lanceringen af deres kommende flagskib skal udskydes til 2015. Hvorfor Apple har taget dette valgt melder historien imidlertid ikke noget om, men hardware-mangel er som altid en god kandidat.

Hvilken af de to smartphones, som Apple efter sigende skulle lancere næste gang, der bliver forsinket er i skrivende stund også uvist, men meget tyder på, at 4,7''-versionen fortsat forventes lanceret i slutningen af 2014, mens det er 5,5''-versionen, som udskydes til næste år.

Om der er hold i rygterne, og om Apple virkelig har planer om at lancere en smartphone med så stor en skærm vides naturligvis ikke.

Interne dokumenter ser dagens lys i sag mellem Apple og Samsung
Billede: Flickr - dweekly

Interne dokumenter ser dagens lys i sag mellem Apple og Samsung

9. apr. 2014 07:30I forbindelse med en nystartet sag mellem Apple og Samsung, hvor førstnævnte kræver 11 milliarder kroner i erstatning fra den sydkoreanske telefonproducent, er der dukket interessante interne dokumenter op, som en del af bevisførelsen i sagen.

Et af dokumenterne er fra Apple og viser, at de for et år siden godt var klar over, at deres vækst på smartphonemarkedet var hæmmet, og at det skyldes forbrugernes ønske om billigere telefoner og telefoner med store skærme. Med Apples egene ord "Customers want what we don’t have".

Omvendt angriber Apple Samsung med dokumenter, der ifølge dem viser, at Samsung har kopieret oplåse-funktionen fra iPhone til sine produkter, hvilket er en af Apples fem påstande i sagen.

Det fremgår også af et andet dokument, at Samsung internt godt er klar over, at kampen om smartphones i høj grad handler om god software.

Fra Samsungs side fremfører de også en mail fra 2011, hvor Steve Jobs omtaler hellig krig mod Google, hvilket får Samsung til at pege på, at Apple reelt set har et problem med Google og ikke dem.

Apple og Samsung starter ny retssag

1. apr. 2014 17:08Det er ikke langt tid siden, at Apple og Samsung sidst mødtes i retten, i en sag der primær faldt ud til Apples fordel, da de fik stadfæstet det meste af de erstatningsbeløb, de tidligere var blevet tilkendt, hvilket løb op i godt 5 milliarder kroner. Denne sag er appelleret af Samsung og derfor ikke afgjort endeligt endnu.

Den nye retssag gælder denne gang kun softwarepatenter, hvor Apple beskylder Samsung for at misbruge 5 patenter, hvilket de vil have 11 milliarder kroner for. Samsung beskylder fra deres side Apple for at bruge to af deres patenter, hvilket de vil have godt 38 millioner kroner for.

Samsung argumenterer for, at 4 af de 5 Apple patenter, er funktioner i Android, der var under udarbejdelse før Apple overhovedet ansøgte om patenterne.

Eftersom der er tale om software, vil Google have en større rolle i denne retssag end tidligere, hvor det forventes at ansatte fra Google vil være at finde i vidneskranken, for at hjælpe med Samsungs forsvar.

Nvidia lancerer nye GPU'er til bærbare computere

13. mar. 2014 16:42Nvidia har lanceret en ny serie af grafikkort baseret på deres eksisterende Kepler-arkitektur og deres nye Maxwell-arkitektur. Der er tale om grafikkort til bærbare computer, der alle kommer til at høre under GeForce 800M-serien.

I første omgang lancerer Nvidia GTX 850M og GTX 860M baseret på Maxwell-arkitekturen, mens GTX 870M og GTX 880M er baseret på Kepler-arkitekturen. Nvidia lover, at der er tale om de hurtigste GPU'er nogensinde til bærbare computere, hvor eksempelvis den mindste GTX 850M, er 30 % hurtigere end GTX 580M, der var kongen af GPU'er for bærbare computere for 3 år siden.

Alle de nye GPU'er understøtter de samme funktioner, der allerede kendes fra deres desktopvarianter, så som Shadowplay, der optager hvad der foregår på skærmen når directx anvendes, uden nævneværdig indflydelse på ydelsen, ligesom Gamestream til eksterne Nvidia Shield enheder også er understøttet.

Den største nyhed Nvidia fremhæver ved de nye GPU'er er funktionen BatteryBoost, der gør det muligt at spille meget længere tid, når man kører på batteri. Dette gøres ved at drosle FPS ned ved at regulere arbejdshastigheden for GPU, CPU, hukommelse og andre komponenter. Tunge spil som Crysis 3 vil se den mindste gevinst på omkring 30 % længere batterilevetid, mens mindre krævende spil som StarCraft II nemt kan kommer over 100 %. Eneste krav er, at spillet er startet efter strømforsyningen tages fra, da BatteryBoost ikke kan håndtere man skifter til batteridrift, mens spillet kører.

Apple kan få problemer med deres opladere

13. mar. 2014 09:12Tilbage i september 2013 dukkede der et forslag op i Europa-parlamentet, at opladere til mobiltelefoner solgt i Europa, alle skulle anvende den samme stiktype. I december samme år valgte politikerne at gå videre med forslaget og i dag skal parlamentet stemme om det.

Europa-parlamentsmedlem Christel Schaldemose fra Socialdemokraterne er overbevist om, at lovforslaget vil blive vedtaget, og dermed skal alle telefonproducenter anvende microUSB som stiktype når det kommer til opladning af telefonen.

Det vil ramme de telefonproducenter, der har valgt ikke allerede at benytte dette stik, som for eksempel Apple, da det ifølge forslaget heller ikke er lovligt blot at levere en adapter.

Målet med lovforslaget er at komme af med de op mod 51.000 tons miljøaffald, som opladere repræsenterer hvert år i EU.