Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Som iPhone 5s
  • 28%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 12%Maksimalt 6"

EU vil kigge nærmere på in-app-køb

28. feb. 2014 09:10På baggrund af klager fra flere europæiske forbrugergrupper i Europa, heriblandt Danmark, har EU-kommissionen valgt at kigge nærmere på apps i Google Play og Apples App Store, der har in-app-køb.

Problemet med mange af disse programmer er, at der er tale om spil, der som udgangspunkt er gratis, men ofte omfatter muligheder for at købe sig til fordele inde i spillet, muligheder der flere gange har ført til, at især børn har købt for store summer.

EU-kommissær Vivian Redding finder det misledende, at disse spil markedsføres som gratis.

Misleading consumers is clearly the wrong business model and also goes against the spirit of EU rules on consumer protection.Vivia Redding, EU-kommissær

Et af emnerne vil være, at reglerne for in-app-køb skal strammes, så forbrugerne bliver mere bevidste om de omkostninger, der kan være forbundet med et spil.

Europa-Kommissionens Pressemeddelelse

Tablets i skolen er ikke en genvej til gode karakterer

25. feb. 2014 10:59For to år siden valgte Odder kommune at satse stort på tablets, ved at købe omkring 2000 iPads til sine elever og lærere. Samtidigt begyndte en forskergruppe fra det svenske Umeå-universitet at følge undervisningen, og de er nu kommet med en række udtalelser i forbindelse med deres observationer.

En observation er, at tablets i sig selv ikke har hævet karaktererne, og forsker Isa Jahnke påpeger da også, at der er mange forskellige faktorer, som spiller ind, når det kommer til karakterer.

Når det kommer til karakterer, er der for mange variabler til at sige noget præcis om det. Det drejer sig jo blandt andet om lærernes it-indsigt, lærernes forskellige digitale didaktiske design, elevernes humør, stemning i klasselokalet, den konkrete teknologi og meget mereIsa Jahnke, forsker hos Umeå Universitet

Som undervisningsplatform fungerer tablets ifølge forskerne fint, men det kræver, at lærerne tilrettelægger deres undervisning, så den passer til mediet. Her ser forskerne, at læreruddannelserne har en udfordring, da de ikke har fokus nok på anvendelse af teknologien.

Forskningsprojektet løber et år endnu, hvorefter der vil komme en endelig afhandling om projektet.

Facebook køber 50-mand stort firma for 100 milliarder kroner

20. feb. 2014 07:30Facebook har netop annonceret, at de har opkøbt det lille firma WhatsApp med 50 medarbejdere for ikke mindre end $19 milliarder, eller lige over 100 milliarder kroner.

WhatsApp er et program til at sende beskeder til hinanden i stil med Apples iMessage, men fungerer på tværs af platforme, og anvendes typisk for at undgå sms-takster. Det har i dag omkring 450 millioner brugere, men Facebook forventer, at dette tal vil stige til over en milliard.

Handlen er klart Facebooks største indtil videre, idet den forrige topplacering var opkøbet af Instagram, der "kun" kostede $1 milliard. De $19 milliarder er fordelt på $4 milliarder i kontanter, $12 milliarder i Facebook-akter og yderligere $3 milliarder i aktier til senere udbetaling. Aftalen om opkøbet har ikke været undervejs i lang tid, men kom ifølge Mark Zuckerburg første gang på bordet for blot 11 dage siden.

WhatsApp blev stiftet i 2009 af to tidligere medarbejdere hos Yahoo, amerikaneren Brian Acton og ukraineren Jan Koum, der nu kan tilføje titlen milliardærer på visitkortet.

Google forbedrer JavaScript-kompilering i Chrome

17. feb. 2014 12:40Google har med deres V8-motor i Chrome en af de hurtigste JavaScript-motorer blandt de populærer browsere, men nu øger Google hastigheden med en større ændring de kalder Crankshaft.

Hvor JavaScript i dag kompileres i samme tråd, som det afvikles, så flytter Crankshaft kompileringen over i en ny tråd, hvorved afviklingen ikke bliver belastet af kompileringen, hvilket giver en bedre ydelse og dermed brugeroplevelse.

For at give den bedste oplevelse afvikles JavaScript først efter en simpel kompilering, så det er tilgængeligt hurtigt. Efterfølgende bliver koden optimeret i baggrunden hvorefter der skiftes til denne.

Det er denne tunge optimerede kompilering, som Chrome i den nyeste betaudgave afvikler sideløbende.

I test på en Nexus 5 telefon har udviklerne fra Google opnået forbedringer på 27 % i Mandreel-delen af Octane-benchmarkprogrammet. Også HTML5-udgaven af Epics Citadel Demo drager nytte af den nye motor.

Apple fjerner muligheden for brug af BitCoins på iOS
Billede: Apple

Apple fjerner muligheden for brug af BitCoins på iOS

7. feb. 2014 14:14Selvom virtuelle valutaer accepteres flere og flere steder verden over, som alternativ til nationalt kontrollerede valutaer, vælger Apple ikke at hoppe med på den vogn.

De har netop smidt den sidst Bitcon Wallet-app 'BlockChain' på porten. Apple vil ikke kommentere på blokeringen, men oplyser blot, at det skyldes uafklarede omstændigheder.

Uden en klar melding er der flere spekulationer om hvorfor. En er, at Apple vil tilbyde mobilbetalinger i fremtiden og dette kunne være et træk til miskreditere virtuelle valutaer, som ellers ville kunne håndtere selvsamme mobilbetalinger.

Ikke overraskende er BlockChain, der står bag app'en af samme navn, meget forundrede over Apples beslutning, idet app'en har eksisteret på App Store i over to år uden problemer. De har derfor udsendt en pressemeddelelse, hvori de kritiserer Apples beslutning.

There was no communication prior to removal of this popular app, no indication of any problems and no opportunity to redress any issues, making a mockery of the claim that there was an 'unresolved issue.BlockChain