Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Apple får patent på VR-brille til mobile enheder

18. feb. 2015 14:10Apple har indtil videre ikke vist meget interesse for virtual reality, men det er bestemt noget de har i tankerne. En patentansøgning fra september 2008, der har navnet "Head-Mounted Display Apparatus for Retaining a Portable Electronic Device with Display", er netop blevet godkendt af det amerikanske patentkontor.

Hvis patentet lyder bekendt, er det fordi det er en nærmest perfekt beskrivelse af eksempelvis Googles project Cardboard, Samsungs Gear VR og andre producenters løsninger til, at indsætte sin smartphone ind i en dertil tilpasset "brille".

De færreste forventer at Apple pludselig bliver aktive indenfor VR på grund af patentudstedelsen, men patentet kan blive vigtigt for Apple senere, hvis VR via mobile enheder i en VR-brille skulle blive populært, da det dækker meget bredt.

Corning annoncerer glas med safir-egenskaber

10. feb. 2015 12:33Corning har i mange år leveret glas til producenter af mobile enheder, i form af deres Gorilla Glass serie af produkter. En af Cornings største kunder er Apple og det var derfor ikke gode nyheder for Corning, da det kom frem, at Apple arbejdede på at skifte til safirglas.

Som bekendt blev det ikke til noget, med brugen af safirglas i iPhone 6 og iPhone 6 plus, da der blandt andet ikke kunne produceres nok safirglas. Det resulterede dog i, at Corning startede Project Phire, der er en ny type glas, som skulle være næsten ligeså hårdt som safirglas, men bibeholde holdbarheden af Gorilla Glass.

Safirglas er så hårdt, at det er næsten umuligt at ridse, men det splintrer til gengæld nemt hvis det tabes. Project Phire er Cornings løsning på dette og forvente at dukke op i de første konsumprodukter i slutningen af i år.

Apple tjener 119 milliarder kroner på 3 måneder
Billede: SXC - patyvo

Apple tjener 119 milliarder kroner på 3 måneder

3. feb. 2015 10:57Når man sælger 74,5 mio. mobil-telefoner på 3 måneder og slår sin egen rekord for salg af disse, ville mange sikkert åbne en flaske champagne eller to. Men hos Apple er der brug for to omgange.

Firmaet har netop sat verdensrekord] i kvartals-indtjening, en rekord det russiske Gazprom ellers har siddet på siden 2011, hvor 107 milliarder kroner i et kvartals-overskud, indbragte russerne en førsteplads.

Den rekord er så slået nu, hvor Apples overskud i det sidste kvartal var på intet mindre end 119 milliarder kroner, ud af en omsætning på 491 milliarder kroner.

Godt nok er salget af iPads faldende og iPod sælger så lidt, at den nu tilhører kategorien "andet" i Apples regnskaber, men iPhone-salget og Apples fremgang i Kina på 70 % (ift. samme periode et år før), tilskrives en stor del af succesen. Også salget af Mac-computere er gået frem - cirka 14 % blev det til.

Selvom Apple stadig sælger flere iPhones i USA ift. Kina, spås der ikke lang tid, før Kineserne køber flere. Apple sælger lige nu omkring 65 % af deres produkter uden for USA.

Apple Watch kommer til april

28. jan. 2015 15:35Apple's øverste direktør Tim Cook, har i forbindelse med præsentationen af kvartalsresultatet for Apple's første kvartal i regnskabsåret 2015 oplyst, at de forventer en lancering af Apple Watch i april.

Apple havde i forvejen sagt, at Apple Watch vil blive frigivet i starten af 2015. April lanceringen holder sig derfor inden for den tidsramme Apple havde lagt for sig selv, til trods for rygter om, at uret ville blive forsinket.

Selve kvartalsresultatet viste imponerende tal for Apple. Med 74,46 millioner solgte iPhones i det sidste kvartal, opnåede Apple det største kvartalsoverskud et firma nogensinde har haft, på hele 18 milliarder dollars, eller godt 118 milliarder kroner.

Salget af iPhones stod for godt 2/3 af Apples overskud, mens salget af iPad stadig er i frit fald og faldt med 22 % i forhold til samme periode sidste år. Dette skyldes til dels et mættet marked i vesten, men også at smartphones med store skærme, tager andele af tabletmarkedet.

Den største vækst har Apple set i Kina, der nu står for en 1/5 af deres omsætning.

Bootkit kan lave permanent bagdør i Macs

8. jan. 2015 16:13Sidst i december på Chaos Communication Congress, demonstrerede Trammell Hudson fra Two Sigma Investments, hvordan han med en Thunderbolt enhed, kunne overtage firmwaren på en vilkårlig Mac lavet siden 2011 via et såkaldt bootkit.

Det kræver fysisk adgang til den Mac der skal kompromitteres, da Thunderbolt enheden Trammel kalder Thunderstrike, skal tilsluttes direkte. Når først Thunderstrike er tilsluttet, vil den første boot af Mac'en den er tilsluttet til, forårsagede en overskrivning af Mac'ens firmware. Dette sker fordi det er muligt, at indskyde en Option ROM ind i extensible firmware interface (EFI) under boot.

Den nye option ROM erstatter den RSA-nøgle Apple bruger til, at tjekke om firmwaren er korrekt, hvorfor dette tjek ingen effekt har. Eftersom alt dette sker inden OS'et overhovedet er startet, vil ingen form for reinstallation fjerne problemet.

Apple er begyndt at rulle opdateringer ud til flere af sine Mac-produkter, for at fjerne nogle af de sikkerhedshuller der udnyttes. Dette giver dog ikke en komplet beskyttelse, da visse metoder stadig virker.