Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Apples Siri skal hjælpe billister

12. jun. 2012 09:08Apple har med deres stemmekendelsessystem Siri høstet meget ros, for dets evne til at genkende hvad som siges til det. Nu vil Apple sammen med en række bilproducenter udnytte systemet i biler under navnet "Eyes Free".

Ni bilproducenter, som omfatter Audi, BMW, Chrysler, General Motors, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz og Toyota, vil inden for de næste 12 måneder udkomme med biler, der har en Eyes Free-knap på rattet, der kan aktivere Siri.

Formålet er at øge bilsikkerheden, idet mange uheld skyldes anvendelse af en smartphone med hænderne, imens brugeren kører bil.

Med Siri kan bilister blandt andet stille spørgsmål, bruge Twitter og få rutevejledning, mens de kører.

#1: lost-viking

12. jun. 2012 09:25

"for at det er godt til at genkende hvad som siges til det." den sætning der lyder virkelig dum.. burde det ikke skrives anderledes?

men er der ikke lavet andre stemmekenkendelses systemer end lige siri der kan smides i biler? troede faktisk flere af dem havde bla. sådan noget som Radio On, Change Channel to og sådan noget?

Man skal ikke spise æbler hvis man selv har orm i kærnehuset

#2: Kian

12. jun. 2012 09:41

Op i røven!
Hvor blev Siri af til iPad2 og iPhone 4?
Hvorfor skal jeg rende rundt med Spire? Specielt når der sidder præcis samme CPU i iPad2 som i iPhone 4S...

I'm gay, I'm wacky! its all about me and my boyfriend being gay... cv: http://www.pixlr.dk

#3: why_did_news_change_user_settings_now_i_lost_my_old_account

12. jun. 2012 09:41

#1 Det kan man nok godt. Der findes sikkert allerede en masse. Men det ændre vel ikke på at folk lige skal læse en SMS, eller tjekker twitter på farten, og det er der SIRI hjælper.

#4: Nerq

12. jun. 2012 09:56

#OP I RØVEN. Eller det jeg mener er, at Siri i hvert fald kommer til iPad2 ;-)

#5: Jonas_

12. jun. 2012 09:56

Jeg tvivler på at Siri flytter ind i de respektive biler og går derfor ud fra at det stadig kræver at man ejer en 4s'er eller en 5'er til den tid.

Hvis knappen bare en en forlængelse af iphonens Home knap, kan jeg virkelig ikke se det revolutionære i det her... Man kan da bare sætte en holder på rattet til telefonos.. så havde man da også et display lige foran i stedet for på sædet ved siden af..

#6: mrtb

12. jun. 2012 09:57

Nogen der ved noget om hvor vidt det er en standard af en art der bliver brugt? Her tænker jeg på at hvis nu man f.eks. smed en Android mobil til i stedet, ville man så også kunne aktivere stemmestyringen der?

Siri må gøre det godt, siden det kan sætte sådan noget her i gang, men det er jo ikke utænkeligt at det her marked vokser over de næste par år, og at der kommer flere spillere til... Så kunne det jo være rart hvis ikke man skulle til at skifte halvdelen af elektronikken ud i bilen for at kunne få samme funktionalitet i andre produkter.

#7: Kian

12. jun. 2012 10:04

#4
Det gør den jo så ikke. Hvis du hopper ind på Apples site og videre ind til info om Siri så vil du se en lille asterix. Hvis du følger den nede i bunden af siden står der iPhone 4S & iPad 3. gen. only.

I'm gay, I'm wacky! its all about me and my boyfriend being gay... cv: http://www.pixlr.dk

#8: Nerq

12. jun. 2012 10:10

#7 - Hmmm, det kan jeg godt se, er ellers sikker på at jeg læste et eller andet sted igår på developer sitet at Siri også kom til iPad2. Men kan da godt se, at det ikke står på iOS6 preview siden.

Det er sku ærgeligt, hvis det passer.

#9: henrikrhoegh

12. jun. 2012 10:11

Det vil jo kræve internet adgang for at benytte det, eller tager jeg fejl? Så uden for dækning, ingen hjælp. Og så sender man al sin tale ind til Apple. Tror jeg vælger en anden bil (eller fravælger det som udstyr).

#10: Cypern

12. jun. 2012 10:18

Allerede idag taler jeg til min Honda Accord Executive......

Jeg kan tale til bilen vedr. min indbygget GPS, telefon Radio, Klima, CD med mere.

....tror den forstår omkring et par hundrede kommandoer.

Men mest blærerøvs faktor for alt kan også betjenes via det 5" touch panel som er indbygget.

#11: HerrMansen

12. jun. 2012 10:36

Det vil jo kræve internet adgang for at benytte det, eller tager jeg fejl? Så uden for dækning, ingen hjælp. Og så sender man al sin tale ind til Apple. Tror jeg vælger en anden bil (eller fravælger det som udstyr).henrikrhoegh (#9)

Det vil det nemlig - Siri er ikke klientbaseret. Den sender din optagelse til en server og behandler den og sender så et svar tilbage. Ligesom en søgemaskine.

This is my opinion. There are many like it, but this one is mine... http://www.knowyournewz.dk

#12: LeChuck

12. jun. 2012 10:57

Det som de nuværende systemer mangler er vel netop internet forbindelse. Med det nye system kan man få svar på alle sine spørgsmål mens man kører! ;-) Kunne godt være smart til at bestille bord, tjekke hvornår et fly går eller noget i den stil.

Er dog temmelig sikker på det bliver en standard, som f.eks. AD2DP. Med mindre 90% af alle dem der køber ovenstående bilmærker har Apple, og aldrig nogensinde vil skifte.

Hvis man skal se pessimistisk på det tror jeg dog ikke det vil hjælpe en skid på sikkerheden, snarere tværtimod. En ting er at man ikke behøver at fjerne øjnene fra vejen, men hvad med opmærksomheden?

#13: kalaha

12. jun. 2012 11:10

Som #12 siger, det her vil ikke hjælpe på sikkerheden, tværtimod, der vil komme langt flere uheld.
Ideen er fin nok til ren praktisk information om kørslen. "vejen du vil dreje op af, er spærret", "du løber snart tør for benzin" osv.
Men folk skal ikke sidde og søge og sende sms'er, det tager en masse fokus fra trafikken, hænder eller ej.

#14: Mardin

12. jun. 2012 11:24

Jeg forstår ikke hvad forskellen på denne Siri knap er, i forhold til min nuværende Parrot Bluetooth i bilen, der er parret med min iPhone via Bluetooth.
Hvis jeg trykker på det grønne rør på min Parrot aktiverer den Voice Commands/Siri, og jeg kan bruge Siri funktionerne som normalt.

Det samme er da vidst gældende på et hvilkte som helst bluetooth headset, hvis man holder røret/tag-knappen inde, og virkede iøvrigt også før Siri kom, med de gammeldags voice-commandoer på iPhone.

#15: HenrikH

12. jun. 2012 13:23

Men folk skal ikke sidde og søge og sende sms'er, det tager en masse fokus fra trafikken, hænder eller ej.kalaha (#13)

Enig, det er det samme problem som med håndfri sæt. Jo, man har hånden fri, så man lettere kan skifte gear el. lign., men man har stadig en god del af ens opmærksomhed rettet imod den samtale, twitter besked eller hvad dælen man nu forsøger at slå sig selv (og andre) ihjel over.

Kører man bil, bør ens opmærksomhed primært være på trafikken og at føre bilen - ikke at opdatere ens twitter med at man køre over storebælt. Og nej, dem der siger "jamen jeg kan sagtens koncentrere mig om flere ting samtidig" kan altså ikke holde fuld koncentration på trafikken samtidig med alle de andre ting de laver.

#16: Pwncopter

12. jun. 2012 16:16

#Op i røven!
Hvor blev Siri af til iPad2 og iPhone 4?
Hvorfor skal jeg rende rundt med Spire? Specielt når der sidder præcis samme CPU i iPad2 som i iPhone 4S...
Nerq (#2)

Hvad forventede du egentlig af Apple? Owned.

#17: Taxwars

12. jun. 2012 21:06

"Formålet er at øge bilsikkerheden, "

Nej formålet er at Apple kan tjene endnu flere penge på at binde folk til Apples lille grådige univers.

Luk DR - de snylter på skatteyderne

#18: DanaKaZ

12. jun. 2012 21:38

#17 U mad?

#19: Kennethxyz

13. jun. 2012 07:33

Er det ikke ligegyldigt?
Der er jo ikke en gang udsigt til at Siri kommer til Danmark inden for det næste år...

Sitecore blog: http://kenned.dk

#20: Nielson

16. jun. 2012 15:15

"Formålet er at øge bilsikkerheden, "

Nej formålet er at Apple kan tjene endnu flere penge på at binde folk til Apples lille grådige univers.Taxwars (#17)

Men hvis det var Google eller Microsoft så var det noget helt andet? Få hovedet ud af røven, Taxwars. Du er dum at høre på.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger