Glædelig jul

24. dec. 2013 15:06Juleaftensdag er kommet og om få timer er det tid til at mæske sig i julemad og derefter danse om juletræet, for så at nå aftenes højdepunkt, julegaverne.

Vi vil her fra redaktionen gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul, hvor vi håber i får nogle fantastiske gaver af den hårde slags, og skulle det blive til en af de bløde, så selvfølgelig fordi det er software.

Mange julehilsener her fra os til jer.

Gratis Skype Premium i 12 måneder til alle

20. dec. 2013 10:59I forbindelse med promoveringen af hvad Microsoft kalder "Skype Collaboration Project", så er selskabet i gavehumør, og tilbyder nu alle at kunne prøve en række funktioner, der normalt er forbeholdt Premium-brugere.

Ved at tilmelde sig får man adgang til videogruppeopkald, mulighed for at dele sit indhold på skærmen mellem mødedeltagere, support og reklamefrihed i 12 måneder.

Det eneste man skal gøre er at oplyse sin e-mail-adresse på Skypes promoside, så sender de en en kode tilbage, der kan indløses til Skype Premium, der har en værdi på $107,88.

Koden skal indløses senest den 30. april 2014.

Keylogger stjæler over 2 millioner passwords
Billede: SXC - daniel447

Keylogger stjæler over 2 millioner passwords

5. dec. 2013 12:40Ifølge sikkerhedsfirmaet Trustwave, så er over 2 millioner passwords fordelt over 93.000 forskellige hjemmesider, blevet stjålet af en malware, der indeholder en keylogger.

Facebook er den tjeneste, der er blevet stjålet flest password til, da de alene står for 318.000. Herefter følger Google med 70.000, Yahoo med 60.000 og Twitter med 22.000 kompromitterede passwords. De mange passwords er allerede lagt online på en russisk hjemmeside.

Indsamlingen af de mange passwords startede angiveligt den 21. oktober og pågår efter alt sandsynlighed stadigt, hvorfor tallet nemt kan være meget højere i skrivende stund. Trustwave sporede den 24. november en af de proxyservere som malwaren bruger til sin kommunikation til Holland, men forventer at der findes flere af disse servere.

Trustwave anbefaler ikke overraskende, at man holder sit OS, browsere og andre programmer opdaterede, ligesom man bruger et opdateret antivirusprogram, for at undgå malwaren.

Ny USB-stiktype på vej i 2014
Billede: USB Implementers Forum, Inc.

Ny USB-stiktype på vej i 2014

5. dec. 2013 08:57Alle der har en computer, er i dag bekendte med det udbredte USB-stik, der bruges til alt fra tastatur og mus, til dataoverførsel mellem lagerenheder og opladning af eks. mobile enheder.

USB 3.0 Promoter Group har nu besluttet, af det er på tide med en modernisering af USB-stikket og har kommet med retningslinjer, som et nyt USB-stik kaldet Type-C skal leve op til.

Der vil være tale om et helt nyt design, der ikke er bagudkompatibel med eksisterende USB-stik. Stikket vil være mindre, i stil med microUSB 2.0 og kræver ikke at det skal vendes på en korrekt måde for at fungere.

Type-C vil blive lavet med henblik på, at det kan skalere både i hastighed og strømstyrke, så der tages højde for fremtidige behov. Målet er, at Type-C bliver det eneste stik, det bliver nødvendigt at bruge uanset enhed, når der skal overføres data, video eller strøm.

Det forventes at de endelige specifikationer er fastlagt i midten af 2014.

iPads gavner ikke indlæring i skolen

4. dec. 2013 15:16I flere kommuner har politikere og lærere, valgt at indføre iPads i den daglige undervisning. Nu viser den seneste PISA-undersøgelse, at ud over at være en dyr investering, så gavner det ikke noget, tværtimod. Det skriver DR.

Undersøgelsen som dækker 2012 viser, at elever der er blevet undervist via en iPad, har opnået en lavere karakter end elever, som ikke har haft en tablet.

Yderligere viser det sig, at elever som har haft en iPad, men ikke anvendt den i skolen, også har bedre karakterer end de, der har brugt den som en del af undervisningen.

Hos Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet er lektor Morten Misfeldt ikke overrasket, men han mener, at indførelsen af tablets er en stor ændring.

Det er lidt naturlovsagtigt, at når man laver meget om, så bliver det lidt dårligt i starten - uden at man skal ligge så meget i det.Morten Misfeldt til DR

Han mener også at brugen af iPads flere steder er presset ind på skolerne som prestigeprojekter, uden at finde den rigtige måde at anvende dem på.

Det er første gang, at tablets indgår som en del af undersøgelsen, så derfor vides det ikke, om tallene er udtryk for en forbedring eller forværring af indlæring via en tabletcomputer.