Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Tim Cook: Jeg er stolt over at være bøsse

1. nov. 2014 11:12I hans bestræbelser på, at gøre Apple til en mere åben virksomhed, har Apple's administrerende direktør Tim Cook i et indlæg hos Bloomberg BusinessWeek, kommet med en meget privat oplysning om, at han er bøsse.

Internt i Apple er mange bekendte med, at Tim Cook er bøsse og det er ikke noget Cook har følt ændrer deres opførsel over for ham. Det er derfor ikke noget Cook decideret har forsøgt at holde hemmeligt, men vælger nu at offentligøre det mere bredt, hvilket var et hårdt valg, da Cook værdsætter sit privatliv.

Cook mener, at han som bøsse har fået en bedre indsigt i hvad det er at være i et mindretal og er blevet meget hårdhudet, hvilket har hjulpet ham som direktør.

Analytikere forventer ikke umiddelbart, at Cook's udmelding vil få en indflydelse for Apple. Det er dog aldrig set før, at en leder i en så højt profileret virksomhed er kommet med tilsvarende udmeldinger, hvorfor det er svært at forudse markedets reaktion, specielt i asien, hvor homoseksualitet mange steder er meget ilde set eller direkte ulovligt. Asien udgør 27 % af Apples marked.

Apple lancerer nye tablets og iMac

17. oct. 2014 10:32Apple har på en event holdt i aftes (dansk tid), løftet sløret for deres nye tablets med introduktionen af iPad Air 2 og iPad mini 3. Det blev også til en afsløring af en ny iMac, der nu har fået en 5K retinaskærm.

Den nye iPad Air 2 er Apples hidtil tyndeste tablet med sine 6,1 mm, hvilket er 18 % mindre end forgængeren. Processoren er opgraderet til A8x, hvilket er en forbedret version af den i iPhone6, inkl. en ny bevægelsesprocessor M8. Prisen starter ved 499 dollars for den mindste model. Lillebroderen iPad Mini 3 blev også præsenteret og vil koste 400 dollars for den mindste model.

Med den nye iMac følger Apple i Dells fodspor, og bruger et 5k panel til skærmen, der har en opløsning på 5120 x 2880. Ikke overraskende kalder Apple dette en retinaskærm. Basisversionen er udstyret med en 3,5 GHz Intel Core i5 quadkerne processor, der kan opgraderes til en Core i7 4,0 GHz version. Grafikken drives af en AMD Radeon R9 M290X eller kan opgraderes til M295X-modellen.

Sammen med lanceringen af det nye hardware, blev iOS 8.1 også lanceret, der kommer med understøttelse af Apple Pay, ligesom OS X 10.10 Yosemite nu er blevet frigivet.

Undgå at købe stjålet brugt iPhone med nyt Apple-værktøj

3. oct. 2014 09:05I kølvandet på lanceringen af en ny iPhone vokser markedet for brugte iPhones normalt markant i forbindelse med, at mange gerne vil opgradere fra en gammel version.

Risikoen for at købe en stjålet iPhone øges da antallet af personer, der forsøger at udnytte markedet, også stiger. Apple gør det nu lidt nemmere, for dem der ønsker at købe en brugt iPhone, at sikre sig imod hælervarer.

Apple har lanceret en ny iCloud tjeneste kaldet Aktiveringslås, der er en del af Find min iPhone, hvor enhver kan tjekke, om aktiveringslåsen for en given IMEI eller serienummer er aktiveret. Er aktiveringslåsen aktiv, er der en overvejende sandsynlighed for, at enheden er stjålen.

For at låse op for en iPhone vil det altid kræve ejerens Apple-id og kodeord. Aktiveringslåsen fungerer for alle iPhones, der kører iOS 7 eller nyere.

Samsung i forhandlinger om at købe firmaet bag Siri's stemmegenkendelse

2. oct. 2014 16:30Teknologien bag stemmegenkendelsen for den digitale assistent Siri, er ikke en Apple selv har opfundet, men en de har købt fra firmaet SRI International. SRI har selv skaffet talegenkendelsesmotoren brugt i Siri fra Nuance, der blandt andet står bag Dragon Naturally Speaking softwaren og Swype keyboard softwaren.

Samsung har før været interesseret i et opkøb af Nuance, ikke kun på grund af rettighederne til teknologien bag Siri, men fordi Nuance arbejder i en række områder, blandt andet inden for sundhedsvæsenet, som Samsung også gør sig i.

Der er tegn på, at Nuance og Samsung igen er i forhandlinger om et opkøb. Nuance har i øjeblikket en markedsværdi på godt 28 milliarder kroner. Apple kunne også vælge at byde på firmaet, for at sikre sig rettighederne til Siri-teknologien, men de ville få en række aktiviteter med, de ikke har interesse i.

Consumer Reports: iPhone 6 er solid nok

30. sep. 2014 13:42I de sidste par dage har mange medier gjort et stort nummer ud af, at det angiveligt skulle være nemt at bøje en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus. Apple var ret hurtigt ude med tal der sagde, at de kun havde fået 9 henvendelser omkring bøjede iPhone 6 modeller.

Efter at diverse ret uvidenskabelige tests på nettet viste, at det godt kunne lade sig gøre at bøje en iPhone 6, valgte den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports, der bedst kan sammenlignes med danske Tænk, at gennemføre deres egen test.

Testen blev udført med en Instron kompressions testmaskine, hvor telefonerne blev understøttet i begge ender og fik påført et målbart tryk i midten af maskinen. Consumer Reports testede iPhone 6, 6 Plus, iPhone 5S, LG G3, Samsung Galaxy Note 3 og HTC One (M8).

HTC One (M8) og iPhone 6 var de modeller der kunne klare mindst tryk og blev deforme ved 31,75 kg. iPhone 6 Plus klarede 40,8 kg mens LG G3 og iPhone 5S klarede 59 kg. Bedst klarede Samsung's Galaxy Note 3 sig, der først blev deform ved et tryk på 68 kg. Apple selv tester deres telefoner med op til 25 kg tryk.

Consumer Reports konkluderer, at de nye iPhones fra Apple er holdbare nok og mindst er på linje med HTC One (M8), der anses som en solid telefon.