Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Nu er det lettere at vælge den rigtige Mac

20. aug. 2010 18:03Hvis man nogensinde har haft svært ved at finde ud af, hvilken Mac-model der passer bedst til ens behov, er der nu hjælp at hente i Apples internetbutik.

I butikken er der nemlig dukket et sammenligningsværktøj op, som gør det let at danne sig et overblik over, hvilke forskelle der er på de forskellige computere.

Sammenligningsværktøjet gør det let at sammenligne eksempelvis tekniske specifikationer, hardware og miljøoplysninger mellem op til tre modeller af gangen. Alle oplysninger placeres i en simpel tabel, hvor man let kan aflæse, hvad forskellene på eksempelvis en Macbook og en Macbook Pro helt præcist er.

Prøv selv det nye værktøj i Apple Store ved at klikke her.

#1: thethufir

20. aug. 2010 18:09

Det har altid været nemt for mig.. Jeg vælger ingen :P

#2: PaW^

20. aug. 2010 18:17

De mangler noget af det mest essentielle i dag.. Grafikkortet. Der står ingen steder hvilket gfx de macs har i sig.. (testede de 3 macbook pro's 15")..

Det eneste jeg kunne se der var forskel på, det var CPU'en.. men jeg ved der er forskel på grafikkortene også..

#3: DanaKaZ

20. aug. 2010 18:25

#2 Ja det er faktisk lidt fjollet at de ikke er taget med.

#4: Regus

20. aug. 2010 18:33

"Nu er det lettere at vælge den rigtige Mac"

Isn't that an oxymoron? :p

#5: Alrekr

20. aug. 2010 18:35

Så de har lanceret noget, som så mange andre har haft i mange år?

Og folk undrer sig over, hvordan Apple kan være førende indenfor IT og den slags...

Newz.dk på den fede måde: http://knowyournewz.dk/index.php?title=SNES

#6: DanaKaZ

20. aug. 2010 18:53

#4 Jo, de er alle rigtige.

#7: moso

20. aug. 2010 18:53

De har da ikke sænket priserne endnu. Så dét med at vælge den helt rigtige Mac holder da ikke helt. Ved selv at samle min kære PC, så sparer jeg 9000. Det er måske værd at tage med i sine overvejelser :) Der findes jo Hackintosh...

PS: På forhånd tak for flamebait/irrelevant rating sponsoreret af LinguaIgnota

Power is of little use by an enlightened man

#8: Nielson

20. aug. 2010 19:15

#7 Nu har jeg selv en PC som jeg har samlet til 11.000,- inklusiv skærm, men den kan stadig ikke måle sig med min MBP til 18.000,- mht til styresystem og design.

#9: jblidd

20. aug. 2010 19:34

Jeg kan ikke se hvordan sammenligning af op til 3 mac skulle gøre det lettere for mig at vælge. Hvis jeg ikke viste noget om spec, som mange af mine med Apple bruger ikke gør, så ville jeg ikke blive klogere af følgende. Som mange skriver, så har det været muligt at sammenligne andre producenters produkter på den måde i adskellige år. Men sammenligning hjælpe kun, hvis man selv er i stand til at forstå specifikationernes betydning for det man ønsker at lave. Jeg troede det var en guide, hvor man ved at svare på nogle spørgsmål og forventet brug blev guided i den rigtige retning.

#10: aben

21. aug. 2010 00:41

De har da ikke sænket priserne endnu. Så dét med at vælge den helt rigtige Mac holder da ikke helt. Ved selv at samle min kære PC, så sparer jeg 9000. Det er måske værd at tage med i sine overvejelser :) Der findes jo Hackintosh...

PS: På forhånd tak for flamebait/irrelevant rating sponsoreret af LinguaIgnotadebichu (#7)

det er godt du selv ved at det du siger er fucking ligegyldigt

jeg ville ønske jeg kunne hade dig ihjel

#11: soren_ladegaard

21. aug. 2010 09:24

Med det nye sammenligningsværktøj er det da blevet endnu lettere at se, at Mac Mini er alt for dyr :) Når man forsøger at matche dens specs med den mindste iMac så koster Mac Mini'en 3-400 kr. mere end iMac'en - og det er endda uden skærm.

Mvh

Søren Ladegaard
iMac og Macbook-ejer.

#12: Tagger

21. aug. 2010 11:23

Det var dog en af de mest irrelevante nyheder jeg længe er stødt på.

Jo, det er meget fint at de har fået en sammenlignings-funktion, som har eksisteret i hvert fald 10 år. Nyskabelse ser jeg intet af, prøv at vise det der til en person, som ikke har forstand på IT.

Først skal du vælge mellem en masse modeller, hvilket er et problem. Dernæst bliver du præsenteret for et hav af harddiske, RAM osv . Jeg er helt sikker på ingen i min familie ville være i stand til at træffe en kvalificeret beslutning her.

Hvis man ved hvad DDR3 , S-ATA, SSD, RPM og alt det andet betyder, så ville man med god sansynlighed godt kunne gennemskue hvilket MAC der passer ens behov bedst alligevel.

Som nævnt foroven, så tror jeg en guide med spørgsmål ville være langt bedre. "Kryds af forneden, hvilke opgaver du bruger din MAC til i det daglige: Video-redigering, Office-programmer, Internetbrowsing" fx.
Det ville give nybegynderne en chance, det gør det her ikke.

#13: jblidd

21. aug. 2010 16:57

Har lige opdaget via anden side, at nyheden ikke består i at man kan vælge mellem op til 3, men at siden er skrevet i HTLM5 kode. Det er altså blot endnu it af Apple's se det kan man også i HTLM5 showcases.

#14: syska

21. aug. 2010 19:02

#7 Nu har jeg selv en PC som jeg har samlet til 11.000,- inklusiv skærm, men den kan stadig ikke måle sig med min MBP til 18.000,- mht til styresystem og design.Nielson (#8)

Dvs du laver en sammenligning med en computer til 7k mere ?

Nej, en PC er en PC, og nej, den er som standard ikke pæn fordi normale folk gemmer den væk ... hvorfor skal den så være pæn? Min skal sq bare virke, så er jeg glad.

En skærm er en skærm, og jeg synes de fleste ligner hinanden i dag, men jeg må da sige at jeg er glad for den ikke er hvid ... så er jeg ligeglad hvad den hedder, bare er er billig(er Apple skærme ikke) og god ... det er Apple skærme, men der finde andre som er bedre ...

Jeg har lidt svært ved at se hvor du vil hen med det her ... care to explain it ?

#15: interpol

21. aug. 2010 20:45

Skulle denne ikke have været mærket WNZ ?
Det kvalificerer dårligt nok til at være en nyhed...

#16: mireigi

22. aug. 2010 03:22

Ikke for at være negativ og fordomsfuld, men er Mac til privat brug ikke mest udbredt hos dem der ikke forstår sig på computere og/eller ikke have problemer med hardware der ikke er kompatibel med andet hardware?

Er det ikke lidt meningsløst at lave en opdeling af en Mac? Når der reelt set kun findes to behov der kan dækkes af en Mac:
- For at virke sej og med på moden
- For at bruge den til grafik/design

Vi ved jo alle at en Mac generelt er dårligere til gaming end en PC til samme pris.

Det svarer lidt til at man vil købe en chivauva og så få valget mellem en sort og en hvid. Ligegyldigt hvad du end vælger, er det ikke en rigtig hund, og den sorte kan ikke ses i mørke så du kan kaste sko efter den når den gør kl 3 om natten.

//Jeg kan alt, indtil det modsatte er bevist.

#17: nielsbrinch

22. aug. 2010 08:05

Det er godt nok uoverskueligt. De har været nødt til at bruge skriftstørrelse 7,5 for at få plads til det hele. Og hvad sker der for scroll og panelerne, de åbner og lukker afhængigt af om man scroller ned forbi dem.

Innovativt er ikke pr. definition godt.

www.nielsbrinch.com

#18: aben

22. aug. 2010 10:05

Ikke for at være negativ og fordomsfuld, men er Mac til privat brug ikke mest udbredt hos dem der ikke forstår sig på computere og/eller ikke have problemer med hardware der ikke er kompatibel med andet hardware?

Er det ikke lidt meningsløst at lave en opdeling af en Mac? Når der reelt set kun findes to behov der kan dækkes af en Mac:
- For at virke sej og med på moden
- For at bruge den til grafik/design

Vi ved jo alle at en Mac generelt er dårligere til gaming end en PC til samme pris.

Det svarer lidt til at man vil købe en chivauva og så få valget mellem en sort og en hvid. Ligegyldigt hvad du end vælger, er det ikke en rigtig hund, og den sorte kan ikke ses i mørke så du kan kaste sko efter den når den gør kl 3 om natten.mireigi (#16)

og du svarer til en abekat der brøler hvor man gerne ville have haft en der var stille.

jeg ville ønske jeg kunne hade dig ihjel

#19: DanaKaZ

22. aug. 2010 11:32

Ikke for at være negativ og fordomsfuldmireigi (#16)

Okay, men så fejlede du godt og grundigt da.

#20: binderup

22. aug. 2010 12:59

#16

Jeg arbejder som udvikler på Plone (Zope / Python) platformen, og selv om det er muligt at udvikle og afvikle på Windows så fungerer det absolut bedst på enten Linux eller Mac (Plone er ikke ret udbredt i DK, men i USA bliver det bla. brugt ved NASA, FBI og CIA - og det er Open Source)

Så for mig er Linux eller Mac klart Windows overlegen når det kommer til udvikling - MEN det er min holdning og min erfaring med det jeg bruger en computer til.
Skulle jeg arbejde med .Net udvikling så var det nok ikke Linux eller Mac platformen jeg valgte som udgangspunkt. Jeg vælger helt klart det værktøj der for mig er bedst til opgaven, og med Mac får jeg en dejlig nem brugergrænseflade der ikke kommer i vejen og kræver meget vedligeholdelse, men jeg har muligheden for at gå lige så dybt ind i maven på systemet som var jeg på Linux platformen (en anden skrøne om Mac er at det er en lukket platform - den er ikke mere lukket end Windows er).

Jeg har tidligere primært brugt Windows som platform, og bruger da også i dag en Windows 7 bærbar på arbejdet, parallelt med en Macbook Pro. Kommer det til produktivitet, så glider arbejdet langt nemmere for mig (med de opgaver jeg sidder med) på min Mac end på min Windows 7, men det skyldes at de værktøjer jeg bruger simpelthen bare ikke er gode nok på Windows.

Hvis vi skal snakke gaming, ja så er det nok ikke Mac vejen man skal gå for mulighederne for at følge med grafikkort udviklingen er begrænset (pt er det kun Mac Pro hvor man kan skifte grafikkort (samt nogle ældre årgange af iMac) og Mac Pro's målgruppe er slet ikke gamere men nok mere video render folk), men til alt andet end gaming så kommer det helt an på typen af opgaver man sidder med og her kan man ikke bare generalisere omkring de forskellige platforme. Og så er det jo godt at der findes konsoller man kan spille på :-)

Og når det kommer til pris, så er der i dag dele af Mac linjen som er ret konkurrence dygtige med PC markedet. iMac er et rigtig godt eksempel. Det er stadig ret svært at finde displays der matcher iMacs 27" med den utrolig høje opløsning (som det er svært at vænne sig fra når først man har prøvet det), og når folk laver sammenligninger med byg-selv PC'er, så er det typisk skærmen de glemmer at tage med i regnestykket (Dell har en 27" der nogenlunde passer til ca 6.600 dog har den ikke de samme LED paneler som iMac'en).

Så du skal passe på med at generalisere omkring typen af brugere af Mac's - hvis du tog til udviklerkonferencer (nok næppe .Net) så vil du nok blive overrasket over hvor mange hard core udviklere der er derude som har Mac som sin primære platform. Men det er det skønne ved Mac'en - det er nemt for begyndere og fleksibelt for udviklerne og andre kreative.

#21: syska

22. aug. 2010 13:40

#20
Giver dig ret i det meste ... rigtige værktøj til rigtige opgave.

Men hvor dælen er det at windows kræver meget vedligeholdelse. Install og derefter kører det bare derud af, ligesom det nok også gør på en MAC ...

#22: binderup

22. aug. 2010 14:14

#21

Diskfragmentering (med mindre man kører perfectdisk eller tilsvarende), Vedligeholdelse af reg.database (hvis man ikke har gjort det længe så er det en "sjov" ting at prøve - næsten som at få en ny computer), og så selvfølgelig den evige klassiker antivirus (vel vidende at Mac i stigende grad også vil blive et mål mod virus i takt med det bliver mere udbredt), men det er også blevet nemmere med Microsofts eget AV som man ikke behøver at forny hver år (det kan meget vel være at de andre er bedre, men med sund fornuft og Microsoft AV så må det være godt nok).

Jeg vil dog godt gå med til at med Windows 7, så er det blevet meget nemmere og meget bedre at være Windows bruger, og det kræver mindre opmærksomhed end specielt XP gjorde det. Og når jeg bruger Windows så er jeg da også glad for at det er Windows 7 (enterprise) eller 2008 server og ikke de tidligere versioner.

#23: syska

22. aug. 2010 21:46

#22
Mit system kører altid godt, så må det jo være fordi jeg kan finde ud af at bruge det :-), en MAC kan vel også skydes i sænk, hvis den bruges forkert.

Øhhh, jeg har aldrig kunnet mærke den store forskel fra før og efter, med de programmer jeg har prøvet i tiden løb ... i hvert fald ikke en "ny computer" oplevelse.

Hvordan kan du give antivirus skylden for vedligeholdelse, da mac vil så samme problem, hvis det engang skulle blive ligeså udbredt som Windows.

Jeg kan godt følge dig lidt ... men synes du skyder ved siden af på mange af overstående punkter.

#24: MOA

22. aug. 2010 23:38

#20
Giver dig ret i det meste ... rigtige værktøj til rigtige opgave.

Men hvor dælen er det at windows kræver meget vedligeholdelse. Install og derefter kører det bare derud af, ligesom det nok også gør på en MAC ...syska (#21)

Ahhh nu har jeg nu aldrig :) som IT nørden så blir jeg straffet dagligt blandt kollegaerne der konstant laver fejl på deres Windows maskiner, kom jo til at vise jeg var skrap til at fixe fejl.

Iøvrigt så er licensaftaler og vedligeholdelsesaftaler til Windows en stor post på mange virksomheders budgetter.

Der er altid en VPN, mail eller anden funktion der failer og så kræver det en supporter går ned og fixer på de arbejdspladser jeg færdes...

Derimod så er de grafiske afdelinger med Macs, sjældent ramt af nedbrud. OS X er også lidt mere simpelt og svært at lave rav i.. hvilket enten er en fordel og ulempe for nogle :P

#25: syska

23. aug. 2010 10:27

#24
Man kan ikke rette på dumme brugere ... men det er stadig ikke hvad jeg vil kalde vedligeholdelse.

Når man har en så stor markedsandel, så vil man automatisk også have flest dumme brugere, som kan smadre alt. Det er under support og ikke vedligeholdelse.

Jeg er enig i at der er mange dumme brugere på Windows, men darn, jeg har også set dem på en Mac. 10k Mp3'er på skrivebordet ... woot.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger