Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Apple søger patent på 3D-gestures til kommende iPads og iPhones

15. jul. 2011 11:31Apple har sidste år indleveret en patentansøgning på 3D gestures, der skal bruges i kommende versioner af iPhone og iPad. Disse 3D-gestures kan blandt andet bruges i CAD-programmer på iPad'en eller til at manipulere andre objekter.

Apple beskriver blandt andet pinch-and-pull som en metode til at skabe dybde på objekter, samt justering af kontrast og farver ved at variere afstanden mellem fingre og iPad. Se kilden for flere forslag.

En anden gesture, som patentet også indeholder, er en rotationsgesture til at dreje objekter med.

#1: carbonic

15. jul. 2011 11:57

Patentsystemet trænger snart til en ordenlig overhaling. Kan slet ikke se hvorfor man skal kunne tage patent på typer af interantionsformer i første omgang.

#2: NeoNmaN

15. jul. 2011 12:00

#2) Når man har lande som USA bliver man nød til at tage patent på ting for ikke at blive sagsøgt selv, men ja er helt enig.

Mac fanboy - Macbook Pro 15" Retina - 16GB DDR3(1600mhz), iPhone 6 Plus 128GB

#3: Hald

15. jul. 2011 12:21

Patentsystemet blev jo indført for at et firma der havde brugt meget tid (ofte flere år) på at udvikle noget, og teste det, ikke bare skulle gå nedenom og hjem fordi et andet firma kunne sælge en kopi billigere da de ikke havde haft udviklingsomkostninger. F.eks. medicin, det er beskyttet nogle år af et patent, og derefter må andre fremstille et lignende produkt. Der kan findes mange eksempler på at manden der fik ideen blev snydt fordi han ikke havde tegnet patent på den. Så jeg forstår godt virksomhederne, men det er godt nok blevet et cirkus idag.

Jeg er Microsoft Certified Professional.. og derfor er jeg Apple fanboy!

#4: Krillere

15. jul. 2011 12:25

Det kunne faktisk være ret sejt at lave 3D på en iPad. I stedet for at vælge tools og lave en masse clicks, så laver man bare lige et smart pinch eller ryk med fingeren.

#5: thimon

15. jul. 2011 12:31

#1
Nu har Apple jo ikke fået udstedt et patent endnu. De har sandsynligvis ikke engang fået et første svar fra den amerikanske patentmyndighed om de overhovedet kan forvente at få et patent.

Men ja, det kunne være sejt at have 3D gestures på sin telefon - lidt a la en tryllekunstner, der laver besværgelser med hænderne over en telefon og der så dukker en kanin op af telefonens 3D-skærm... :)

#6: Chucara

15. jul. 2011 12:46

Bliver man så sagtsøgt hvis man kommer til at holde sin hånd på en bestemt måde, f.eks. når man kalder på en taxa?

Newz.dk: Hvor alle er eksperter indenfor alt.

#7: f-style

15. jul. 2011 13:08

er det ikke bare det at bruge flere fingre til at navigere rundt på skærmen?
Som man kan bruge 2-3 fingre bevægelser på ens bærbar PC?

Live your Life... Dream your Dream... You have one life... Use it wisely...

#8: thimon

16. jul. 2011 04:05

hvis man kigger på figurerne i kilden, kan man se at det drejer sig om blandt andet at gøre følgende:
1. holde fingrene på skærmen
2. løfte hånden
3. gøre noget med hånden i luften

Dermed en 3D-gesture.

#9: Trixxrlol

17. jul. 2011 17:28

Jeg caller bullshit! Sorry!

Jeg leger selv rundt med 3D modelling, og med alle de tools, shortcuts og jeg ved ikke hvad, så kan jeg ikke se hvordan man nogensinde ville kunne klare sig med en lille iPad skærm og et hav af mere eller mindre halv-hjernede hand gestures.

Jeg elsker min iPad, men der er virkelig nogle ting, den ikke skal overtage (eller prøve på det).

#10: joachimnb

26. jul. 2011 12:48

Jeg caller bullshit! Sorry!

Jeg leger selv rundt med 3D modelling, og med alle de tools, shortcuts og jeg ved ikke hvad, så kan jeg ikke se hvordan man nogensinde ville kunne klare sig med en lille iPad skærm og et hav af mere eller mindre halv-hjernede hand gestures.

Jeg elsker min iPad, men der er virkelig nogle ting, den ikke skal overtage (eller prøve på det).Trixxrlol (#9)

CAD-lignende 3D modeller bliver ofte bare brugt til at eksemplificere, at der er et 3D rum, og at dybden i billedet også kan reguleres. Man skal nok ikke lige lave seriøse CAD-tegninger på den. Man kan forestille sig disse gestures brugt i spil, mere end i apps.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger