Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Bootkit kan lave permanent bagdør i Macs

8. jan. 2015 16:13Sidst i december på Chaos Communication Congress, demonstrerede Trammell Hudson fra Two Sigma Investments, hvordan han med en Thunderbolt enhed, kunne overtage firmwaren på en vilkårlig Mac lavet siden 2011 via et såkaldt bootkit.

Det kræver fysisk adgang til den Mac der skal kompromitteres, da Thunderbolt enheden Trammel kalder Thunderstrike, skal tilsluttes direkte. Når først Thunderstrike er tilsluttet, vil den første boot af Mac'en den er tilsluttet til, forårsagede en overskrivning af Mac'ens firmware. Dette sker fordi det er muligt, at indskyde en Option ROM ind i extensible firmware interface (EFI) under boot.

Den nye option ROM erstatter den RSA-nøgle Apple bruger til, at tjekke om firmwaren er korrekt, hvorfor dette tjek ingen effekt har. Eftersom alt dette sker inden OS'et overhovedet er startet, vil ingen form for reinstallation fjerne problemet.

Apple er begyndt at rulle opdateringer ud til flere af sine Mac-produkter, for at fjerne nogle af de sikkerhedshuller der udnyttes. Dette giver dog ikke en komplet beskyttelse, da visse metoder stadig virker.

Apple stopper alt online salg i Rusland midlertidigt
Billede: Flickr - michael clarke stuff

Apple stopper alt online salg i Rusland midlertidigt

17. dec. 2014 15:14Russerne må se langt efter en ny iPhone 6 eller iPad på Apple's russiske hjemmeside, da Apple har valgt at suspendere alt online salg i landet.

Grunden til dette skal findes i den ustabile økonomi Rusland har pt. og dermed en meget svingende værdi på den russiske rubel. Rublen har været i frit fald i det sidste stykke tid, primært på grund af de faldende oliepriser, som Ruslands økonomi er meget afhængig af.

Den faldende værdi af rublen gjorde, at Apple satte prisen op på iPhone 6 med 25 % i november. Salget af Apple's produkter i Rusland udgør en ret beskeden del af deres samlede salg, hvorfor salgsstoppet ikke forventes at få nogle økonomiske konsekvenser for Apple.

Apple vil ikke oplyse om, hvornår de forventer salget starter igen.

Apple vil ikke anerkende afgørelse fra Forbrugerklagenævnet

9. dec. 2014 10:15Tllbage i 2011 købte David Lysgaard en iPhone 4 fra Apples danske webshop, men rendte senere ind i problemer med telefonen og ville have den byttet. Dette skulle vise, at være alt andet end simpelt, da Apple i første omgang ikke ville anerkende købelovens 2 års reklamationsret for byttetelefonen. Det skriver Computerworld.

Med hjælp fra Forbrugerklagenævnet fik Lysgaard Apple til at anerkende, at der er to års reklamationsret på byttetelefonen, men det viste sig så, at der var tale om en såkaldt refurbished model, der indeholder brugte dele. Forbrugerklagenævnet gav igen Lysgaard medhold i, at Apple ikke må bruge brugte komponenter.

Dette er Apple dog uenig i og har derfor valgt, at tage sagen op igen ved domstolene for at få kendelsen omstødt, Dette betyder, at David Lysgaard nu slæbes i retten af Apple for at forsvare den kendelse som Forbrugerklagenævnet pålagde Apple.

Lysgaard og hans forsikringsselskab skal i første omgang selv betale for omkostningerne i forbindelse med retssagen, men får dækket omkostningerne af det offentlige hvis sagen tabes.

Hverken Apple eller deres advokat har valgt at kommentere på sagen.

Firefox kommer til iPhone og iPad

5. dec. 2014 09:26Apple har altid været meget restriktiv overfor applikationer til iOS, der er en direkte konkurrent til deres egne applikationer. Således tillod de i lang tid ikke, at der kunne komme andre browsere ind i iOS og da det endeligt blev tilladt, skulle det foregå via Apples Webkit framework, hvor der var en række restriktioner.

Dette afholdte Mozilla fra at frigive deres populære browser Firefox til iOS, da de mente, at ydelsen simpelthen ville blive for dårlig. Med frigivelsen af iOS 8, har Apple frigivet en række af de ressourcer, der før var forbeholdt Safari så som JavaScript Nitro motoren, hvilket betyder, at andre browsere nu kan lave just-in-time (JIT) kompilering af javascript.

På grund af dette har Mozilla nu meddelt, at de vil frigive FireFox til iOS. Hvor langt tid der går, før Firefox bliver tilgængelig for iPhone og iPad brugere, er Mozilla ikke kommet med oplysninger om.

Tim Cook: Jeg er stolt over at være bøsse

1. nov. 2014 11:12I hans bestræbelser på, at gøre Apple til en mere åben virksomhed, har Apple's administrerende direktør Tim Cook i et indlæg hos Bloomberg BusinessWeek, kommet med en meget privat oplysning om, at han er bøsse.

Internt i Apple er mange bekendte med, at Tim Cook er bøsse og det er ikke noget Cook har følt ændrer deres opførsel over for ham. Det er derfor ikke noget Cook decideret har forsøgt at holde hemmeligt, men vælger nu at offentligøre det mere bredt, hvilket var et hårdt valg, da Cook værdsætter sit privatliv.

Cook mener, at han som bøsse har fået en bedre indsigt i hvad det er at være i et mindretal og er blevet meget hårdhudet, hvilket har hjulpet ham som direktør.

Analytikere forventer ikke umiddelbart, at Cook's udmelding vil få en indflydelse for Apple. Det er dog aldrig set før, at en leder i en så højt profileret virksomhed er kommet med tilsvarende udmeldinger, hvorfor det er svært at forudse markedets reaktion, specielt i asien, hvor homoseksualitet mange steder er meget ilde set eller direkte ulovligt. Asien udgør 27 % af Apples marked.