Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Nu lukker Danmarks første iPad-magasin

25. jun. 2011 12:02I november 2010 lancerede Nordjyske Medier det ugentlige iPad-magasin "NORDJYSKE inside". Men læserne gider ikke betale for magasinet, og derfor udkom det i går for allersidste gang.

Selvom iPad-magasinet er tvunget til at lukke, har mediehuset ingen planer om at stoppe med at lave journalistik på de nye, digitale platforme. Tværtimod har iPad-redaktionen taget tænkehatten på for at finde ud af, hvordan erfaringerne fra "NORDJYSKE inside" kan bruges i mediehusets næste store digitale projekt. Et halvt år med et ugentligt iPad-magasin har nemlig lært de ansatte en masse om tablet-journalistik.

Vi har lært en masse om tablets som medieplatform, om produktion og formgivning af multimedielt stof, om samarbejdet mellem programmører, grafikere og journalister, om de værktøjer man skal bruge for at kunne udgive på den dybe multimedielle platform og om brugermønstrene.Lars Jespersen, chefredaktør i Nordjyske Medier

Lars Jespersen var i går i P1-programmet "Mennesker og Medier" for at diskutere netjournalistikkens fremtid. Hør programmet her.

#1: aben

25. jun. 2011 12:28

well..

det var ikke noget ret godt produkt.

jeg ville ønske jeg kunne hade dig ihjel

#2: DonMartini

25. jun. 2011 12:46

Det er vel også stadig lidt begrænset hvor mange der ejer en iPad.
Hvis man venter nogle år og smider det ud til iPad og diverse andre tablets, ville chancerne vil være størrer?

#3: Montago.NET

25. jun. 2011 13:47

at lave et magasin som kun har 1 platform og 1 lille sprog er også tåbeligt...

HTML giver meget bedre mening.

Microsoft .NET, fordi jeg ikke er bindegal

#4: pvistisen

25. jun. 2011 14:58

Nordjyske inside var også lavet på en HTML5 platform, hvor selve 'skallen' var en native app. Det lagde også i deres produktionspipeline, at lave en Android version når de første Android tablets begyndte at dukke op herhjemme, da det netop pga. deres design ikke ville ændre på selve den redaktionelle indholdsproduktion, men kun krævede at man udviklede en ny skal til indholdet.

Havde heller ikke selv ventet magasinet ville overleve mere end en 6-12 mdr., men nu er magasinet jo også en del af et større forskningsprojekt med Aalborg Universitet, så mon ikke alle parter har fået noget værdifuld erfaring ud af det.

#5: milk78

30. jun. 2011 14:03

Det kommer desværre ikke som nogen overraskelse - Da jeg så første udgave af bladet spåede jeg det en levetid på max 6 måneder.
Respekt for at de kastede sig over projektet og var nogen af de første i DK til at prøve kræfter med platformen, men bladet var simpelthen alt for dårligt lavet.
Indholdet var usammenhængende og ikke særlig interessant og forsiderne var ofte så amatøragtige i deres billeder at der ikke var den "sex-appeal" som et magasin skal have for at tiltrække brugerne.

Jeg tror faktisk stadigvæk jeg har credit til at hente et gratis udgave, men det tiltrækker simpelthen ikke nok til at gøre det.

#6: Danish Dude

7. jul. 2011 15:52

Det er sgu lidt sørgeligt... I tråden med, at de ville lave det hersens blad som en app kontra i HTML, brugte jeg længere tid på at diskutere med DanakaZ og Nielson om emnet, end Nordjyske Medier så holdt sig på markedet.

Nå - det var i det mindste en god diskution! B~)

Alle dine dumme spørgsmål er umulige!

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger