Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Apple sidder tungt på markedet for programmer til mobiltelefoner

19. jan. 2010 09:58Analysevirksomheden Gartner har netop udsendt resultatet af en undersøgelse, der viser, at Apples App Store står for langt den største del af salget af programmer til mobiltelefoner i 2009.

I alt blev der omsat for 4,2 milliarder dollars mobil-programmer sidste år, og 97,5 % af de programmer blev solgt via App Store. Tager man også de programmer med, som kan hentes gratis, er tallet endnu højere, hele 99,4 %.

Den høje andel skyldes et overordentligt godt salg af programmer i løbet af 2009, hvor Apple rundede 3 milliarder downloads fra deres App Store samtidig med, at konkurrenterne først kom i gang i løbet af 2009.

Gartner forventer, at den samlede omsætning vil stige til 6,8 milliarder dollars i år ved et salg på 4,5 milliarder programmer. I 2013 vurderes det, at omsætningen når op på 29,5 milliarder dollars ved et salg på 21,6 milliarder programmer.

#1: Desca

19. jan. 2010 10:08

Øh hvad?

Hvor har de fået den data fra? Det er da helt sikkert ikke rigtige tal da Android App store har været ude i et stykke tid med købeprogrammer også.

Det må vel bare betyde der er flere gratise programmer til Android en Apple's iPhone. Bonus!

#2: jakobdam

19. jan. 2010 10:11

Ja - det er unægteligt en enorm fordel for Apple, at mange har haft en iTunes konto i forvejen, for at kunne købe musik via iTunes.

Denne fordel har Nokia Ovi Store, Samsung Apps og Google Android Market og Windows MarketPlace, ikke.

Købelysten for iPhone hjælpes både af de meget lave priser (check eks. Windows MarketPlace til sammenligning - de har fået en hjerneblødning med priser, men det har de jo omvendt haft i alle årene)...

#1 >
Androids markedsandel for apps tror jeg ikke har hverken oversteget Windows Mobile eller Symbian i nævneværdig grad. Selvom det ikke just er noget bevis for noget som helst, så har alle dem jeg kender med Android, ikke købt en pind på deres platform. Alle dem jeg kender med iPhone har til gengæld købt rigtigt meget af diverse små programmer og spil. Men nu har jeg også kun 5 i min omgangskreds med Google mobiler... Jeg har dog ingen problemer med at tro på tallene her.

Nyheder indenfor IT og teknologi: www.techstart.dk

#3: Marci

19. jan. 2010 10:19

#1 så vidt jeg kan se er tallene fra gartner..

Der ud over tror jeg ikke du har ret i din antagelse om at Andriod har flere gratis programmer..

Apple App store var tros alt ude først, og revolutionerede. Andriod er jo næsten først lige kommet med i kampen i fx lande som danmark, hvor der ikke har været muligt at købe apps i sååå lang tid igen.

Derudover er det også bevist at folk med iphone mere eller mindre alle benytter app store, hvor det ikke er sådan med windows mobile og andre producenter..

Dog synes jeg også 97,5 virker som et meget højt tal ;)

"Never do today what you can put off till tomorrow. Delay may give clearer light as to what is best to be done." - Aaron Burr (1756 -...

#4: Captain Obvious

19. jan. 2010 10:25

you don't fucking say so -,-

Duh, it's obvious.

#5: Pernicious

19. jan. 2010 10:26

#1 & #3

Det er korrekt at Android har en større andel af gratis programmer i Android Market sammenlignet med App Store, men ikke flere gratis programmer.

#6: em1L

19. jan. 2010 10:27

Man må sige de ikke ligger skjul på deres talenter, især ikke dem der sidder med budget-forecast i Apple.

21,6 milliarder solgte apps i 2013 - De har vidst glemt at tage højde for at de ikke længere er de eneste om mobil apps.

Det er klart at smartphone markedet ser helt anderledes i 2013, men en så voldsom stigning udelukkende i Apples Apps det nægter jeg at tro på. Eftersom deres omsætning eftersigende skulle stige proportionelt med salget, betyder det at de stadig vil bonge forbrugerne for købe apps, mon ikke Google for vendt den skude ret hurtigt?

http://hardstylers.dk - Touring the harder styles

#7: Desca

19. jan. 2010 10:40

Jeg kan stadig ikke tro på de står for mere eller mindre 99,4% for det totale salg/download af Apps gratis som købsbetinget.

De tal kan bare ikke have nogen form for realitetssans når man tænker på at Android har fået stor succes blandt mobilkøberne. Jeg laver næsten heller ikke andet end at downloade apps fra Android App Store.

Kan ikke forstå at Apple på nogen somhelst måde kan stå for hele 99.4% - Tænk over tallet!

#8: DanaKaZ

19. jan. 2010 10:41

#7 Kan ikke, eller vil ikke?

#9: vibeweb

19. jan. 2010 10:42

Selvom det ikke just er noget bevis for noget som helst, så har alle dem jeg kender med Android, ikke købt en pind på deres platform. Alle dem jeg kender med iPhone har til gengæld købt rigtigt meget af diverse små programmer og spil. jakobdam (#2)

Problemet i det er dog nok mere relateret til danmark i sig selv, da der ikke er åbnet op for den betalte del af android market her endnu (og gad vide om det nogensinde sker).

http://vibeweb.dk

#10: jimmi

19. jan. 2010 10:46

#6 Læs lige nyheden igen

Man må sige de ikke ligger skjul på deres talenter, især ikke dem der sidder med budget-forecast i Apple.em1L (#6)

Det er ikke Apple der kommer med de her tal.

21,6 milliarder solgte apps i 2013 - De har vidst glemt at tage højde for at de ikke længere er de eneste om mobil apps.em1L (#6)

Tallene er for det samlede mobilmarked ikke bare Apple.

#11: Desca

19. jan. 2010 10:50

#7 Kan ikke, eller vil ikke?DanaKaZ (#8)

Jeg har ingen problemer med at erkende det, og jeg vil gerne gøre det klart med det samme at var det Android, Windows Mobile eller andet der havde fået så høj en procentdel havde jeg ment det samme. Det kan bare ikke være rigtige tal.

#12: DanaKaZ

19. jan. 2010 10:58

#11

Kan ikke se at der skulle være noget i vejen med de tal. Tror du overvurderet Androids succes. Med de tal jeg kan finde har de en markedsandel på 3-3,5% (inden for smartphones), Apple ligger på 18%. Og hvis du så tager med at Apples platform er noget ældrere og at Google tilsyneladende ikke har fået bredt betaling apps ud til hele verden, så kan jeg ikke se at de tal nødvendigvis må være forkerte.

Men ja, hvis du ikke absolut ikke vil åbne dig for at det kunne være rigtigt, så er der jo ikke så meget ide i at diskutere det med dig.

#13: Windcape

19. jan. 2010 11:18

Hvem ringer til EU og starter en Monopol sag?!

http://about.me/windcape

#14: DanaKaZ

19. jan. 2010 11:21

#13 Det kan du jo selv gøre, lige efter du har fundet ud af hvordan "monopolet" er blevet misbrugt.

#15: Grammo

19. jan. 2010 11:43

Der er da intet at sige til det i mine øjne? Min kæreste er ejer af en Android mobil og jeg selv en Iphone. Kvaliteten på programmer er godt nok forskellig. Synes mange af de programmer man henter til android er fejl fyldte, og bare generelt dårlige. tag fx. facebook app.

Jeg har aldrig været Mac mand før. Prøvede så for et halvt år siden at se om det var mig. Og må tilstå at jeg synes godt om deres produkter. Og forstår godt hvorfor folk er så "hypede" med brugen af Itunes/App store. For det fungerer bare. Og hvis der er opdateringer klar til programmer jamen så opdatere man da bare uden nogle dikkedarer.

Det indtryk har jeg slet ikke af Android på nogen måde.

#16: ThiaZ

19. jan. 2010 12:09

Grammo>
Hvilke fejl har du?

jeg har brugt Android i 4 måneder nu, og bruger facebook app hver dag, mere end på pc'en og jeg har aldrig haft ét eneste problem, ikke engang en minimal bug.

Btw. så har jeg utroligt mange programmer downloaded fra android market og der kommer ofte opdateringer og de er skide lette at opdatere.

Jeg går bare ind på android market, trykker my downloads. OG derindeunder kan jeg se samtlige statusser på mine apps, om der er updates, og det er så bare at vælge hvad skal opdateres, og så kgør den det i baggrunden mens jeg arbejder videre..

Jeg er ikke et sekund i tvivl om at Android kommer til at tage store markedsandele fra Apple med tiden. Men det sker ikke før Google får åbnet for betaling af mobil apps i Danmark.
Google efter min mening nedprioritere værdien i dette.

Jeg tror generelt heller ikke på at Apple har 99,4% af alle betalte såvel som gratis app-downloads.

#17:

19. jan. 2010 12:51

Altså nu er den her undersøgelse vel kun for programmer der er hentet/købt igennem en producents 'app-store' eller hva ?

For ellers virker 99,4% lige lovlig opdigtede.

Jeg har pt. hentede 20-30 programmer/spil til IPhone igennem AppStore, og 0 til WM(havde slet ikke tænkt over at MS MarketPlace eksistere), men tilgengæld har jeg nok hentede/købt/udviklet væsentlig flere på min lap og sync'ed dem over på WM.

#18: Windcape

19. jan. 2010 13:04

#13 Det kan du jo selv gøre, lige efter du har fundet ud af hvordan "monopolet" er blevet misbrugt.DanaKaZ (#14)

Et Monopol skal ikke misbruges før det skal begrænses!

Med 99.4% af alle Apps til iPhone må der jo være et Monopol!

http://about.me/windcape

#19: DanaKaZ

19. jan. 2010 13:07

Et Monopol skal ikke misbruges før det skal begrænses!Windcape (#18)

Er det din personlige holdning, eller mener du at EU har den opfattelse?

#20: jakobdam

19. jan. 2010 13:49

#17 >
I undersøgelsen kan man jo kun måle på de respektive applikations butikker dedikeret for mobilerne.

Freeware sites såsom modaco, xda-developers m.fl. har de jo selvsagt ikke tal for. Jeg har eks. selv udviklet 3 små spil til j2me midlet 2.0 som er til download på vildmedmobil.dk, samt nogle nyere generations flashspil for windows mobile primært (eller rettere, flash lite 1.1 for 480x800px skærme)...

Disse spil har jeg bare kastet op i forumindlæg med link til selve filerne der ligger på min egen server. Og de indgår helt klart ikke i statistikken.

Nyheder indenfor IT og teknologi: www.techstart.dk

#21:

19. jan. 2010 14:06

#20

Nej og der her Apple jo nogle klare fordele ved at det er så let(har jeg fået opfattelsen af!) for os dødelige udviklere at videredistribuere programmer/spil.

De programmer jeg har lavet har jeg faktisk kun vidergivet personligt, og det står helt sikkert ikke i nogen statistik :-P

#22: jblidd

19. jan. 2010 14:07

Kan vi ikke bare blive enige om, at Apples App store er blevet en større success end hvad selv den mest optimistiske Apple forcaster kunne forestille sig, og at Apple kun har opnået så stor en del af de betalte downloads, fordi de andre ikke er kommet rigtig igang endnu. Når de andre har fået deres betalingsdel på plads og opnår kritisk masse, så vil Apples andel selvfølgelig falde. Der vil helt sikker ske en eksplosionagtig vækst i betalingsdownloads via Android market, og hvis Apple skulle holde den markedsandel, som Gartner formoder de havde i 2009, så skulle de sansynlig 3-5 double antallet af betalings downloads næste år. Det tror jeg heller ikke på;-)

#23: Aputech

19. jan. 2010 14:57

@ Windscape

Dine posts giver absolut ingen mening. Iphonen er en platform, et lukket system. Hvor vil du hen med dine skriverier?

#24: marcus gb

19. jan. 2010 15:01

er dette apples ære?... NEJ!!!!! apple laver slæt ikke nogle apps
i appstore, det er nogle andre, jeg mener nokia-ovi læver da nogle,
og windows mobile gør også.

#25: DanaKaZ

19. jan. 2010 15:09

#24 Altså nu laver Apple selv programmer til App-storen, der kan nævnes Remote og deres Keynote app.

Derudover, vil jeg mene at det er forkert at sige at Apple ikke skal have noget anerkendelse for det. Hvis det var så nemt, hvorfor var der så ikke nogen der havde gjort det før Apple og hvorfor sidder lige netop Apples platform så tungt på markedet?

#26: Aputech

19. jan. 2010 15:20

#25

Nu forstår jeg ikke hvor fanden du vil hen. Hvad har det med noget som helst at gøre? Jeg er ikke mac-hater. Jeg har intet problem med hverken Apple eller deres Appstore, så jeg har intet problem med at give dem credit. Tværtimod - det er en genial forretningsmodel. En genial virksomhed.

Det, jeg reagerer på, er at Windscape kæfter op om et monopol. Ja, det er et monopol, men så længe deres monopol ikke misbruges ift Android eller andre lignende systemer, ja så er der intet at komme efter.

PlayStation og Xbox er jo f.eks også monopoler - og hvad så?

#27: DanaKaZ

19. jan. 2010 15:21

#26 Skynd dig at tælle indlæg, så du kan nå at rette din rant.

#28: Aputech

19. jan. 2010 15:26

Ok, jeg kan ikke se Markus gbs post, så din kommentar kommer øjensynligt efter min. Beklager.

Rant og rant, det vil jeg nu ikke kalde det.

#29: marcus gb

19. jan. 2010 15:29

25# det er vel sand (det er mit moto)
og jeg er vel også kun her for at råbe ad apple

#30: marcus gb

19. jan. 2010 15:30

31# jeg mente sandt

#31: DanaKaZ

19. jan. 2010 15:31

#30 Hvad er det du mener er sandt?

Og det sidste havde vi vist allerede fanget, med den stribe af perle indlæg du har lagt for dagen.

#32: marcus gb

19. jan. 2010 15:39

31# i kan tage hvores stolthed men i kan ikke tage hvores windows!

#33: DanaKaZ

19. jan. 2010 17:06

#32 Bare rolig, vi vil ikke have det.

#34: Windcape

19. jan. 2010 17:14

Det, jeg reagerer på, er at Windscape kæfter op om et monopol. Ja, det er et monopol, men så længe deres monopol ikke misbruges ift Android eller andre lignende systemer, ja så er der intet at komme efter.Aputech (#26)

Altså man må godt have Monopol, så længe det ikke misbruges?

*ringer til Microsoft*

http://about.me/windcape

#35: DanaKaZ

19. jan. 2010 17:17

#34 Jep, men tror ikke du får meget ud af at ringe til Microsoft, i kraft af at de jo har en dom for monopol misbrug.

#36: Aputech

19. jan. 2010 18:00

Ja gør det. Tilbyd dem din arbejdskraft i samme ombæring. Du besidder jo tydeligvis nogle fintslebne analytiske evner.

http://newz.dk/microsoft-taber-sag-om-monopol

#37: andreasg

19. jan. 2010 21:56

Hvorfor insisterer du på at skrive "monopol" med stort M?

#38: yardman

20. jan. 2010 11:06

Jeg tror ikke på at der er download 3 mia. apps (2.5 mia i 2009 alene) fra AppStore. Det tal er meget, meget højt. Det svarer vel til at hver eneste solgt iPhone (der er solgt godt 33,75 mio. iPhones) har downloaded 89 applikationer over 3 år.

Selvfølge er der nok nogen som har downloaded nye applikationer når de har opgraderet til 3GS - men alligevel 89, er det ikke meget? Men nu kender jeg heller ikke iPhone brugeres forbrugs mønster. :)

#39: DanaKaZ

20. jan. 2010 13:50

#38 Jeg har pt. 112 programmer liggende på min telefon som jeg har hentet fra App-store og en masse jeg har slettet fra min telefon. Vil skyde på at jeg igennem tiderne har haft omkring 300 programmer inde over min telefon.

Så jeg ser ikke det tal som værende umuligt højt.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger