Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Ville du købe et armbåndsur med iOS?

  • 60%Nej tak
  • 27%Måske
  • 13%Helt sikkert

Facebook og Twitter lancerer nye iOS 7-apps

20. sep. 2013 07:30De to populære sociale medier Facebook og Twitter har begge frigivet nye applikationer i forbindelse med Apples lancering af iOS 7, hvori de adopterer deres applikationer til det nye design, der er at finde i iPhones og iPads med styresystemet.

Den nye Facebook-applikation har desuden lavet nye genveje til diverse funktioner i bunden samtidig med, at iOS 7-brugere bliver budt velkommen med nye gestus.

Blandt flere nye funktioner er en halvgennemsigtig dynamisk bar i skærmens top, en af de ting der springer i øjnene, og dennes indhold skifter angiveligt alt efter, hvad du scroller igennem på det givne tidspunkt.

Den nye Twitter-applikationer har som Facebook-applikationen ligeledes tilpasset sig iOS 7, og det er nu nemmere og hurtigere for brugerne, at Tweete citater eller sider fra Safari-browseren eller musik fra iTunes Radio.

De to nye applikationer er tilgængelig på App Store eller via over-the-air opdateringer.

iOS 7 er nu tilgængeligt

19. sep. 2013 07:30Apple har lanceret iOS 7 til offentligheden, så opdateringen nu kan downloades til understøttede iPhones, iPads og iPods verden over. Opdateringen kan downloades via iTunes eller direkte fra ens iOS-enhed ved at åbne Indstillinger og derfra gå ind i Generelt -> Softwareopdatering.

iOS 7 byder på mere end 200 nye funktioner. Mest bemærkelsesværdig er selvfølgelig det nye udseende på operativsystemet. Derudover kan der nævnes Control Center, som giver nem adgang til at slå funktioner som Wi-Fi og Bluetooth til og fra, samt AirDrop, der gør det muligt hurtigt at sende filer iOS-enheder imellem via Wi-Fi Direct.

Nothing we’ve ever created has been designed just to look beautiful. That’s approaching the opportunity from the wrong end. Instead, as we reconsidered iOS, our purpose was to create an experience that was simpler, more useful, and more enjoyable — while building on the things people love about iOS. Ultimately, redesigning the way it works led us to redesign the way it looks. Because good design is design that’s in service of the experience.Apple

Forud for lanceringen af iPhone 5s og 5c har Apple også frigivet iOS 7.0.1, som retter forskellige fejl på de to enheder.

iPhone-fingeraftrykslæser kan være sikkerhedsrisiko

13. sep. 2013 08:26Med lanceringen af iPhone 5s og den længe ventede fingeraftrykslæser, er flere sikkerhedseksperter blevet bekymrede for, at informationerne om de fingeraftryk der kan låse telefonen op, nu også forbliver på telefonen.

Hos version2 har de talt med den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS, som peger på, at med viden om at NSA ifølge de lækkede dokumenter fra Edward Snowden, har adgang til data hos Apple, muligvis kan få adgang til fingeraftrykene.

Hvis det skulle vise sig at være sandt, så vil det ifølge Kruse være nemt for sikkerhedstjenesten at følge med i hvad du laver, hvis du har været i USA, hvor man ved indrejsen skal afgive sit fingeraftryk.

Hos Apple har de forklaret, at fingeraftrykket som aflæses, bliver omdannet til data, som bliver krypteret og gemt lokalt på telefonen.

Live: iOS 7 frigives den 18 september til iPhones - iPads må vente lidt endnu

10. sep. 2013 20:16Apple har ved deres iPhone-event offentliggjort firmaets kommede version af iOS, nemlig iOS 7, der dog ikke bliver tilgængelig fra dags dato, som det tidligere har været tilfældet.

iOS 7 vil dog komme snart, og Apple peger selv på den 18 september som dagen, hvor iOS 7 begynder at rulle ud til iPhones, mens iPads må vente lidt endnu.

Apple understreger ved annonceringen også, at firmaet er mere spændte end nogenside på, hvordan iOS 7 vil blive modtaget af brugerne, og styresystemet er med sine 200 nye features en af Apple største bedrifter gennem tiiderne, hvis man skal tro firmaet selv i hvert fald.

Blandt de vigtigste ting hos det nye styresystem er iTunes Radio og en bedre kamera-applikation, der tillader brugerne at anvende forskellige kameralinser, anvende filtre osv.. Styresystemet får også nye ringetoner, alarmtoner og så fremdeles.

Styresystemet er som bekendt baseret på 64-bit i stedet for 32-bit, hvilket er første gang i smartphone-historien.

Live: iPhone 5S offentliggjort med markedets første 64-bit SoC

10. sep. 2013 19:58Apple har ved deres event i San Fransisco netop offentliggjort firmaets kommende top-iPhone, iPhone 5S, der som ventet således bliver flagskibstelefonen for det innovative firma.

iPhone 5S ligner design-mæssigt dens forgængere en hel del, og er at finde i tre farver, nemlig sort med "Space Grey" bag-cover, sølv og en såkaldt champagneguld. Telefonen kommer med en 4'' skærm med en opløsning på 1136x640 pixels og en pixeldensitet på 326 PPI.

Hardwaremæssigt kommer iPhone 5S med et helt nyt A7 chipset, der efter sigende, sammen med processoren, sætter nye standarder for iPhonens hastighed med hastigheder på CPU og GPU, der er henholdsvis 40 gange og 56 gange hurtigere end den første iPhone. Sammenlignet med iPhone 5, er den op til dobbelt så hurtig.

Desuden hører det med til historien om den nye telefon, at den arbejder med et 64-bit chipset, der således giver den nye iPhone pladsen, som historiens første smartphone med 64-bit SoC.

iPhone 5S har desuden samme mængde RAM som sin forgænger, og telefonen indeholder en forbedret bevægelsessensor, der kan fortælle om du går, står eller kører.

Batterilevetiden er 10 timer med LTE-browsing, og 250 timer på stand-by.

Kameraet i den nye telefon er desuden blevet væsentligt forbedret, og det har således fået bedre stabiliseringssensor og muligheden for Slow-motion-optagelse med 120 FPS optagelse hd-video i 720p.

iPhone 5S lanceres den 20. september i USA og flere andre steder, mens Danmark må vente til en gang i december.