Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Apple kan få problemer med deres opladere

13. mar. 2014 09:12Tilbage i september 2013 dukkede der et forslag op i Europa-parlamentet, at opladere til mobiltelefoner solgt i Europa, alle skulle anvende den samme stiktype. I december samme år valgte politikerne at gå videre med forslaget og i dag skal parlamentet stemme om det.

Europa-parlamentsmedlem Christel Schaldemose fra Socialdemokraterne er overbevist om, at lovforslaget vil blive vedtaget, og dermed skal alle telefonproducenter anvende microUSB som stiktype når det kommer til opladning af telefonen.

Det vil ramme de telefonproducenter, der har valgt ikke allerede at benytte dette stik, som for eksempel Apple, da det ifølge forslaget heller ikke er lovligt blot at levere en adapter.

Målet med lovforslaget er at komme af med de op mod 51.000 tons miljøaffald, som opladere repræsenterer hvert år i EU.

Apple kræver ekstrem pris for patentlicenser af Samsung
Billede: newz.dk

Apple kræver ekstrem pris for patentlicenser af Samsung

12. mar. 2014 14:34Hos Foss Patents, der drives af Florian Mueller ekspert i intellektuelle rettigheder, har man de sidste års tid fulgt patentsagen mellem Apple og Samsung meget nøje. Normalt er Mueller enig med med de fleste af Apples vurderinger af deres patenter, men et udskrift fra et retsmøde den 23. januar, får ham nu til at tro, at Apple direkte har mistet forstanden.

Den voldsomme reaktion sker efter, at Apple nu kræver et licensgebyr af Samsung på 215 kroner for bare 5 patenter, eller 43 kroner per patent, for hver solgt smartphone eller tablet, hvilket er en uhørt høj pris.

Taget i betragtning af at enhver smartphone i dag bruger omkring 250.000 patenterede teknologier, så ville det svare til en merpris på 10,75 millioner kroner per smartphone/tablet, hvis alle fulgte Apples licenspriser.

$40 per unit. For five software patents. Give me a break. Reality distortion would be a total understatement for this.Florian Mueller, FOSS Patents

Det voldsomme tal stemmer heller ikke overens med tidligere forslag til licensering af patenter, som Apple er kommet med. I 2010 tilbød Apple en pris på 162 kroner per smartphone, men for samtlige af Apples patenter, der måtte være brugt. Tallene er desuden langt over hvad der eller er gængs i industrien at betale for den slags patenter.

Selve retssagen hvor licensspørgsmålet skal diskuteres, starter den 31. marts i år.

Apple-patent tillader live-aflytning af telefonsvareren

5. mar. 2014 08:19Nogle år tilbage var det meget almindeligt at have en fastnettelefonen med ekstern telefonsvarer, og man havde dengang muligheden for at lytte med, mens beskeder blev lagt.

Denne luksus forsvandt dog med mobiltelefonens og specielt smartphonens invasion af telefonmarkedet, men nu ser det ud til, at Apple har i sinde at genoplive denne mulighed.

Firmaet har således netop fået tildelt et patent hos det amerikanske patentkontor, der tillader iPhone-brugere at anvende netop denne mulighed.

US Patent No. 8.666.03 eller "Audio call screening for hosted voicemail systems", som patentet hedder, blev oprindeligt godkendt tilbage i 2011, hvor Rockstar consortium fik patentet, der nu ejes af Apple.

Der er ingen forlydender om, hvorvidt Apple har planer om at anvende teknologien i en kommende udgave af iOS.

Android overhaler iOS på tablets
Billede: Akkilu

Android overhaler iOS på tablets

3. mar. 2014 12:36Siden lanceringen af Apples iPad har Apple siddet tungt på markedet for tablets, men den seneste opgørelse fra Gartner for det samlede salg af tablets i 2013 afslører, at Android nu har taget teten.

På verdensplan blev der sidste år solgt ialt 195 millioner tablets, en fremgang sammenlignet med det forgange år på næste 80 millioner enheder, eller 68 %.

Set på styresystem, så gik iOS frem med 9 millioner enheder fra 61,4 millioner tablets til i 2013 70,4 millioner solgte enheder. Langt bedre er det gået for Android.

Hvor der i 2012 "kun" blev solgt 53,3 millioner enheder, så blev der sidste år solgt mere end det dobbelte, nemlig 120,9 millioner tablets. Også Microsoft oplevede en fremgang fra 1,16 millioner tablets til 4,03 millioner tablets.

Med udgangspunkt i de enkelte producenter, så er det fortsat Apple, som fører med en markedsandel på 36 %, hvor nummer to i rækken er Samsung med en andel på 19,1 %. De er efterfulgt af ASUS, Amazon og Lenovo med andele på henholdsvis 6,6 %, 4,8 % og 3,3 %. De resterende 31 % er fordelt på en lang række andre producenter.

EU vil kigge nærmere på in-app-køb

28. feb. 2014 09:10På baggrund af klager fra flere europæiske forbrugergrupper i Europa, heriblandt Danmark, har EU-kommissionen valgt at kigge nærmere på apps i Google Play og Apples App Store, der har in-app-køb.

Problemet med mange af disse programmer er, at der er tale om spil, der som udgangspunkt er gratis, men ofte omfatter muligheder for at købe sig til fordele inde i spillet, muligheder der flere gange har ført til, at især børn har købt for store summer.

EU-kommissær Vivian Redding finder det misledende, at disse spil markedsføres som gratis.

Misleading consumers is clearly the wrong business model and also goes against the spirit of EU rules on consumer protection.Vivia Redding, EU-kommissær

Et af emnerne vil være, at reglerne for in-app-køb skal strammes, så forbrugerne bliver mere bevidste om de omkostninger, der kan være forbundet med et spil.

Europa-Kommissionens Pressemeddelelse