Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Ville du købe et armbåndsur med iOS?

  • 60%Nej tak
  • 27%Måske
  • 13%Helt sikkert

Facebook køber 50-mand stort firma for 100 milliarder kroner

20. feb. 2014 07:30Facebook har netop annonceret, at de har opkøbt det lille firma WhatsApp med 50 medarbejdere for ikke mindre end $19 milliarder, eller lige over 100 milliarder kroner.

WhatsApp er et program til at sende beskeder til hinanden i stil med Apples iMessage, men fungerer på tværs af platforme, og anvendes typisk for at undgå sms-takster. Det har i dag omkring 450 millioner brugere, men Facebook forventer, at dette tal vil stige til over en milliard.

Handlen er klart Facebooks største indtil videre, idet den forrige topplacering var opkøbet af Instagram, der "kun" kostede $1 milliard. De $19 milliarder er fordelt på $4 milliarder i kontanter, $12 milliarder i Facebook-akter og yderligere $3 milliarder i aktier til senere udbetaling. Aftalen om opkøbet har ikke været undervejs i lang tid, men kom ifølge Mark Zuckerburg første gang på bordet for blot 11 dage siden.

WhatsApp blev stiftet i 2009 af to tidligere medarbejdere hos Yahoo, amerikaneren Brian Acton og ukraineren Jan Koum, der nu kan tilføje titlen milliardærer på visitkortet.

Google forbedrer JavaScript-kompilering i Chrome

17. feb. 2014 12:40Google har med deres V8-motor i Chrome en af de hurtigste JavaScript-motorer blandt de populærer browsere, men nu øger Google hastigheden med en større ændring de kalder Crankshaft.

Hvor JavaScript i dag kompileres i samme tråd, som det afvikles, så flytter Crankshaft kompileringen over i en ny tråd, hvorved afviklingen ikke bliver belastet af kompileringen, hvilket giver en bedre ydelse og dermed brugeroplevelse.

For at give den bedste oplevelse afvikles JavaScript først efter en simpel kompilering, så det er tilgængeligt hurtigt. Efterfølgende bliver koden optimeret i baggrunden hvorefter der skiftes til denne.

Det er denne tunge optimerede kompilering, som Chrome i den nyeste betaudgave afvikler sideløbende.

I test på en Nexus 5 telefon har udviklerne fra Google opnået forbedringer på 27 % i Mandreel-delen af Octane-benchmarkprogrammet. Også HTML5-udgaven af Epics Citadel Demo drager nytte af den nye motor.

Apple fjerner muligheden for brug af BitCoins på iOS
Billede: Apple

Apple fjerner muligheden for brug af BitCoins på iOS

7. feb. 2014 14:14Selvom virtuelle valutaer accepteres flere og flere steder verden over, som alternativ til nationalt kontrollerede valutaer, vælger Apple ikke at hoppe med på den vogn.

De har netop smidt den sidst Bitcon Wallet-app 'BlockChain' på porten. Apple vil ikke kommentere på blokeringen, men oplyser blot, at det skyldes uafklarede omstændigheder.

Uden en klar melding er der flere spekulationer om hvorfor. En er, at Apple vil tilbyde mobilbetalinger i fremtiden og dette kunne være et træk til miskreditere virtuelle valutaer, som ellers ville kunne håndtere selvsamme mobilbetalinger.

Ikke overraskende er BlockChain, der står bag app'en af samme navn, meget forundrede over Apples beslutning, idet app'en har eksisteret på App Store i over to år uden problemer. De har derfor udsendt en pressemeddelelse, hvori de kritiserer Apples beslutning.

There was no communication prior to removal of this popular app, no indication of any problems and no opportunity to redress any issues, making a mockery of the claim that there was an 'unresolved issue.BlockChain

Seneste udgave af Nordkoreas Røde Stjerne-OS efterligner OS X

6. feb. 2014 16:43Den seneste udgave af Nordkoreas eget operativsystem Røde Stjerne har skiftet udseende. Mens tidligere versioner af det Linux-baserede styresystem brugte KDE, og derfor mindede om Windows 7, efterligner den seneste udgave tydeligt Apples OS X.

Operativsystemet blev først kendt i 2010 da en russer, der studerede i Nordkorea, lagde version 2.0 af operativsystemet online. Billeder af version 3.0 af Røde Stjerne er nu blevet offentliggjort af Will Scott, en amerikaner, der i 2013 afholdte lektioner ved Pyongyang University of Science and Technology.

Røde Stjerne er fyldt med Nordkoreansk propaganda. Blandt andet er kalenderen baseret på fødselsåret for landets tidligere leder Kim Il-sung, således at vi i år skriver år 103 i stedet for 2014.

Efter sønnen Kim Jong-un kom til magten i 2011, har han angiveligt været meget interesseret i at fremvise landets tekniske kunnen. Blandt andet blev der i sommeren 2013 fremvist en smartphone, som angiveligt var den første produceret i landet. Eksperter mener dog alligevel, at den blev lavet i Kina.

Kilde: Steve Jobs ønskede at se Sonys Vaio-computere køre OS X

6. feb. 2014 13:03Da Apple tilbage i 2005 skiftede fra at anvende PowerPC til at anvende Intel processorer, øgede firmaet sin brugerbase betydeligt, da personer, der var afhængige af Windows, nu kunne have både OS X og Windows på deres Macbooks.

Dette var en kommerciel kæmpesucces for Apple, men skal man tro den japanske journalist Nobuyuki Hayashi, var Apple tæt på at tage et skridt i en helt anden retning nogle år tidligere, og tillade Sony at producere en Vaio-laptop, der kørte OS X i stedet for Windows som operativsystem.

Nobuyuki Hayashis kilde til historien er den tidligere Sony-præsident Kunitake Ando, der angiveligt har fortalt Hayashis om et møde, der fandt sted mellem ham selv og Steve Jobs tilbage i 2001.

Ando fortalte, at Steve Jobs efter en runde golf med Sonys topledelse fremviste to Vaio-computer med OS X som operativsystem. Jobs har angiveligt været begejstret for Vaio-enhederne, og ville gerne gøre en undtagelse for Sony, med henblik til at lave klon-Macs.

Som bekendt blev aftalen aldrig til noget, hvilket ifølge Ando skyldtes, at Sony på daværende tidspunkt var nede i en bølgedal med henhold til salget af computere, og at firmaet derfor ikke ønskede at tage chancen med en OS X-baseret Vaio-computer.