Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Brug af Adobe Flash forkorter batteritiden på 11.6" MacBook Air med op til 33 %

5. nov. 2010 07:00Det er ikke længe siden, at Apple introducerede nye MacBook Air-modeller, og allerede nu har blandt andet teknologisiden Ars Technica testet den nye ultrabærbare 11.6" MacBook Air.

Apple har nægtet at understøtte flash på iPhone, iPad og iPod Touch med det argument, at det sluger for meget strøm. Apples nye MacBook Air-modeller bliver heller ikke leveret med Flash, men softwaren er dog stadig understøttet - man skal blot selv downloade den. Ifølge en test foretaget af Ars Technica kan installation af Adobe Flash på den nye 11,6" Macbook Air og efterfølgende brug af Flash-baserede sider på internettet imidlertid forkorte computerens batterilevetid signifikant:

Having Flash installed can cut battery runtime considerably—as much as 33 percent in our testing.Ars Technica

Ved let surfing med Flash opnåede testerne en batterilevetid på fire timer. Efter afinstallation af Flash opnåede de en batterilevetid på seks timer og to minutter ved samme forbrugsmønster.

#1: Mikkelpf

5. nov. 2010 07:26

Nej, det koster ikke noget at ha' Flash installeret. At besøge hjemmesider med flash-content, gør til gengæld nok. Men det gør det altså også hvis du besøger sider med hardcore javascripts (væsentlig sjældnere I guess) eller andet client-generated indhold.

Og igen, flash er ikke (kun eller primært) en videosoftware, rettelse indsendt.

#2: morajodk

5. nov. 2010 07:27

Ja, jeg kan også på min MBP hører at blæseren pludselig begynder at snurre rigtigt meget - så går jeg ind og tjekker processorne og kan se at flash æder rigtig mange resourcer.

Det kan være at Apple har lagt et filter ind, så når flash kører, så bruges der væsentlig mere energi, på den måde kan de få os til at tvilve på flash og komme af med det. :)

#3: Ramius

5. nov. 2010 07:43

jamen, uhada - tænk hvis man besøger sider med client tungt software så æder det ens strøm. Det er godt nok imponerende.

Med flash installeret så vil man naturligvis bruge mere strøm hvis man besøger sider med flash content, men man skulle tro at man besøgte de sider blandt andet for at benytte sig af det content og så er man vel også klar over det vil æde noget strøm fra ens bærbar...

#4: telepop

5. nov. 2010 08:03

Der skal jo sammenlignes med at køre tilsvarende indhold i et andet sprog, for det er relevant.
Man kan jo ikke bare konkludere, at hvis noget bruger ressourcer på en computer, så er det dårligt.
Typisk Apple at komme med den slags konklusioner.

#5: DanaKaZ

5. nov. 2010 08:13

Har nu alligevel tænkt mig at installere flash, når jeg får min Air. Men så bare køre med et plugin som fx click2flash.

#6: caffery

5. nov. 2010 08:19

Hurra, den bruger mere batteri på et tungt site med videoads og animationer. Logik for perlehøns og det vil bare tilfældet uanset om det er lavet i flash eller html5.

Desuden burde de fleste mac-brugere herinde være ligeglade for jeg har gentagne gange læst deres argumenter om at de alligevel aldrig (eller yderst sjældent i hvert fald) browser rundt på flashsider.

#7: thomasmorkeberg

5. nov. 2010 08:28

Desuden burde de fleste mac-brugere herinde være ligeglade for jeg har gentagne gange læst deres argumenter om at de alligevel aldrig (eller yderst sjældent i hvert fald) browser rundt på flashsider.caffery (#6)

Er mac-brugere aldrig på youtube?

#8: DanaKaZ

5. nov. 2010 08:31

#7 Man kan efterhånden se en stor del af youtube's video'er gennem html5.

Helt hvor mange ved jeg ikke præcist, men kan efterhånden godt besøge youtube uden at støde ind i flash.

#9: spikedk

5. nov. 2010 08:33

Jeg vil ogsaa whine saa - naar jeg koerer WoW, saa gaar der ca. et minut, og mine blaesere paa min MacBook Pro gaar amok... Come on, alt der bruger CPU kraft, faar computeren til at bruge stroem, det naeste bliver vel at nogen piver over at intense filtre i PhotoShop faar batterilevetiden ned paa det halve???

http://odd-it.blogspot.com/ Om alt mellem himmel og jord, dog mest om det grafiske!

#10: ttolst

5. nov. 2010 08:38

#3 (og andre)

Nu går de jo netop ikke ind på sider med flash CONTENT, men sider med flash REKLAMER, så fortæl mig lige igen at det er forståeligt at det skal skære 33% af ens batterilevetid.

Flash er bare helt igennem råddent, det er mega langsomt og memory leaker helt vildt (flash er den eneste (udover opdateringer) grund til at jeg nogensinde genstarter firefox) Der er ingen grund til at så simple "apps" skal være så tunge at køre,

#4

Nu er det jo ikke Apple der kom med påstanden, læs dog før du whiner. Og jo, man kan sgu godt konkludere at det er helt vildt dårligt at det skal koste 33% batteritid at besøge sider med flash reklamer. Vi kunne snakke om det hvis det var et flash 3D FPS eller noget.

#9

Og du mener så at det at se lidt flash reklamer kan sidestilles med at spille et 3d spil samt tunge grafikberegninger, *suk*

#11: trezno

5. nov. 2010 08:45

Og hvad forkorter videovisning i html5 så sammenlignet med flash? Det er jo tydeligt at flash udelukkende er brugt til video, så den sammenligning mangler nu lidt.

Min Ipads batteri ryger noget hurtigt ned hvis den bruges til at vise videoer, så det er nok meget ens.

Men budskabet Apple ønsker at videregive, er jo ikke til at tage fejl af: "Se vi havde ret i ikke at tillade Flash tidligere, det bruger jo alt strømmen!"

#12: jblidd

5. nov. 2010 08:52

youtube 720p i HTML5 bruger omkring 28% på min Mac Pro. samme youtube klip via flash tager omkring 130%. Min maskine har ikke et graffikkort, der kan hjælpe med afvikling af flash, så derfor vil flash på min maskine betyde brugen af temmelig mange resourcer. Af den grund bruger jeg klik to flash. Adobe kan gøre meget for at bevare deres dominans. Søger for flash hardware acceleration på flere af de grafikkort, der virker til en Mac. Udnytte de har nogle af de mest brugte værktøjer til udvikling af hjemmeside og satse på at være de førende leverandøre af software, der understøtter HTML5. Vi ved at Flash ikke forsvinder foreløbig, og at HTML5 vil vinde mere og mere indpas med tiden. Adobe kan jo lige så godt udnytte deres position til at dominere HTML5 også. Positivt forstået

#13: Glacier

5. nov. 2010 08:55

Men budskabet Apple ønsker at videregive, er jo ikke til at tage fejl af: "Se vi havde ret i ikke at tillade Flash tidligere, det bruger jo alt strømmen!"trezno (#11)

Nu er det jo ikke apple der kommer med denne påstand, men et testsite. Så vidt jeg ved har Apple overhovedet ikke kommenteret på testen.

#14: caffery

5. nov. 2010 09:11

#10, det er typisk reklamerbannere i Flash der er dårligst lavet og bruger tung video/lyd. Hvis man stopper med at benytte flash, vil annoncørerne bare skifte til html5 ads der garanteret trækker lige så meget batteri ud af din maskine PLUS..dem ka du sgu ikke blokere for lige så nemt.

#11, lad os nu se om de samme brokkehoveder ikke dukker op med samme klagesang når html5 engang ender med at blive reklamestandard. Desuden ER der jo noget der hedder flashblocks. Det kunne der nemt laves en App til og så er der pludselig ingen problemer med batteriet for så styrer man selv hvilke flashsider man vil benytte.

Off-topic, se iøvrigt det nye Danske Spil website. Det er stort set udelukkende lavet i Flash. En mildest talt ringe beslutning da de udelukker en hel del Apple brugere samt gør sitet så tungt at netbooks vil være langsomme på sitet. Et perfekt eksempel på dårlig brug af Flash der giver teknologien et rigtig dårligt rygte.

#15: Makey

5. nov. 2010 09:13

Ved let surfing med Flash opnåede testerne en batterilevetid på fire timer.Nyheden

Hvad betyder det? 4 timers Facebook flash spil? Det job vil jeg have...

Try League of Legends for free, online MOBA sign up here: http://is.gd/tryLoL

#16: spikedk

5. nov. 2010 09:19

#10

Nej, jeg sidestiller ikke det ene med det andet - men siger bare at hvis noget bruger max cpu, saa bruger det ogsaa max juice! At flash saa bruger 10 gange mere cpu kraft paa Mac end paa PC, maa jo saa enten skyldes daarlig programmering, eller et daarligt OS (no flamebait)

http://odd-it.blogspot.com/ Om alt mellem himmel og jord, dog mest om det grafiske!

#17: Kjeldsen

5. nov. 2010 10:14

Flash = CO2 problem!

Greenpeace og Steve Jobs har en fælles fjende!

Men, ok lidt seriøst, hvem tror lige at der kommer til at gøre forskel når vi har HTML5 embedded reklamer med video,3d og osv?

Reklamer er problemet men det er så det der betaler for "nettet" anyway.. :-)

#18: aben

5. nov. 2010 11:05

Har nu alligevel tænkt mig at installere flash, når jeg får min Air. Men så bare køre med et plugin som fx click2flash.DanaKaZ (#5)

skal du ha' den mindste så? jeg var lige i eplehuset i går for at kigge lidt på den.

altså bare kigge, forstås =) den er dælme RAR!

jeg ville ønske jeg kunne hade dig ihjel

#19: DanaKaZ

5. nov. 2010 11:51

#18 Ja, den skal overtage efter min 5 år gamle 12" ibook. Har faktisk bestilt min hos eplehuset. Nægtede at bøvle med TNT eller hvem det nu er Apple bruger. Men fordi jeg ville have 4gb ram i, så må jeg pænt vente.

Det er hårdt at vente.

#20: aben

5. nov. 2010 20:13

cool!

at vente er en moderbitch :) men ja, 4gb ram er helt klart the way to go.
- og jeg vil til hver en tid anbefale Eplehuset over møgmac eller møgna .. jeg ved ikke om der er andre resellers i Danmark?

jeg ville ønske jeg kunne hade dig ihjel

#21: DanaKaZ

5. nov. 2010 20:44

#20 Skal der nok være, nu prøver vi eplehuset. Kan godt lide at jeg så bare kan tage den derned hvis der er noget galt.

#22: Martin J

6. nov. 2010 17:08

Men der er åbenbart alligevel en del, der gerne vil have Flash på deres Apple gadgets:

http://mediamac.comon.dk/index.php/news/show/id=22726

#23: DanaKaZ

11. nov. 2010 09:31

#20 Så fik jeg den, endelig. :-)

Den er fandme lækker. Jeg var lidt nervøs over om den ville være for lille, men min reaktion indtil videre er at den er helt perfekt.

Og på trods af dens cpu er den uhyre snappy. Man kan godt mærke den ssd.

Og så køre SC2 bedre end på min iMac, selvom at skærmstørrelse kommer lidt mere i vejen i den forbindelse. :-)

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger