Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Maksimalt 4,7"
  • 28%Som iPhone 5s
  • 17%Maksimalt 5,5"
  • 16%Maksimalt 5"
  • 11%Maksimalt 6"

USA: Apple skal tilbagebetale millioner for børns in-app køb

16. jan. 2014 14:57I USA har Federal Trade Commission (FTC) og Apple indgået en aftale om, at Apple som minimum skal tilbagebetale 183 millioner kroner til kunder, hvor børn har foretaget in-app køb, der ikke var godkendt af forældrene. Dertil kommer, at Apple skal ændre den måde, hvorpå in-app betalinger godkendes på.

Grunden til at Apple skal tilbagebetale de mange penge er, at Apple ikke oplyste om, at en godkendelse af et in-app køb, automatisk låste op for yderligere in-app købe i 15 minutter efter koden var tastet ind, hvilket er imod loven.

Inden den 31. marts skal Apple have lavet godkendelsen om, så alle in-app køb godkendes og hvis fremtidige køb også er dækket af denne godkendelse, skal brugeren have mulighed for at trække sin godkendelse tilbage.

Apple valgte at følge FTC's krav i stedet for at starte en ny retssag, da Apple i forvejen havde indgået en aftale i en tidligere retssag omkring det samme emne, hvor man som resultat af denne alligevel ville ændre sin godkendelsesprocedure ved in-app køb.

Gartner: Under 1 % af apps vil have finansiel succes i år
Billede: Apple

Gartner: Under 1 % af apps vil have finansiel succes i år

15. jan. 2014 13:53Er man app-udvikler til iOS, Android eller Windows, så skal man tænke sig godt om, når det gælder hvordan, man vil tjene på sin app. Ifølge en ny rapport fra Gartner, vil under 1 % af alle apps kunne betegnes som en finansiel succes i år. I 2018 forventes dette tal at være nede på 0,01 %.

Der er flere årsager til den dårlige økonomi for de fleste apps, hvor den største grund er antallet af apps, et problem der kun vil blive større. De forskellige apps drukner i mængden. Dertil kommer, at der findes mange gratis apps af høj kvalitet, ligesom mange apps ikke er lavet med henblik på at tjene penge, men på at styrke et varemærke eller understøtte et andet produkt.

Gartner anbefaler udviklerne at holde sig til HTML5, for ikke at binde sig til en specifik niche. Der findes i dag over 100 forskellige udviklingsværktøjer, hvor de fleste har flere begrænsninger i forhold til de platforme der understøttes.

Mac Pro vender tilbage i EU
Billede: Apple Inc.

Mac Pro vender tilbage i EU

14. jan. 2014 19:50Apple har påbegyndt forsendelserne af den nye Mac Pro i Europa. Dermed kan man i EU for første gang i mere end et år købe Apples computere rettet mod professionelle.

Den tidligere model udgik fra EU-markedet, da den ikke havde tildækket sine blæsere og elektriske porte inden i kabinettet, og dermed til sidst i sin levetid ikke levede op til EU's lovgivning. Apple valgte ikke at ændre modellen, da den nye Mac Pro allerede var under udvikling. I stedet blev den altså taget af markedet.

Den nye Mac Pro blev annonceret i oktober sidste år, og sat til salg i december. De første kunder i Europa ventes at modtage computeren i dag. Bestiller man i dag må man til gengæld vente indtil en gang i februar, før man kan forvente levering.

Cheferne for Samsung og Apple skal mødes for at snakke forlig
Billede: newz.dk

Cheferne for Samsung og Apple skal mødes for at snakke forlig

10. jan. 2014 11:11I den bitre strid mellem Apple og Samsung omkring patenter, står de to firmaer overfor endnu en retssag i marts, der omhandler brud på patenter i en række nyere produkter end dem den tidligere retssag dækkede over.

Ligesom det skete i 2012, har retten beordret de to firmaers chefer til at mødes, for at forsøge at løse konflikten uden en retssag. Sidst det skete kom der ikke noget ud af det og Apple vandt sidenhen sagen i store træk.

Mange i techbranchen regner med, at striden mellem de to parter, i sidste ende vil blive afgjort uden for retten i form at et forlig.

Fra Apple's side vil det være Tim Cook der vil dukke op til forligsmødet, mens det ikke står klart endnu hvem af Samsung's tre chefer der vil være til stede. Mødet skal afholdes inden den 19 februar.

CES2014: FLIR laver termisk kamera til smartphones

8. jan. 2014 15:12Firmaet FLIR har på CES 2014-messen præsenteret et cover til iPhone 5 og iPhone 5s, der indeholder et termisk kamera kaldet FLIR ONE. FLIR ONE er det første termiske kamera i verden, som er målrettet konsummarkedet, hvor det før kun har eksisteret som militære eller professionelle produkter, der er meget dyre.

FLIR ONE har to kameraer, et der optager det termiske billede, og et der optager et almindeligt billede, så omridsene af det man optager, kan blændes ind i billedet. Dette er normalt ikke noget man finder i professionelle produkter, men det er indført her, for at gøre det nemmere for den almindelige bruger, at aflæse billederne.

Målgruppen for FLIR ONE ser FLIR som værende gør det selv folk, der gerne vil sikre at eks. huset er isoleret korrekt eller folk der dyrker naturen og gerne vil observere dyr uden brug af lys om natten. Sikkerhedsmæssigt kan FLIR ONE også bruges til at sikre sig, at ild er helt slukket for eksempel efter et bål i naturen, eller til at se i mørke ved strømudfald.

FLIR ONE har sit eget batteri, der kan drive de to kameraer i to timer, eller man lade det indbyggede batteri i sin iPhone, hvis man ikke skal bruge kameraet.

FLIR ONE vil komme på gaden til foråret, med en forventet pris omkring 350 dollars. I første omgang kan FLIR ONE kun fås til iPhone 5 og iPhone 5s, men der arbejdes på en Android udgave, der passer til de mest populære modeller.