Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"
Apple tjener 119 milliarder kroner på 3 måneder
Billede: SXC - patyvo

Apple tjener 119 milliarder kroner på 3 måneder

3. feb. 2015 10:57Når man sælger 74,5 mio. mobil-telefoner på 3 måneder og slår sin egen rekord for salg af disse, ville mange sikkert åbne en flaske champagne eller to. Men hos Apple er der brug for to omgange.

Firmaet har netop sat verdensrekord] i kvartals-indtjening, en rekord det russiske Gazprom ellers har siddet på siden 2011, hvor 107 milliarder kroner i et kvartals-overskud, indbragte russerne en førsteplads.

Den rekord er så slået nu, hvor Apples overskud i det sidste kvartal var på intet mindre end 119 milliarder kroner, ud af en omsætning på 491 milliarder kroner.

Godt nok er salget af iPads faldende og iPod sælger så lidt, at den nu tilhører kategorien "andet" i Apples regnskaber, men iPhone-salget og Apples fremgang i Kina på 70 % (ift. samme periode et år før), tilskrives en stor del af succesen. Også salget af Mac-computere er gået frem - cirka 14 % blev det til.

Selvom Apple stadig sælger flere iPhones i USA ift. Kina, spås der ikke lang tid, før Kineserne køber flere. Apple sælger lige nu omkring 65 % af deres produkter uden for USA.

Apple Watch kommer til april

28. jan. 2015 15:35Apple's øverste direktør Tim Cook, har i forbindelse med præsentationen af kvartalsresultatet for Apple's første kvartal i regnskabsåret 2015 oplyst, at de forventer en lancering af Apple Watch i april.

Apple havde i forvejen sagt, at Apple Watch vil blive frigivet i starten af 2015. April lanceringen holder sig derfor inden for den tidsramme Apple havde lagt for sig selv, til trods for rygter om, at uret ville blive forsinket.

Selve kvartalsresultatet viste imponerende tal for Apple. Med 74,46 millioner solgte iPhones i det sidste kvartal, opnåede Apple det største kvartalsoverskud et firma nogensinde har haft, på hele 18 milliarder dollars, eller godt 118 milliarder kroner.

Salget af iPhones stod for godt 2/3 af Apples overskud, mens salget af iPad stadig er i frit fald og faldt med 22 % i forhold til samme periode sidste år. Dette skyldes til dels et mættet marked i vesten, men også at smartphones med store skærme, tager andele af tabletmarkedet.

Den største vækst har Apple set i Kina, der nu står for en 1/5 af deres omsætning.

Bootkit kan lave permanent bagdør i Macs

8. jan. 2015 16:13Sidst i december på Chaos Communication Congress, demonstrerede Trammell Hudson fra Two Sigma Investments, hvordan han med en Thunderbolt enhed, kunne overtage firmwaren på en vilkårlig Mac lavet siden 2011 via et såkaldt bootkit.

Det kræver fysisk adgang til den Mac der skal kompromitteres, da Thunderbolt enheden Trammel kalder Thunderstrike, skal tilsluttes direkte. Når først Thunderstrike er tilsluttet, vil den første boot af Mac'en den er tilsluttet til, forårsagede en overskrivning af Mac'ens firmware. Dette sker fordi det er muligt, at indskyde en Option ROM ind i extensible firmware interface (EFI) under boot.

Den nye option ROM erstatter den RSA-nøgle Apple bruger til, at tjekke om firmwaren er korrekt, hvorfor dette tjek ingen effekt har. Eftersom alt dette sker inden OS'et overhovedet er startet, vil ingen form for reinstallation fjerne problemet.

Apple er begyndt at rulle opdateringer ud til flere af sine Mac-produkter, for at fjerne nogle af de sikkerhedshuller der udnyttes. Dette giver dog ikke en komplet beskyttelse, da visse metoder stadig virker.

Apple stopper alt online salg i Rusland midlertidigt
Billede: Flickr - michael clarke stuff

Apple stopper alt online salg i Rusland midlertidigt

17. dec. 2014 15:14Russerne må se langt efter en ny iPhone 6 eller iPad på Apple's russiske hjemmeside, da Apple har valgt at suspendere alt online salg i landet.

Grunden til dette skal findes i den ustabile økonomi Rusland har pt. og dermed en meget svingende værdi på den russiske rubel. Rublen har været i frit fald i det sidste stykke tid, primært på grund af de faldende oliepriser, som Ruslands økonomi er meget afhængig af.

Den faldende værdi af rublen gjorde, at Apple satte prisen op på iPhone 6 med 25 % i november. Salget af Apple's produkter i Rusland udgør en ret beskeden del af deres samlede salg, hvorfor salgsstoppet ikke forventes at få nogle økonomiske konsekvenser for Apple.

Apple vil ikke oplyse om, hvornår de forventer salget starter igen.

Apple vil ikke anerkende afgørelse fra Forbrugerklagenævnet

9. dec. 2014 10:15Tllbage i 2011 købte David Lysgaard en iPhone 4 fra Apples danske webshop, men rendte senere ind i problemer med telefonen og ville have den byttet. Dette skulle vise, at være alt andet end simpelt, da Apple i første omgang ikke ville anerkende købelovens 2 års reklamationsret for byttetelefonen. Det skriver Computerworld.

Med hjælp fra Forbrugerklagenævnet fik Lysgaard Apple til at anerkende, at der er to års reklamationsret på byttetelefonen, men det viste sig så, at der var tale om en såkaldt refurbished model, der indeholder brugte dele. Forbrugerklagenævnet gav igen Lysgaard medhold i, at Apple ikke må bruge brugte komponenter.

Dette er Apple dog uenig i og har derfor valgt, at tage sagen op igen ved domstolene for at få kendelsen omstødt, Dette betyder, at David Lysgaard nu slæbes i retten af Apple for at forsvare den kendelse som Forbrugerklagenævnet pålagde Apple.

Lysgaard og hans forsikringsselskab skal i første omgang selv betale for omkostningerne i forbindelse med retssagen, men får dækket omkostningerne af det offentlige hvis sagen tabes.

Hverken Apple eller deres advokat har valgt at kommentere på sagen.