Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Foxconn bryder kinesiske regler for arbejde

31. mar. 2012 20:08Den første uafhængige undersøgelse af forholdene på Foxconn, hvor Apple får produceret sine iPhones og iPads er offentliggjort. Undersøgelsen er foretaget af Fair Labour Association, der er hyret af Apple til at undersøge deres leverandører.

Undersøgelsen viser blandt andet, at arbejderne på Foxconn har massivt overarbejde, bliver underbetalt eller slet ikke betalt. Blandt andet vises det at lønningerne er fra ca. 2.000 kr. til ca. 2.500 kr. om måneden, som ikke er nok til at dække leveomkostninger.

Der er desuden massivt overarbejde, der ikke bliver kompenseret. Det massive overarbejde bryder også kinesiske regler, der siger, at der maksimalt må arbejdes 60 timer om ugen. Hvis overarbejde endeligt blev kompenseret var det kun delvis, da der for hver overarbejdstime kun blev betalt for 30 minutter. Undersøgelsen afdækker også at over 43 % af arbejderne har set arbejdsulykker. Dette er i skærende kontrast til Foxconns egne opgørelser, hvor arbejdsulykker kun blev rapporteret, hvis det medførte produktionsstop.

Undersøgelsen blev startet i sidste måned og denne undersøgelse er den første af mange fremtidige undersøgelser. Undersøgelsen dækker 35.000 arbejdere hos Foxconn, hvor der kigges på deres arbejdsforhold, boligforhold og selve fabrikkerne.

Foxconn har under undersøgelsen og efterfølgende valgt at samarbejde med både Apple og FLA, for at overholde kinesiske regler for arbejde, der skal være bragt i orden senest 1. juli 2013. Foxconn og Apple har også valgt at betale den manglende løn for overarbejde med tilbagevirkende kraft. FLA skal efterfølgende undersøge forholdene på Foxconn for at se om der er sket forbedringer.

Apple har i forbindelse med FLA’s undersøgelse udtalt, at de er enige med undersøgelsen konklusioner og støtter fuldt op omkring FLA.

We appreciate the work the FLA has done to assess conditions at Foxconn and we fully support their recommendations. We think empowering workers and helping them understand their rights is essential. Apple

#1: Balios

31. mar. 2012 20:14

#0
PR damage control if I ever saw one. Selvfølgelig vidste de hvad der forgik. >.>

#2: ufomekaniker

31. mar. 2012 20:25

Jeg syntes godt nok også det er skrækkeligt.

Selve skribenten af denne artikel har også selv lavet sit lille spin til denne historie. Han nævner, at det er Apple Foxconn producerer til. Men sandheden er, at de faktisk også producerer til bl.a. :

Acer Inc. (Taiwan)
Amazon.com (United States)
Apple Inc. (United States)
Cisco (United States)
Dell (United States)
Hewlett-Packard (United States)
Intel (United States)
Microsoft (United States)
Motorola Mobility (United States)
Nintendo (Japan)
Nokia (Finland)
Samsung Electronics (South Korea)
Sony (Japan)
Toshiba (Japan)
Vizio (United States)

http://en.wikipedia.org/wiki/Foxconn

#3: thimon

31. mar. 2012 21:23

Men nu er det apple der er i vælten pga foxconn selvom andre firmaer gør det samme. Jeg er ikke som sådan imod apple, men så meget andet med apple bliver alt med 100x gange større. Apple er jo gode til at genere dårlig og god omtale, og skabe hype

#4: Krillo

31. mar. 2012 21:26

#2

Vi ved alle sammen godt at der er andre der benytter sig af Foxconn, det er jo ikke en nyhed. Sådan jeg ser det, er sagens tvist i hvilket omfang en af de største, hvis ikke den største, producent af hardwares arbejdesforhold er og har været.

Lad os forholde os til det i den her tråd, også kan vi diskuterer hvordan Acer laver deres hardware i en anden tråd.

Kristian

#5: ufomekaniker

1. apr. 2012 01:41

#2 Hvorfor?

#6: dub

1. apr. 2012 02:20

#2 Hvorfor?ufomekaniker (#5)

Det må du vel selv vide?

Cheerleader for videnskab.

#7: nissen

1. apr. 2012 10:20

Det interessante er dog at over 80% af de udspurgte (slave)arbejdere i undersøgelsen ønskede mere overarbejde og at de så yderligere begrænsninger i det tilladte overarbejde som dårligt for dem.
Men det handler måske mere om hvad deres alternativer er. Selvom de lever under hvad vi synes er slaveforhold, så ser de det åbenbart som en god mulighed for at tjene gode(en lille smule bedre) penge.

Jeg mener dog stadig Foxconn burde forbedre arbejdsforholdene betydeligt - om ikke andet så fra pres fra alle de producenter som for produceret varer der.

Derudover mener jeg som #2, at det giver mening at folk er opmærksomme på alle de virksomheder som benytter Foxconn medarbejdere. Vi kan sku da ikke kræve at Apple sørger for at deres medarbejdere får forbedret deres arbejdsforhold, men så være ligeglad med hvordan eksempelvis Microsoft behandler deres!

Ellers handler det jo i virkeligheden mere om Apple og ikke om medarbejdernes arbejdsforhold - hvilket det jo ikke burde. Vi er vel interesseret i at alle producenterne kræver at alle Foxconns medarbejder har bedre forhold - ikke kun Apples andel.

#8: -N-

1. apr. 2012 13:36

#2 Jeg tvivler nu også på, at forholdene bliver bedre for de arbejdere som ikke producere apple produkter, så jeg synes det er fint, at andre virksomheder ikke krediteres for apples arbejde.

Jeg håber dog andre producenter følger trop.

#9: kblood

3. apr. 2012 08:42

Dejligt at der endelig begynder at ske noget i denne sag, og at man endelig findet frem til at det jo er dårlige forhold.

Men der er da så vidt jeg ved også en endnu nyere nyhed, om at arbejderne har fået bedre forhold og lønninger, men at de så brokker sig, da de mener at mere overarbejder betyder mere løn, og de ikke vil miste deres overarbejde.

Man vidste så heller ikke om det var troværdigt, eller endnu et af Foxconns metoder til at prøve at spinne historien igen. Artiklen konkluderede at det eneste man kunne være sikker på var at kinesiske arbejdsforhold var pænt dårlige.

Og ja, Apple er ikke de eneste men hvis ikke Apple var med til at starte bølgen med touchscreens, så ved jeg ikke hvem der var. Men nu er det måske at folk ikke længere vil påpege at det var Apple der hypede det? Og ja Foxxconn producere også andre ting, men jeg kan ikke lige se hvem der kunne være bedre rustet til at gøre noget ved dette problem end Apple. Så må man bare håbe at andre virksomheder ser det som god PR og følger trop.

#10: DanaKaZ

4. apr. 2012 11:17

Og ja, Apple er ikke de eneste men hvis ikke Apple var med til at starte bølgen med touchscreens, så ved jeg ikke hvem der var.kblood (#9)

Hvordan er det relevant?

Og ja Foxxconn producere også andre ting, men jeg kan ikke lige se hvem der kunne være bedre rustet til at gøre noget ved dette problem end Apple.kblood (#9)

Kan du se andet end "Apple" i den her sag?

#11: kblood

4. apr. 2012 12:14

Hvordan er det relevant?

Og ja Foxxconn producere også andre ting, men jeg kan ikke lige se hvem der kunne være bedre rustet til at gøre noget ved dette problem end Apple.kblood (#9)

Kan du se andet end "Apple" i den her sag?DanaKaZ (#10)

Den type arbejde der laves ved Foxxcon der er productioned af enheder med touchscreens meget fremtrædende. Derfor er det relevant.

Nu er det Apple der er i fokus i denne sag, så hvad mener du med om jeg kan se andet end "Apple" i den her sag?

Folk har større forventninger til Apple end de fleste andre virksomheder. Det er jo helt klart end af grundende til at det rent faktisk er kommet frem at de har så dårlige forhold, og er blevet til en populær nyhed. Og det kom for nyligt frem at Apple har 100 milliader i overskud for tiden. I dollars.

Det er ikke ligefrem det som de fleste virksomheder har i disse tider. Men som jeg skrev, så kan man jo kun håbe at andre virksomheder følger trop.

Men du mener måske at Apple ikke skulle have forsøgt at gøre noget ved problemet? Du mener det er okay at vores levestil er mulig pga. slavearbejde? Og så endda slavearbejde selv sat i forhold til Kinesiske standarder.

#12: DanaKaZ

4. apr. 2012 13:00

Den type arbejde der laves ved Foxxcon der er productioned af enheder med touchscreens meget fremtrædende.kblood (#11)

Kilde?

Nu er det Apple der er i fokus i denne sag, så hvad mener du med om jeg kan se andet end "Apple" i den her sag?kblood (#11)

Nej, Foxconn er i fokus, Apple bliver blot nævnt som en, af mange, kunder. Du bringer Apple i fokus, derfor spørger jeg.

Folk har større forventninger til Apple end de fleste andre virksomheder.kblood (#11)

Kilde?

Men du mener måske at Apple ikke skulle have forsøgt at gøre noget ved problemet? Du mener det er okay at vores levestil er mulig pga. slavearbejde? Og så endda slavearbejde selv sat i forhold til Kinesiske standarder.kblood (#11)

Så længe der ikke foregår noget ulovligt, så nej, jeg mener ikke at Apple har pligt til at gøre noget. Det er ikke slave-arbejde, men ja jeg mener at det er i orden, ellers ville jeg være en hykler. Har du måske tænkt dig at stoppe med at købe gadgets, indtil at kinerserne får ligeså meget i løn som en dansker?

#13: kblood

4. apr. 2012 14:09

#12

Hvad med du bare læser nyheden?

Undersøgelsen er foretaget af Fair Labour Association, der er hyret af Apple til at undersøge deres leverandører.

Jeg har læst om dette fra flere forskellige kilder da jeg bruger Pulse til at holde mig opdateret, men det gør det også svært at vide hvor jeg har læst det hele. Men nu står det meste så i selve nyheden.

Problemet vil jo ikke blive løst ved at stoppe med at købe gadgets, men det kan da hjælpe at købe fra dem som rent faktisk går op i at Kineserne også skal arbejde under rimelige forhold, og at inflation også er noget der burde ske i Kina, istedet for at det kun er de rigeste i Kina der tjener på alt den arbejdskraft de trækker til landet.

Og det der foregår har jo nu vidst sig at være ulovligt, så jeg kan ikke helt se hvad du prøver at pointere? Det lyder slet ikke til at du har læst nyheden.

Den siger jo at dem som arbejder hos Foxconn rent faktisk arbejder mere end de må selv ifølge de grænser sat i Kina per lov. Og hvis du har fulgt med i hvad der sker omkring Foxconn, så har Foxxcon også bedt sine medarbejdere underskrive i kontrakt at de eller deres familie og bekendte ikke vil sagsøge Foxconn. Det lyder ikke bare en smule mistænkeligt?

Jeg kan da godt grave et par links og nyheder mere frem hvis du virkelig synes der mangler noget i nyheden i #0, Men alt det som er kommet forinden er jo bare langt om længe endt ud i denne nyhed.

Og der er allerede lavet tiltage imod det.
http://www.reuters.com/article/2012/03/29/us-apple-foxconn-idUSBRE82S19720120329

Og så kan du ellers søge på:
foxconn working conditions

på Google hvis du gerne vil finde flere detaljer omkring sagen. Desværre er den jo sikkert langt fra enestående. Det er bare en af de få sager hvor det er kommet frem i lyset hvor dårlige forhold de arbejder under i Kina. Outsourcing har en mørk side som ikke er nem at få frem i lyset, specielt da der er så mange penge involveret.

#14: DanaKaZ

4. apr. 2012 14:44

Og det der foregår har jo nu vidst sig at være ulovligt, så jeg kan ikke helt se hvad du prøver at pointere? Det lyder slet ikke til at du har læst nyheden.kblood (#13)

Og Apple er med til at forbedre det, har du læst nyheden? Men jeg mener stadig ikke at det er Apples ansvar at det bliver forbedret, det må altid stå for Foxconns regning om Foxconn gør noget ulovligt.

Du mangler at komme med de to kilder jeg beder om i mit indlæg, derudover kan jeg ikke finde noget i dit, der står i modsætning til hvad jeg har skrevet. Jeg har ikke sagt noget om at jeg forestiller mig at Foxconn er et fantastisk sted at arbejde.

#15: kblood

4. apr. 2012 15:02

Og Apple er med til at forbedre det, har du læst nyheden? Men jeg mener stadig ikke at det er Apples ansvar at det bliver forbedret, det må altid stå for Foxconns regning om Foxconn gør noget ulovligt.

Du mangler at komme med de to kilder jeg beder om i mit indlæg, derudover kan jeg ikke finde noget i dit, der står i modsætning til hvad jeg har skrevet. Jeg har ikke sagt noget om at jeg forestiller mig at Foxconn er et fantastisk sted at arbejde.DanaKaZ (#14)

Jeg forstår stadigt ikke hvad du så mener med dit indlæg, ud over at du åbenbart mener at Foxconn selv skal styre om de behandler deres arbejdere godt ok... og det giver ikke helt mening for mig. For det er jo lige præcis det som har ført til den nuværende situation.

Men som sagt, google det dog selv eller find selv noget der modsiger det jeg skriver. Begge de ting du beder om kilde omkring står jo stort set i denne nyhed også. Du mener det er af ren og skær godhed at Apple har fået lavet denne undersøgelse? Nej, det er fordi at Apples kunder, og folk generelt, har kritiseret Apple for at bruge Foxconn, når det tydeligvis er et sted der behandler deres ansatte meget ringe.

Og det burde ikke have været nogen hemmelighed de sidste 4 år. Men det bliver konstant fejet under gulvtæppet, da alle kunderne hos Foxconn helst bare kigger den anden vej, og ikke officielt har betænkninger ved hvorfor deres priser er så lave.

Apple har skummet fløden. ALLE deres iPhones og iPads bliver samlet hos Foxconn, men du mener ikke det er et stort antal de så producere?

Jeg vil mene det burde være alles ansvar, men mest af alt af dem som tjener penge på at købe services fra Foxconn. Det er jo dem der har mest indflydelse over dem.

Du tror måske jeg mener at Apple skal betale for at Foxconn skal rette op på deres fejl? Så virker det ikke til at du ser specielt langt. Når forholdende bliver forbedrede så kommer det jo netop til at koste mere for Apple at få lavet deres iPads, iPhones og iPads. Det har også kostet Apple penge at få lavet selve undersøgelsen.

Men hvorfor mener du da at Apple har fået lavet den undersøgelse? Lyder for mig som om at du bare vil prøve at forsvare Apple og sige at de kun gør gode ting. Men det er jo umuligt hvis de skulle kunne realisere de ting de har gjort indtil videre. Og nu har Apple så igen muligheden for at ændre verden en smule mere. Det burde Apple købere være stolte af, og som sagt, så håber jeg bare at andre vil følge trop. I det lange løb vil det jo medføre en økonomisk udligning, og det samme vil gælde arbejdsforhold og leve vilkår.

Men vi kunne også som du siger, alle bare fratage os ethvert ansvar fra alt hvad vi ikke direkte har indflydelse på. Endda selvom det betyder at se bort fra hvor det vi forbruger eller indtager kommer fra fra nærmeste led. Det kunne vi da godt, men i denne globaliserings tidsalder, så giver det bare lidt for gode muligheder for at skubbe problemerne et andet sted hen.

#16: DanaKaZ

4. apr. 2012 15:11

Jeg forstår stadigt ikke hvad du så mener med dit indlæg, ud over at du åbenbart mener at Foxconn selv skal styre om de behandler deres arbejdere godt ok... og det giver ikke helt mening for mig.kblood (#15)

Har jeg ikke sagt, har sagt at det ikke er kundernes ansvar at Foxconn overholder lovene. Ingen steder har jeg sagt at Foxconn skal have lov til at gøre som de har lyst.

Du mener det er af ren og skær godhed at Apple har fået lavet denne undersøgelse?kblood (#15)

Nej.

ALLE deres iPhones og iPads bliver samlet hos Foxconn, men du mener ikke det er et stort antal de så producere?kblood (#15)

Har jeg ikke udtalt mig om.

Du tror måske jeg mener at Apple skal betale for at Foxconn skal rette op på deres fejl?kblood (#15)

Nej.

Men hvorfor mener du da at Apple har fået lavet den undersøgelse? kblood (#15)

Fordi folk hidser sig op.

Lyder for mig som om at du bare vil prøve at forsvare Apple og sige at de kun gør gode ting.kblood (#15)

Har jeg ingen steder givet udtryk for.

Det kunne vi da godt, men i denne globaliserings tidsalder, så giver det bare lidt for gode muligheder for at skubbe problemerne et andet sted hen.kblood (#15)

Kilde?

Er du gal en masse stråmands argumenter.

#17: kblood

4. apr. 2012 17:53

#16

Du laver jo ikke andet end at trolle. Istedet for at svare på hvad jeg skriver, og komme med din mening, så undviger du bare mine beskyldninger.

Det er der ikke meget debat i. Undersøg det selv hvis du rent faktisk er interesseret i det, eller kom med egentlige modargumenter. Når du ikke selv har kilder på hvorfor det jeg skriver ikke skulle være rigtigt, og jeg indtil videre har givet kilder, og du ingen har givet, så kan jeg ikke helt se hvorfor det er du vil have kilder til alt jeg skriver.

Jeg har jo endda bedt dig selv at Google det, men du er jo åbenbart kun interesseret i at forsvare Apple. Du prøvede endda at skrive at Apple intet havde med denne nyhed at gøre. Det har de, og nu ved jeg så ikke hvad det er du prøver på, ud over at undgå at indrømme at du tog fejl.

#18: DanaKaZ

4. apr. 2012 19:51

Istedet for at svare på hvad jeg skriver, og komme med din mening, så undviger du bare mine beskyldninger.kblood (#17)

Jeg har da svaret på dine "beskyldninger".

Når du ikke selv har kilder på hvorfor det jeg skriver ikke skulle være rigtigt, og jeg indtil videre har givet kilder, og du ingen har givet, så kan jeg ikke helt se hvorfor det er du vil have kilder til alt jeg skriver.kblood (#17)

Du har ikke givet kilder på nogen af de ting jeg har bedt om kilder til. Jeg kan lige opsummere for din skyld.

Den type arbejde der laves ved Foxxcon der er productioned af enheder med touchscreens meget fremtrædende.kblood (#11)

Folk har større forventninger til Apple end de fleste andre virksomheder.kblood (#11)

Det kunne vi da godt, men i denne globaliserings tidsalder, så giver det bare lidt for gode muligheder for at skubbe problemerne et andet sted hen.kblood (#15)

Du er kommet med en kilde, og den omhandler at betingelserne for Foxconn medarbejderne bliver bedre, hvilket jeg ikke har bestridt.

Du prøvede endda at skrive at Apple intet havde med denne nyhed at gøre.kblood (#17)

Nej, det gjorde jeg ikke. Jeg skrev at de ikke var i fokus. Nyheden er at Foxconn har gjort noget ulovligt, altså er Foxconn i fokus. At de blot var nævnt som kunde var en overdrivelse, ja.

Det har de, og nu ved jeg så ikke hvad det er du prøver på, ud over at undgå at indrømme at du tog fejl.kblood (#17)

Jeg prøver på at få dig til at komme med kilder på flere af de påstande du er kommet med.

#19: kblood

5. apr. 2012 00:25

#18

Og som sagt står langt det meste i nyheden. Resten burde Google kunne give dig svaret på hurtigere end jeg kan.

At du ikke selv følger med i hvad der gemmer sig bag globaliseringen vil jeg ikke til at belære dig i med kilder. Det må du selv læse op på. Lige for tiden bliver der transporteret kinesiske arbejdere til Sverige for at lave nogle miner. Kan ikke huske om det var kul eller metaler. Men disse tusindvis af arbejdere skal nok blive holdt ude af medielyset.

Du har måske heller ikke bemærket at der kommer underbetalte polske håndværkere her til landet, på trods af at deres løn også ville være forholdsvis lav hvis de arbejdede her lovligt?

Erfaring er ikke noget jeg kan give dig med et link til kilder. Men hvis du ikke tror på at en stor del af Foxconn's omsætning kommer fra tablets og smartphones, så må du selv finde kilder der modbeviser det. Og hvis det er tilfældet, så er de da godt nok en del større end jeg har regnet med indtil videre. Men du må da gerne vælge ikke at tro på det.

Jeg forstår generelt ikke hvad du egentlig vil med disse posts, eller de links, da det lyder til at vi stort set er enige.

Men siden du åbenbart ikke er glad for at bruge Google, så kan du da studere dette link:
http://da.wikipedia.org/wiki/Foxconn

Og så må du selv vurdere om det betyder at en stor del af deres omsætning kommer fra smartphones og tablets. Deres største fabrik bliver kaldt iPod city som øgenavn. Har sikkert mere at gøre med at Apple fik den i fokus i medierne end at iPods er det de laver flest af.

#20: DanaKaZ

5. apr. 2012 10:42

Og som sagt står langt det meste i nyheden.kblood (#19)

Nej, det gør det ikke. Der står ikke noget om hvor stor en del af Foxconns production der indbefatter touchscreens, der står ikke noget om at folk har større forventninger til Apple og der står heller ikke noget om "bla bla bla... skubbe problemerne et andet sted hen". Så hvad baserer du de påstande på?

Men hvis du ikke tror på at en stor del af Foxconn's omsætning kommer fra tablets og smartphones, så må du selv finde kilder der modbeviser det.kblood (#19)

Nope, din påstand, dit ansvar at komme med bevis. Ellers kan jeg bare kalde bullshit per default.

#21: kblood

5. apr. 2012 12:36

#20

Så må du jo bare kalde bullshit på det hvis det er det du vil. Men siden du åbenbart bare vil holde dig dit eget opdigtede billede af hvordan verden hænger sammen istedet for at undersøge det, så kan jeg da godt prøve at give dig lidt undervisning i verdens situationen idag.

http://www.business.dk/oekonomi/mange-etiske-problemer-ved-outsourcing

Og en mere dybdegående artikel på engelsk:
http://www.outsource2india.com/why_outsource/articles/ethics_outsourcing.asp

Outsourcing gøres for at opnå en billigere produktion, og idag vil man heller ikke finde sig i at det betyder tab af kvalitet. Det burde rimelig simpelt kunne sættes til at være det samme som dårligere forhold for arbejderne. Det vil du og mange andre så åbenbart vælge at ignorere den mulighed, og forventer samtidigt... at produktions virksomheden og landet den befinder sig i sørger for at have selvkontrol?

Det er jo dømt til at fejle. Og det er at skubbe problemerne et andet sted hen, så folk ikke bemærker det, medmindre at man aktivt prøver at undersøge det, hvilket kan være tæt på umuligt. Selv efter Apple aktivt krævede kontrol, og endda har betalt for det i flere omgange, fordi at den første kontrol åbenbart blev bestukket og medarbejderne truet til at holde mund.

Så er der:
http://iphonetouch.blorge.com/2012/04/03/foxconn-recruiting-18000-people-to-build-iphone-5-possibly-for-june-delivery/

18000 flere arbejdere, kun for at producere iPhone 5 hurtigere. Jeg ved ikke hvor lille en del af Foxconn du tror Apple giver arbejde, men hvis du tror den er lille sammenlignet med deres samlede produktion, så vil jeg mene du har nogle urealistiske forventninger.

Men du er sikkert mest af alt ude på bare at prøve at kalde bullshit på mig som det eneste formål med dine posts. For du burde vide at det da højest sandsynligt er rigtigt det jeg skriver, men svært at sige med dig om du troller og derfor bare vælger at spille uvidende indtil det modsatte er bevist.

#22: DanaKaZ

5. apr. 2012 17:08

Så må du jo bare kalde bullshit på det hvis det er det du vil.kblood (#21)

Det gør jeg så.

Men siden du åbenbart bare vil holde dig dit eget opdigtede billede af hvordan verden hænger sammen istedet for at undersøge det, så kan jeg da godt prøve at give dig lidt undervisning i verdens situationen idag.kblood (#21)

Hvad baserer du mit "opdigtede billede af hvordan verden hænger sammen" på? Så vidt jeg kan se har jeg ikke udtalt mig om hvordan verden hænger sammen.

18000 flere arbejdere, kun for at producere iPhone 5 hurtigere. Jeg ved ikke hvor lille en del af Foxconn du tror Apple giver arbejde, men hvis du tror den er lille sammenlignet med deres samlede produktion, så vil jeg mene du har nogle urealistiske forventninger.kblood (#21)

Samlede antal arbejde hos Foxconn ligger ifølge wiki fra 230.000 til 450.000, 18.000 flere udgør en forøgelse på 4-8%. Ikke noget jeg vil kalde fremtrædende.

For du burde vide at det da højest sandsynligt er rigtigt det jeg skriver, men svært at sige med dig om du troller og derfor bare vælger at spille uvidende indtil det modsatte er bevist.kblood (#21)

Nej, det burde og gør jeg ikke. Men kan næsten forstå at du ikke har en forsker orienteret uddannelse.

Resten af dit indlæg kan jeg ikke umiddelbart se skulle have noget med noget jeg har sagt at gøre.

#23: kblood

5. apr. 2012 23:10

#22

Du siger jo en hel del indirekte, ved at skrive de ting du gør. Hvilket du så åbenlyst ikke vil stå ved, og bare vælger ikke at komme med din egentlige mening. Hvis det er noget du ikke selv ved noget om, og ikke har forsøgt at gøre dig klog på, og ikke engang vil prøve... så er det ret dårlige argumenter for at prøve at kalde bullshit på noget som helst.

Jeg kunne da også kalde bullshit på en eller andens professors teorier, selvom han måske har lavet sit baggrunds arbejde. Og så skulle jeg forvente at han fremlægger alt sit materiale eller bare begynde at pege fingre af ham?

Nu siger du at 7-8% af deres ansatte ikke er specielt meget? Hvis du nu regner lidt på det, så er disse 7-8% kun ansat for at kunne producere iPhone 5 hurtigere. Det vil sige at de stadig producere iPhone 4s, iPods, iPad 2 og iPad 3 samtidigt. Og så må man næsten formode at der allerede arbejdede en del på iPhone 5 inden de hyrede 18.000 ekstra.

Men det mener du ikke siger noget om hvor meget Apple står for af arbejder der sker hos Foxconn? Så længe man ikke har de præcise fakta er det banlyst at tænke selv?

Det er generelt den holdning jeg må sige jeg mangler respekt for. For det er den samme holdning som bruges til at undskylde at en virksomhed kommer til at have dele af sin supply chain der bliver lavet ulovligt. Og det omgåes så oftest ved at hyre 3. parts virksomheder som så kan tage skylden for det. På den måde kan store virksomheder holde ryggen fri.

Og så kan du jo igen vælge ikke at ville tro på det før du ser et link, men det må du selv om.

#24: DanaKaZ

6. apr. 2012 13:24

Du siger jo en hel del indirekte, ved at skrive de ting du gør.kblood (#23)

Hvad du mener jeg siger indirekte, har jeg af gode grunde svært ved at forholde mig til, så det må du selv ligge og rode med.

Jeg kunne da også kalde bullshit på en eller andens professors teorier, selvom han måske har lavet sit baggrunds arbejde.kblood (#23)

Som forsker har du dine kilder i orden hvis du har gjort dit baggrunds arbejde. Så du kan da sagtens kalde bullshit, men du ville blive grundigt til grin.

Så længe man ikke har de præcise fakta er det banlyst at tænke selv?kblood (#23)

Du er velkommen til at tænke selv, du skal bare ikke fremligge det som fakta.

For det er den samme holdning som bruges til at undskylde at en virksomhed kommer til at have dele af sin supply chain der bliver lavet ulovligt. kblood (#23)

Nej, det er det ikke. Det er dog et relateret koncept der hedder Bevisbyrde, her skal man også have fakta på sin side.

Og så kan du jo igen vælge ikke at ville tro på det før du ser et link, men det må du selv om.kblood (#23)

Mange tak, det vil jeg så gøre.

#25: kblood

6. apr. 2012 13:34

#24

Ja, og jeg har så lagt argumenter ud for mine påstande. Du vælger at ignorere dem og kommer ikke med noget som helst der skulle modsige det jeg skriver.

Hvad var det lige begrundelsen var for at jeg ikke skulle tro at Apple ikke har en større del af Foxconn's medarbejdere til at arbejde for Apple?

Jeg har givet kilder, du vælger at ignore dem og ikke argumentere imod dem. Så jeg kalder flamebait, på din bullshit påstand. Du har sænket dine egne argumenter op til flere gange nu og det er ret tydeligt at du ikke har andet formål end at flamebaite. Argumenter dog ud fra de fremlagte fakta hvis du rent faktisk seriøst ikke selv mener at du bare prøver at flamebaite.

Som forsker har du dine kilder i orden hvis du har gjort dit baggrunds arbejde. Så du kan da sagtens kalde bullshit, men du ville blive grundigt til grin.

Hmmm... ligesom dig i denne debat? Tankevækkende.

#26: kblood

6. apr. 2012 13:52

#24

Men siden du stadig lyder til ikke at have set logikken i at Apple er en af dem som tjener mest på at have et samarbejde med Foxconn, så kan du prøve at læse denne artikel:

http://micgadget.com/24729/apple-might-become-the-second-largest-shareholder-of-hon-hai-aka-foxconn/

og så er der:

Acer Inc. (Taiwan)[36]
Amazon.com (United States)[37]
Apple Inc. (United States)[38]
Cisco (United States)[39]
Dell (United States)[40]
Hewlett-Packard (United States)[41]
Intel (United States)[42]
Microsoft (United States)[43]
Motorola Mobility (United States)[40]
Nintendo (Japan)[44]
Nokia (Finland)[38]
Samsung Electronics (South Korea)[45]
Sony (Japan)[46]
Toshiba (Japan) [47]
Vizio (United States)[48]Kilde

Hvor mange på den liste er det lige at du mener der tjener mere end Apple i deres samarbejde med Foxconn?

Så måske det giver dig fakta nok til at kunne oparbejde dit eget argument imod dette? I stedet for bare at komme med beskyldninger og flamebaite.

#27: DanaKaZ

6. apr. 2012 13:52

Ja, og jeg har så lagt argumenter ud for mine påstande. Du vælger at ignorere dem og kommer ikke med noget som helst der skulle modsige det jeg skriver.kblood (#25)

Du er ikke kommet med kilder eller fakta der bakker op om dine argumenter. Du er kommet med en masse spekulationer, men ingen kilder.

Hvad var det lige begrundelsen var for at jeg ikke skulle tro at Apple ikke har en større del af Foxconn's medarbejdere til at arbejde for Apple?kblood (#25)

Tja, hvad med at Apple er en af mindst 15 kunder, som inkluderer Sony, Nintendo, Microsoft, Dell og HP. Derudover var det ikke det jeg bad om en kilde på, men din påstand om at touchscreen relateret produktion var fremtrædende hos Foxconn.

Jeg har givet kilder, du vælger at ignore dem og ikke argumentere imod dem.kblood (#25)

Nej, du har ikke.

Så jeg kalder flamebait, på din bullshit påstand.kblood (#25)

Modent.

Hmmm... ligesom dig i denne debat? Tankevækkende.kblood (#25)

Jaja, gå du bare efter manden. Men tak for at give mig et godt grin.

#28: DanaKaZ

6. apr. 2012 13:54

Men siden du stadig lyder til ikke at have set logikken i at Apple er en af dem som tjener mest på at have et samarbejde med Foxconn, så kan du prøve at læse denne artikel:kblood (#26)

Har jeg ikke udtalt mig om.

Hvor mange på den liste er det lige at du mener der tjener mere end Apple i deres samarbejde med Foxconn?kblood (#26)

Pas.

Så måske det giver dig fakta nok til at kunne oparbejde dit eget argument imod dette?kblood (#26)

Imod hvad?

I stedet for bare at komme med beskyldninger og flamebaite.kblood (#26)

Hvilke beskyldninger?

#29: kblood

6. apr. 2012 14:09

Og igen vælger du at komme med ingen ting end tomme posts.

Du har netop ikke argumenteret for noget som helst. Du siger bare at mine argumenter ikke holder, og du vælger så lige ikke at sige hvilke argumenter.

Hvis jeg virkelig skal til at fremlægge regnskaber for de forskellige virksomheder og hvem der havde størst overskud før du er overbevist, så er du da godt nok lam at høre på.

Og så siger du først nu at du har forstået det som "touchscreen relateret produktion" og at du åbenbart betvivler at Foxconn står for at samle de fleste touch enheder.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_employers

http://texyt.com/iphone+manufacturer+supplier+assembler+not+apple+00113

Og jeg må igen henvise til:
http://da.wikipedia.org/wiki/Foxconn

Notable produkter der fabrikeres af virksomheden omfatter Amazon Kindle, iPad, iPhone

Som der står i et af de links, har de fået 400.000 flere ansatte siden 2009.

Så de beskyldninger jeg omtaler er at du jo åbenbart mener at mine påstande er formodninger der kommer ud af ingenting. Og lad nu være med at komme med dit lamme "det har jeg ikke sagt" svar. Stå dog ved det du skriver. Eller vil du have flere fakta i nakken? Hvis du ikke engang gider læse de fakta jeg kommer med, så kan jeg ikke helt se hvad det er du prøver på, ud over at flamebaite.

Og nej, det er ikke specielt modent af dig at gøre det.

#30: DanaKaZ

6. apr. 2012 14:24

#29 Okay, nu klapper vi os lige igennem det.

Du siger bare at mine argumenter ikke holder, og du vælger så lige ikke at sige hvilke argumenter.kblood (#29)

Jeg har gentagne gange henvist til hvilke "argumenter" jeg havde problemer med. Tydeligst i #18 hvor jeg opsummere dem for dig. Kan godt gøre det igen.

Den type arbejde der laves ved Foxxcon der er productioned af enheder med touchscreens meget fremtrædende.kblood (#11)

Folk har større forventninger til Apple end de fleste andre virksomheder.kblood (#11)

Det kunne vi da godt, men i denne globaliserings tidsalder, så giver det bare lidt for gode muligheder for at skubbe problemerne et andet sted hen.kblood (#15)

Værsgo.

Og så siger du først nu at du har forstået det som "touchscreen relateret produktion"...kblood (#29)

Jeg har ikke "forstået" det som sådan, det er sådan du selv udtrykker det (se ovenstående citat fra indlæg #11). Desuden nævner jeg det også i #20, så det er heller ikke "først nu".

og at du åbenbart betvivler at Foxconn står for at samle de fleste touch enheder.kblood (#29)

Tæt på, men nej. Jeg betvivler at touchscreen relateret produktion er fremtrædende hos Foxconn.

Mht. dine links. #1 Jep Foxconn har mange arbejdere, siger ikke noget om hvor mange af dem der arbejder med touchscreens. #2 Jep, Foxconn producere Apples iPhone, siger stadig ikke noget om hvor stor en del af Foxconns produktion der er touchscreen relateret. #3 Notable betyder bemærkelsesværdig, ikke "størstedelen".

Så de beskyldninger jeg omtaler er at du jo åbenbart mener at mine påstande er formodninger der kommer ud af ingenting.kblood (#29)

Mere eller mindre ja.

Og lad nu være med at komme med dit lamme "det har jeg ikke sagt" svar.kblood (#29)

Hvad skal jeg ellers svare når jeg ikke har sagt det?

Stå dog ved det du skriver.kblood (#29)

Det gør jeg også.

Eller vil du have flere fakta i nakken? kblood (#29)

Come at me bro.

Hvis du ikke engang gider læse de fakta jeg kommer med, så kan jeg ikke helt se hvad det er du prøver på, ud over at flamebaite.kblood (#29)

Som sagt vil jeg gerne have kilder på de tre påstande du er kommet med, som jeg har opsummeret tidligere i dette indlæg.

Og nej, det er ikke specielt modent af dig at gøre det.kblood (#29)

Hvilket? Og: "Uhh, burn".

#31: kblood

6. apr. 2012 15:28

#30

Folk har større forventninger til Apple end de fleste andre virksomheder.

Du vil rent faktisk have en kilde til det? Og du har en Internet forbindelse?

http://www.mobilemarketer.com/cms/news/manufacturers/12422.html

Det kunne vi da godt, men i denne globaliserings tidsalder, så giver det bare lidt for gode muligheder for at skubbe problemerne et andet sted hen.

Igen... hvorfor er det helt præcis du ikke har kunne bruge de kilder jeg rent faktisk har givet dig? Jeg har givet flere links på det. Du må begrunde hvorfor de enkeltvis ikke er nok for dig.

https://www.mm.dk/globaliseringen-som-kastebold

http://www.information.dk/128340

Tæt på, men nej. Jeg betvivler at touchscreen relateret produktion er fremtrædende hos Foxconn.

http://insidechina.onehotspots.com/the-the-foxconn-attrition-relocation-help-turn-around-the-net-income-of-72840000/20868/

"Foxconn International (02038.HK) announced earnings data yesterday showed that Foxconn 2011 net profit of $ 72,840,000, the successful turn around, beat analysts’ forecast had. Some analysts believe that the OEM smartphone Foxconn to win higher contract costs"

og
"Foxconn’s total number of employees 98 900 a year ago to 126,687 people"
18.000 flere ansatte i forhold til de tal må siges at være en del.

"industry veteran Young group, said many well-known brand mobile phones have to enter the smart phone, mobile phone average selling prices higher, OEM Foxconn OEM fees have gone up. Barclays Capital analyst cover Yan Mountain, said estimated Nokia Foxconn 2012 to 2013 contributed 30% to 35% of the revenue."

Der er jo ikke bare en smule fokus på hvor meget smartphone industrien betyder for Foxconn. Men du vil sikkert have flere kilder, og vælger ikke at kommentere på de kilder du allerede har fået. Så jeg må nok hellere afslutte denne debat. Men hvis du kun har gjort dette for at trolle, så lykkedes det vel. Men jeg har da selv fået lært lidt mere om hvordan industrien hænger sammen, imens at du sikkert knap nok har læst de links jeg har givet. Du gør det ihvertfald ikke tydeligt at du læser det jeg linker hvis du rent faktisk læser det.

#32: DanaKaZ

6. apr. 2012 16:24

Du vil rent faktisk have en kilde til det? Og du har en Internet forbindelse?kblood (#31)

Jep. Din kilde omhandler forresten forventning til Apple produkter, ikke til Apple's moralske ansvar.

Igen... hvorfor er det helt præcis du ikke har kunne bruge de kilder jeg rent faktisk har givet dig?kblood (#31)

Fordi de ikke siger noget præcist i retningen af dit udsagn, blot generelt om globalisering og udlicitering.
Link #2: Vil du have jeg skal købe den?
Link #3: Er igen bare om globalisering, siger ikke at mangel på ansvarstagen som forbruger leder til "lidt for gode muligheder for at skubbe problemerne et andet sted hen."

"Foxconn’s total number of employees 98 900 a year ago to 126,687 people"
18.000 flere ansatte i forhold til de tal må siges at være en del.kblood (#31)

Sure, men så vidt jeg kan læse mig frem til, er det også kun antallet af arbejdere i den del af Foxconn der producerer Smarthphones. Det samlede antal arbejdere ligger noget højere:
Mere end 1 mio.
Omkring 800.000 arbejdere
Så hvis det reelt er den mængde af arbejdere der hos Foxconn arbejder med Smartphones og mængden af arbejdere er så høj som i de links jeg har fundet, så må touchscreen produktionen stå for omkring 10%, ikke noget jeg vil kalde fremtrædende.

Men hvis du kun har gjort dette for at trolle, så lykkedes det vel.kblood (#31)

Gjorde det for at lære dig noget om at have kilder og fakta på plads når man kommer med påstande, er ikke sikker på at det har hjulpet, men så har jeg da forsøgt.

#33: kblood

6. apr. 2012 16:51

#32

Dejligt at se at du rent faktisk kom med noget selv nu. For ja, der er nemlig langt flere end 200k arbejdere hos Foxconn.

Men til dit første svar:

Apples moralske ansvar var ikke direkte påstanden. Jeg sagde at

Folk har større forventninger til Apple end de fleste andre virksomheder.

Og vil defor påstå at dette medførte den kritik der er kommet af Foxconn, og at det blev opdaget i det hele taget. Du mener måske at det var kommet frem på News og andre europæiske medier selv hvis Apple ikke fik lavet deres iOS enheder hos Foxconn?

Hvordan er det du ikke mener at det er højere forventninger til Apple der gør at dette er sket? Hvad skulle ellers være årsagen?

Apples moralske ansvar kom så derfor ind i sagen fordi der er højere forventninger til Apple. Men du må da gerne komme med andre eksempler på Amerikanske virksomheder der gør den samme ved deres supply chain som Apple nu har gjort, for at gå den efter.

Dit andet svar:

blot generelt om globalisering og udlicitering.

Har jeg sagt det var andet end den generelle globalisering og udlicitering jeg mente? Apple og Foxconn er så stadig et af de mange tilfælde hvor det er ret tydeligt at man pga. konkurrencen får det produceret i lande med billig arbejdskraft, og det gør det svært at kontrollere standarden, som jeg har linket dig omkring flere gange. Det er åbenbart lykkedes dig at få en helt anden forståelse end den jeg prøvede at give. Så kan jeg da godt forstå hvorfor du ikke kan finde det du leder efter i mine links.

Du bliver nød til at beskrive hvordan du har forstået mine udtalelser, istedet for bare at skrive at du ikke er enig og at jeg kommer med vilde påstande, og links der ikke er relevante.

og til dit 3. svar:

Endelig viser du at du rent faktisk går en smule ind i de fakta jeg linkede. For ja, den data stemmer slet ikke overens, så den har jeg også undret mig en del over, men tænkte at det er pænt ligegyldigt hvis du ikke læser det alligevel. Jeg tror måske det er fordi den er oversat fra en kinesisk avis, der er generelt en del huller i den artikel som sikkert skyldes dårlig oversættelse.

Men så kan du få denne:
http://www.electronista.com/articles/12/03/22/foxconn.succeeds.despite.rising.costs/

Som er det tætteste jeg kan komme på min udtalelse. Om det er det meste af omsætningen er svært at sige. Men det er den retning det ser ud til at gå i for Foxconn hvis ikke andet.

#34: DanaKaZ

7. apr. 2012 18:51

Du mener måske at det var kommet frem på News og andre europæiske medier selv hvis Apple ikke fik lavet deres iOS enheder hos Foxconn?kblood (#33)

Det mener jeg, formentlig ikke i samme grad, men det mener jeg ikke er fordi folk har højere forventninger til Apple end andre firmaer. Derimod mener jeg at det er fordi Apple er et af de mest polariserende firmaer der findes og at kontroversielle emner bliver blæst op pga. begge siders fanatisme.

Det er åbenbart lykkedes dig at få en helt anden forståelse end den jeg prøvede at give.kblood (#33)

Det er muligt.

Som er det tætteste jeg kan komme på min udtalelse. Om det er det meste af omsætningen er svært at sige. Men det er den retning det ser ud til at gå i for Foxconn hvis ikke andet.kblood (#33)

Der er tale om Foxconn International og ikke Foxconn Technology Group (som ifølge kilden i artiklen er dem der er samler Apples produkter). Jeg kan dog ikke lige gennemskue hvad det præcist er Foxconn International laver og hvor de gør det og hvorfor de ikke er en del af resten af gruppen.

#35: kblood

9. apr. 2012 14:51

#34

Nu skriver du begge siders fanatisme, men det er netop det jeg mener med højere forventninger til Apple. Ligesom at Google også har det med at blive set efter i krogene, pga. den høje popularitet. Også derfor jeg har svært ved at forstå at du ikke mener der er højere forventninger til Apple, når det er så åbenlyst at der er så stor en fokus på Apple.

Og jeg synes ikke før jeg har hørt om en virksomhed som har taget det til sig og rent faktisk fået undersøgt forholdende på de fabrikker hvor produkterne bliver fremsillet. Det virker ret logisk at man helst vil undgå det, for man burde jo have vidst, selvom man ikke indrømmer det, at det ikke følger alle retningslinjer. Og når det så endelig følger alle retnings linjer, så kommer den samme produktion til at koste mere at lave. Så kan det være at Apple har en længerevarende kontrakt med Foxconn der gør at de ikke må hæve prisen. Det skulle da næsten ikke undre mig. Men der er da en god chance for at det vil begynde at koste endnu mere for Apple at lave det som de har lavet indtil nu, pga. de forbedringer Foxconn nu skal lave for sine medarbejdere.

Men ja, den generelle sammenhæng i Foxconn er ikke nem at genneskue. Ville nok være nemmere hvis man kunne læse kinesisk. Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvor meget touch produkter betyder for Foxconn samlet set, men vil stadig stå ved mit estimerede gæt. Jeg synes ikke jeg har kunnet finde noget som modviser min påstand, men heller ikke noget der kraftigt peger på den som at være rigtig. Jeg vil mene at alle Kindle Fire, iPhones, iPads og iPods må betyde en pænt stor mængde touch enheder. Men svært at sammenligne den med de 3-4 andre typer produkter som de laver en hel del af også.

#36: DanaKaZ

9. apr. 2012 17:06

#35 Forventning og fokus er ikke det samme. At folk er interesserede i hvad Apple gør og foretager sig, betyder ikke at de har højere forventninger til dem end andre. I de her diskussioner viser det sig jo også ofte at folk ikke ved at der er en hel del andre firmaer der benytter sig af Foxconn. Så det er ikke fordi de er mere oprørte over at Apple gør "det", det er blot at de farer i flint så snart det er Apple der gør "det".

Google kan jeg bedre godtage, da deres motto trods alt er "Don't be evil", men noget i den retning har Apple aldrig påråbt sig.

#37: kblood

9. apr. 2012 17:41

#36

Hvis det giver en større reaktion at Apple bruger Foxconn end nogen af de andre virksomheder der bruger Foxconn, så vil jeg da også se det som større forventninger til Apple.

Du mener måske det er en fejlvurdering fra Apples side at det kunne betale sig at få undersøgt arbejds forholdende på de fabrikker der laver Apple produkter? Kunne de have sluppet udenom den undersøgelse?

Interesse for en virksomhed og hvad den laver fører jo til at der er større krav. Om det så er Apples kunder der stiller de krav er egentlig ligegyldigt, men pga. den fokus som Apple har, og sikkert også fordi at Apple har det med at holde et godt tag omkring kontrollen af hele sin supply chain, eller det vil nok egentlig sige hele den supply chain der er omkring Apples produkter, ikke kun Apples egen del af den, og det vil jeg mene er en af årsagerne til at man har høje forventninger til Apple på alle områder.

Men du mener generelt ikke der er højere forventninger til Apple? På hvilke områder skulle der ikke være det? Hvem skulle der være højere forventninger til på de markeder Apple er på, end Apple?

#38: DanaKaZ

9. apr. 2012 19:02

Hvis det giver en større reaktion at Apple bruger Foxconn end nogen af de andre virksomheder der bruger Foxconn, så vil jeg da også se det som større forventninger til Apple.kblood (#37)

Det er en fejlslutning (fallacy). Det er rigtigt at større forventninger til Apple vil medføre større reaktion, men det ikke nødvendigt at folk har større forventninger før at der kommer en større reaktion.

Men du mener generelt ikke der er højere forventninger til Apple? På hvilke områder skulle der ikke være det?kblood (#37)

Ikke generelt, nej. Produkt/innovationsmæssigt mener jeg der er, men ikke moralsk, det er jo fx en stående joke at Apple sagsøger alt og alle.

Hvem skulle der være højere forventninger til på de markeder Apple er på, end Apple?kblood (#37)

Moralskt set? Google, igen, pga deres eget motto "Don't be evil."

#39: kblood

9. apr. 2012 21:01

#38

Nu har Google jo bare et ikke fysisk "produkt" på samme måde som Apple, så synes ikke helt at Google kan bruges som en sammenligning.

At Apple sagsøger er jo ikke nødvendigvis det samme som at folk ser Apple som umoralske.

Men det virker for mig til at Apple gerne vil have folk til at se på Apple som en virksomhed der laver de moralskt rigtige beslutninger. De er jo ikke ligefrem blevet dømt til at skulle undersøge deres egen producent. Det er da vidst endda to gange de har sent folk for at undersøge Foxconn, da de i første omgang mente at dem der normaltvis så virksomheden efter ikke gjorde det godt nok. Og det har jo så vist sig at det åbenbart var korrekt antaget.

Men jeg kan stadig ikke se hvorfor der ikke er andre virksomheder end Apple der har været løftet pegefinger for i medierne for dårlige arbejdsforhold.

http://www.youtube.com/watch?v=hLuPtMvvwA0

Apples popularitet er årsagen til disse spørgsmål. Dermed, højere krav bliver sat til Apple.

#40: DanaKaZ

9. apr. 2012 21:28

Nu har Google jo bare et ikke fysisk "produkt" på samme måde som Apple, så synes ikke helt at Google kan bruges som en sammenligningkblood (#39)

De har nu fysiske produkter, fx Google Nexus One og CR-48 (laptop). Men derudover kan jeg ikke se hvorfor det skulle gøre nogen forskel, moral er ikke kun forbundet med fysiske ting.

Men det virker for mig til at Apple gerne vil have folk til at se på Apple som en virksomhed der laver de moralskt rigtige beslutninger.kblood (#39)

Hvad Apple gerne vil, siger ikke noget om hvad folk forventer af dem.

Men jeg kan stadig ikke se hvorfor der ikke er andre virksomheder end Apple der har været løftet pegefinger for i medierne for dårlige arbejdsforhold.kblood (#39)

Fordi Apple er det mest exponerede og muligvis fordi de er det firma der er mest åbent omkring at benytte Foxconn. Der er mere nyhedsværdi i kontroverser omkring Apple end fx Dell.

Apples popularitet er årsagen til disse spørgsmål. Dermed, højere krav bliver sat til Apple.kblood (#39)

Du gentager samme fejlslutning som før. Den holder ikke.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger