Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Consumer Reports: iPhone 6 er solid nok

30. sep. 2014 13:42I de sidste par dage har mange medier gjort et stort nummer ud af, at det angiveligt skulle være nemt at bøje en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus. Apple var ret hurtigt ude med tal der sagde, at de kun havde fået 9 henvendelser omkring bøjede iPhone 6 modeller.

Efter at diverse ret uvidenskabelige tests på nettet viste, at det godt kunne lade sig gøre at bøje en iPhone 6, valgte den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports, der bedst kan sammenlignes med danske Tænk, at gennemføre deres egen test.

Testen blev udført med en Instron kompressions testmaskine, hvor telefonerne blev understøttet i begge ender og fik påført et målbart tryk i midten af maskinen. Consumer Reports testede iPhone 6, 6 Plus, iPhone 5S, LG G3, Samsung Galaxy Note 3 og HTC One (M8).

HTC One (M8) og iPhone 6 var de modeller der kunne klare mindst tryk og blev deforme ved 31,75 kg. iPhone 6 Plus klarede 40,8 kg mens LG G3 og iPhone 5S klarede 59 kg. Bedst klarede Samsung's Galaxy Note 3 sig, der først blev deform ved et tryk på 68 kg. Apple selv tester deres telefoner med op til 25 kg tryk.

Consumer Reports konkluderer, at de nye iPhones fra Apple er holdbare nok og mindst er på linje med HTC One (M8), der anses som en solid telefon.

Google og Apple øger sikkerheden for mobile enheder
Billede: Flickr - bongo vongo

Google og Apple øger sikkerheden for mobile enheder

25. sep. 2014 11:11Både Google og Apple har tilbudt krypteringsmuligheder for mobile enheder i et stykke tid, men det er noget brugeren selv skulle aktivere.

I forbindelse med lanceringen af iOS 8 har Apple meddelt, at man fremover vil kryptere alle iOS enheder som standard. Det samme har Google meddelt vil ske, når Android L inden for kort tid bliver frigivet.

Målet er at beskytte brugerne imod, at andre nemt kan tilgå deres data, hvilket bl.a. er målrettet myndighederne, specielt i USA. Ved at data er krypteret og kun kan tilgås ved at kende brugerens nøgle, kan Apple og Google ikke længere overlevere brugbar data til myndighederne, fra de krypterede enheder.

Selvom kryptering bliver standard på ens mobile enhed fra og med iOS 8 og Android L, skal man dog stadig tænke sig om hvor ens data placeres, da data synkroniseret til skyen, stadig kan være tilgængelig for myndighederne, alt efter hvor de fysisk ender op med at være lagret.

Flere og flere klager over MacBook Pro 2011

11. sep. 2014 08:50Flere ejere af MacBook Pro med ekstra grafikkort (15" og 17") fra 2011 oplever voldsomme grafikfejl, når det eksterne ATi HD6750M aktiveres.
Fejlens årsag er indtil videre ukendt, men mange oplever fejlen igen og igen, også efter dyre reparationer gennem autoriserede Apple reparatører.

Da reparationen ofte inkluderer udskiftning af Logic Board, er dette ikke en billig oplevelse, taget i betragtning at flere har oplevet fejlen selv efter reparation anden og tredje gang.

Flere nyhedsmedier, heriblandt appleinsider.com og macrumors.com, har skrevet om fejlen, og mere end 14.000 har underskrevet en online underskriftindsamling. Apple forbliver dog tavse i sagen.
Hjemmesiden Breakfree har samlet billeder af flere crashede Macs.

Mange skuffede brugere har tweetet omkring problemet under Apples keynote igår, med blandt andet #mbp2011 og #AppleIgnoresThousands som faste hashtags. Derudover har en gruppe amerikanere startet en Facebookgruppe for de mange skuffede kunder.

Apple annoncerer iPhone 6 og 6 Plus

10. sep. 2014 09:43Efter lang tids spekulation og rigtig mange billeder og videoer af iPhone 6 hardware, er det nu blevet bekræftet, at den nye iPhone 6 kommer i to udgaver, begge større end den nuværende.

Den nye iPhone 6 får en skærmstørrelse på 4,7" mod før 4" i iPhone 5s, og så kommer iPhone 6 Plus med en skærm på 5,5 ". Den "lille" model bibeholder den samme ppi på 326 som 5s havde ved at opløsningen vokser fra 1136x640 pixels til 1334x750 pixels. Storebror får til trods for den større skærm en endnu højere ppi på 401, da der her anvendes en opløsning på 1920x1080 pixels.

Udover forskellen i størrelsen, så er hardwaren næsten ens i de to modeller. De kommer begge med en ny A8-SoC, der har følgeskab af en M8-motion-coprocessor. Sidstnævnte er efterfølgeren til M7 som første gang så dagens lys i iPhone 5s. M8 er nu endnu bedre til at registrere hvilken aktivitet man har gang i.

Kameraet er fortsat på 8 MP dog baseret på en ny forbedret sensor, og har i plus udgaven nu fået optisk billedestabillisering. Maksimale videoopløsning er 1080p, der nu kan optages ved 60 fps mod før 30 og der kan nu fokuseres løbende under optagelse. Frontkameraet har på hardwaresiden ikke ændret sig, men fået ny funktionalitet via software.

Softwaren er naturligvis iOS 8, der også udkommer til alle med en iPhone 4s og op, ligesom det også vil være tilgængelig til nogle iPads og iPod Touch-modeller.

Med iOS kommer også understøttelse af NFC, hvilket bruges til Apples betalingsfunktion Apple Pay, der anvender Touch ID i butikkerne.

Du kan se meget mere om de nye iPhone hos Apple.
Hos Engadget har de haft både iPhone 6 og iPhone 6 plus i hænderne. Prisen for en iPhone 6 starter ved 5.199 kroner og for en iPhone 6 Plus er prisen 5.995 kroner. De vil begge blive tilgængelige den 26. september her i Danmark.

Apple lancerer deres bud på et smartwatch

10. sep. 2014 09:22Rygterne havde gået i meget langt tid og nu har Apple så endeligt løftet sløret for deres bud på en smartwatch. Navnet blev ikke iWatch, men derimod Apple Watch.

Apple Watch kræver som de fleste af den type ure en smartphone for at fungere optimalt, hvilket i dette tilfælde naturligvis betyder en iPhone. Kommunikationen mellem ur og smartphone sker via WiFi eller Bluetooth 4.0. Uret har en tænd og sluk knap på siden, hvor man også finder et drejehjul Apple kalder Digital Crown, i stil med det man kender fra analoge ure, men her bruges det blandt andet til menunavigation og zoomfunktion.

Apple Watch har fire sensorer på bagsiden, til blandt andet at kunne måle puls med og er desuden udstyret med NFC, der kan bruges sammen med Apples nye Apple Pay system.

Skærmen er Apples typiske retina display, der beskyttes af safirglas. På sportsmodellen vil der blive brugt Ion-X glas. Skærmen kan desuden måle hvor hårdt der presses, via en række sensorer rundt om retinaskærmen, Apple kalder dette for Force Touch.

Opladning sker via induktion i form af MagSafe teknologien. Til at drive uret har Apple lavet en specialchip kaldet S1, der indeholder processoren og de fleste subsystemer i en enkelt pakke for at spare plads.

Apple Watch kommer på markedet en gang i starten af 2015 til en pris af 350 dollars.