Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 28%Maksimalt 4,7"
  • 28%Som iPhone 5s
  • 17%Maksimalt 5,5"
  • 15%Maksimalt 5"
  • 12%Maksimalt 6"

Seneste udgave af Nordkoreas Røde Stjerne-OS efterligner OS X

6. feb. 2014 16:43Den seneste udgave af Nordkoreas eget operativsystem Røde Stjerne har skiftet udseende. Mens tidligere versioner af det Linux-baserede styresystem brugte KDE, og derfor mindede om Windows 7, efterligner den seneste udgave tydeligt Apples OS X.

Operativsystemet blev først kendt i 2010 da en russer, der studerede i Nordkorea, lagde version 2.0 af operativsystemet online. Billeder af version 3.0 af Røde Stjerne er nu blevet offentliggjort af Will Scott, en amerikaner, der i 2013 afholdte lektioner ved Pyongyang University of Science and Technology.

Røde Stjerne er fyldt med Nordkoreansk propaganda. Blandt andet er kalenderen baseret på fødselsåret for landets tidligere leder Kim Il-sung, således at vi i år skriver år 103 i stedet for 2014.

Efter sønnen Kim Jong-un kom til magten i 2011, har han angiveligt været meget interesseret i at fremvise landets tekniske kunnen. Blandt andet blev der i sommeren 2013 fremvist en smartphone, som angiveligt var den første produceret i landet. Eksperter mener dog alligevel, at den blev lavet i Kina.

Kilde: Steve Jobs ønskede at se Sonys Vaio-computere køre OS X

6. feb. 2014 13:03Da Apple tilbage i 2005 skiftede fra at anvende PowerPC til at anvende Intel processorer, øgede firmaet sin brugerbase betydeligt, da personer, der var afhængige af Windows, nu kunne have både OS X og Windows på deres Macbooks.

Dette var en kommerciel kæmpesucces for Apple, men skal man tro den japanske journalist Nobuyuki Hayashi, var Apple tæt på at tage et skridt i en helt anden retning nogle år tidligere, og tillade Sony at producere en Vaio-laptop, der kørte OS X i stedet for Windows som operativsystem.

Nobuyuki Hayashis kilde til historien er den tidligere Sony-præsident Kunitake Ando, der angiveligt har fortalt Hayashis om et møde, der fandt sted mellem ham selv og Steve Jobs tilbage i 2001.

Ando fortalte, at Steve Jobs efter en runde golf med Sonys topledelse fremviste to Vaio-computer med OS X som operativsystem. Jobs har angiveligt været begejstret for Vaio-enhederne, og ville gerne gøre en undtagelse for Sony, med henblik til at lave klon-Macs.

Som bekendt blev aftalen aldrig til noget, hvilket ifølge Ando skyldtes, at Sony på daværende tidspunkt var nede i en bølgedal med henhold til salget af computere, og at firmaet derfor ikke ønskede at tage chancen med en OS X-baseret Vaio-computer.

Apple ansætter Roy J.E.M Raymann med smartwatch i tankerne

6. feb. 2014 12:03Rygterne om Apples forventede iWatch er igen blusset op flere steder på nettet, efter at det for nyligt blev officielt, at den amerikanske teknologigigant har ansat den tidligere Philips-forsker Roy J.E.M Raymann.

Raymann er kendt for sit arbejde med sensorer, bærbar teknologi og ikke-kliniske metoder til forbedringer af søvnkvalitet, hvilket alle synes at være kvaliteter, man kunne ønske sig af et smartwatch. Raymann er desuden grundlægger af Philips Sleep Experience Laboratory.

Hvilken rolle Raymann præcis får hos Apple, er naturligvis ikke til at sige, men rygterne om, at iWatch ved udgivelsen kommer til at have en form for søvn-monitorering, synes pludselig mere og mere realistiske.

iWatch har være nævnt på internettets rygtebørs mere end én gang, men på trods af mange rygter, synes ingen at kende til hverken design eller annonceringsdato for det eftertragtede smartwatch.

iOS taber markedsandele til Android

28. jan. 2014 12:55I fjerde kvartal 2013 måtte Apple se sine markedsandele for produkter baseret på iOS falde, primært til fordel for Android baserede produkter, sammenlignet med fjerde kvartal 2012.

Ifølge Kantar Worldpanel ComTech, har Android set vækst inden for 12 større markeder så som Europa, Kina, Japan og Latinamerika. Europa er et af Androids stærkeste områder, da Googles mobil-OS her har en markedsandel på 68,6 %, en stigning på 5,7 procentpoint. iOS er derimod faldet med 5,2 procentpoint til 18,5 % i Europa.

I USA hvor iOS normalt står stærkt, har Apple oplevet et fald i markedsandel på 5,8 procentpoint til 43,9 %, hvilket primært er gået til Android, der er steget med 4,4 procentpoint.

I Japan står iOS til gengæld meget stærkt, da de her har 68,7 % af markedet for smartphones, hvilket specielt skyldes en aftale Apple indgik med Japans største teleselskab NTT DoCoMo, om salg af Apple's produkter.

Apple fejrer Macintoshs 30-års jubilæum
Billede: Apple

Apple fejrer Macintoshs 30-års jubilæum

24. jan. 2014 15:17Det er i dag præcis tredive år siden, den originale Macintosh først ramte markedet. Naturligvis har Apple valgt at fejre denne milepæl for firmaet, hvilket bliver gjort via en ny underside dedikeret til jubilæet og en video, der ser tilbage på de seneste tredive år med Macintosh-brandet.

Besøg Apples underside her og se jubilæums-videoen nede i bunden af nyheden.

Hjemmesiden har bl.a. en timeline, der år for år siden 1984 ser på diverse Macintosh-udgivelser og den indflydelse, de hver især har haft på enten et specifikt individ eller it-verdenen generelt.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.