Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Apple-patent tillader live-aflytning af telefonsvareren

5. mar. 2014 08:19Nogle år tilbage var det meget almindeligt at have en fastnettelefonen med ekstern telefonsvarer, og man havde dengang muligheden for at lytte med, mens beskeder blev lagt.

Denne luksus forsvandt dog med mobiltelefonens og specielt smartphonens invasion af telefonmarkedet, men nu ser det ud til, at Apple har i sinde at genoplive denne mulighed.

Firmaet har således netop fået tildelt et patent hos det amerikanske patentkontor, der tillader iPhone-brugere at anvende netop denne mulighed.

US Patent No. 8.666.03 eller "Audio call screening for hosted voicemail systems", som patentet hedder, blev oprindeligt godkendt tilbage i 2011, hvor Rockstar consortium fik patentet, der nu ejes af Apple.

Der er ingen forlydender om, hvorvidt Apple har planer om at anvende teknologien i en kommende udgave af iOS.

Android overhaler iOS på tablets
Billede: Akkilu

Android overhaler iOS på tablets

3. mar. 2014 12:36Siden lanceringen af Apples iPad har Apple siddet tungt på markedet for tablets, men den seneste opgørelse fra Gartner for det samlede salg af tablets i 2013 afslører, at Android nu har taget teten.

På verdensplan blev der sidste år solgt ialt 195 millioner tablets, en fremgang sammenlignet med det forgange år på næste 80 millioner enheder, eller 68 %.

Set på styresystem, så gik iOS frem med 9 millioner enheder fra 61,4 millioner tablets til i 2013 70,4 millioner solgte enheder. Langt bedre er det gået for Android.

Hvor der i 2012 "kun" blev solgt 53,3 millioner enheder, så blev der sidste år solgt mere end det dobbelte, nemlig 120,9 millioner tablets. Også Microsoft oplevede en fremgang fra 1,16 millioner tablets til 4,03 millioner tablets.

Med udgangspunkt i de enkelte producenter, så er det fortsat Apple, som fører med en markedsandel på 36 %, hvor nummer to i rækken er Samsung med en andel på 19,1 %. De er efterfulgt af ASUS, Amazon og Lenovo med andele på henholdsvis 6,6 %, 4,8 % og 3,3 %. De resterende 31 % er fordelt på en lang række andre producenter.

EU vil kigge nærmere på in-app-køb

28. feb. 2014 09:10På baggrund af klager fra flere europæiske forbrugergrupper i Europa, heriblandt Danmark, har EU-kommissionen valgt at kigge nærmere på apps i Google Play og Apples App Store, der har in-app-køb.

Problemet med mange af disse programmer er, at der er tale om spil, der som udgangspunkt er gratis, men ofte omfatter muligheder for at købe sig til fordele inde i spillet, muligheder der flere gange har ført til, at især børn har købt for store summer.

EU-kommissær Vivian Redding finder det misledende, at disse spil markedsføres som gratis.

Misleading consumers is clearly the wrong business model and also goes against the spirit of EU rules on consumer protection.Vivia Redding, EU-kommissær

Et af emnerne vil være, at reglerne for in-app-køb skal strammes, så forbrugerne bliver mere bevidste om de omkostninger, der kan være forbundet med et spil.

Europa-Kommissionens Pressemeddelelse

Tablets i skolen er ikke en genvej til gode karakterer

25. feb. 2014 10:59For to år siden valgte Odder kommune at satse stort på tablets, ved at købe omkring 2000 iPads til sine elever og lærere. Samtidigt begyndte en forskergruppe fra det svenske Umeå-universitet at følge undervisningen, og de er nu kommet med en række udtalelser i forbindelse med deres observationer.

En observation er, at tablets i sig selv ikke har hævet karaktererne, og forsker Isa Jahnke påpeger da også, at der er mange forskellige faktorer, som spiller ind, når det kommer til karakterer.

Når det kommer til karakterer, er der for mange variabler til at sige noget præcis om det. Det drejer sig jo blandt andet om lærernes it-indsigt, lærernes forskellige digitale didaktiske design, elevernes humør, stemning i klasselokalet, den konkrete teknologi og meget mereIsa Jahnke, forsker hos Umeå Universitet

Som undervisningsplatform fungerer tablets ifølge forskerne fint, men det kræver, at lærerne tilrettelægger deres undervisning, så den passer til mediet. Her ser forskerne, at læreruddannelserne har en udfordring, da de ikke har fokus nok på anvendelse af teknologien.

Forskningsprojektet løber et år endnu, hvorefter der vil komme en endelig afhandling om projektet.

Facebook køber 50-mand stort firma for 100 milliarder kroner

20. feb. 2014 07:30Facebook har netop annonceret, at de har opkøbt det lille firma WhatsApp med 50 medarbejdere for ikke mindre end $19 milliarder, eller lige over 100 milliarder kroner.

WhatsApp er et program til at sende beskeder til hinanden i stil med Apples iMessage, men fungerer på tværs af platforme, og anvendes typisk for at undgå sms-takster. Det har i dag omkring 450 millioner brugere, men Facebook forventer, at dette tal vil stige til over en milliard.

Handlen er klart Facebooks største indtil videre, idet den forrige topplacering var opkøbet af Instagram, der "kun" kostede $1 milliard. De $19 milliarder er fordelt på $4 milliarder i kontanter, $12 milliarder i Facebook-akter og yderligere $3 milliarder i aktier til senere udbetaling. Aftalen om opkøbet har ikke været undervejs i lang tid, men kom ifølge Mark Zuckerburg første gang på bordet for blot 11 dage siden.

WhatsApp blev stiftet i 2009 af to tidligere medarbejdere hos Yahoo, amerikaneren Brian Acton og ukraineren Jan Koum, der nu kan tilføje titlen milliardærer på visitkortet.