Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Apple måske på vej med iKey

9. mar. 2010 12:48En patentansøgning har afsløret, at Apple måske er på vej ud i et nyt område. Teknologien, der allerede nu er blevet døbt "iKey", er en måde, hvorpå et håndholdt apparat, som f.eks. en iPhone, kan interagere med elektroniske dørlåse, tændingslåse og lignende.

Det skulle fungere ved, at brugeren roterer sin iPhone i nærheden af den elektroniske lås, og derefter indtaster en kode på skærmen. Indtaster man den rigtige kode, åbner døren, hvis ikke informeres ejeren om det fejlslagene forsøg, eller der udløses en alarm.

Ud over at kunne bruge en iPhone som elektronisk nøgle, spekulerer Leander Kahney, manden bag bogen og bloggen "Cult of Mac", i, at Apple med tiden vil søge at erstatte de nuværende betalingskort. Han finder det oplagt at udvide funktionaliteten, så telefonen kan benyttes som betalingsmiddel, en teknologi der allerede benyttes i f.eks. Sydkorea.

#1: jakobdam

9. mar. 2010 12:52

Skidegod idé.

1) Min mobil løber tør for strøm
2) Jeg tager hjem for at lade den op
3) Jeg bryder døren ned med et hælespark fordi jeg ikke kan komme ind og lade min mobil, uden den kan tænde.

</sarcasm off>

Måske alligevel ikke helt dumt - men ideen med at låsen er afhængig af et apparat som selv skal være ladet, kan være lidt farlig.

Måske løs det ved at have et iphone-ladestik indbygget i låsen? :)

Ang. at bruge mobilen som betalingsmiddel; dette legede Ericsson jo med for mange år tilbage, da BlueTooth stadigvæk var et nyt og moderne ord.

Nogle automater kan også trække mikrobetalinger fra mobilen via sms.

Så det behøver nu ikke at være så avanceret som sikrede thrusted handshakes på ssl-linjer med kryptering osv. - en sms er i reglen nok, kombineret med mikrobetalinger. Medmindre mobilen så helt og holdent skal erstatte alle betalingskort til alle formål - hvilket jeg nok vil synes bliver en tand for moderne til min smag. :)

Nyheder indenfor IT og teknologi: www.techstart.dk

#2: Zombie Steve Jobs

9. mar. 2010 12:54

Apple med tiden vil søge at erstatte de nuværende betalingskort

Well, så skal de til at sælge nogle flere enheder :S
Ellers bliver det sgu ikke til meget handel.

#1 Det er væsentligt smartere at bruge sit keycard eller "nøgle" fra bilen til også at åbne huset - evt. betale for ting, skidtet bliver opladet i bilen og sandsynligheden for at der er en eller anden grotesk malfunction er mindre end ved noget så "avanceret" som iphone.

Doner til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk

#3: NukeDK

9. mar. 2010 12:54

Det kræver jo også at iPhonen kan køre den app i baggrunden, for skal man først finde app´en for derefter at aktivere den, så er det nok hurtigere at bruge sin nøgle. Men jeg syndes godt om ideen, for når man for eks forlader sin bil ja så låser den bilen men mindre der at andre “nøgler” i bilen så som ens kone ;D

Ps. Det er bare ikke noget der ligger lige om hjørnet, og jeg vil mene at Apple skal forbedre sig på nogle punkter da de andre spiller på marked, godt ved hvad vi vil have. Så Apple de kunne godt gå hen og miste en stor del kunder hvis de ikke tænker mere fremad rettet…

Mvh. Nuke

#4: Reck

9. mar. 2010 12:59

Det kræver jo også at iPhonen kan køre den app i baggrunden...NukeDK (#3)

Kan den det? Jeg mindes der har været meget snak om hvorvidt en iPhone kan multitaske.

Så skal man jo lukke alle sine programmer for at komme ind, hvor surt. :D

#5: Trogdor

9. mar. 2010 13:00

#1 Det er derfor min bil har 1 dør hvor man kan bruge en nøgle. For nu at bruge en bil sammenligning.

#4 selvfølgelig kan den det. Man kan da fint høre musik mens man surfer på internettet eller tale i telefon mens man sufter, eller skriver en mail.
Det er bare de bruger installerede programmer man ikke kan køre flere af på en gang.

Man skal passe på man ikke kommer til a

#6: Zombie Steve Jobs

9. mar. 2010 13:03

#3 det er da det mest irriterende nogensinde, du stopper for at pisse, tanke, what ever, og du er nødt til at hive telefonen ud af sin cradle for at låse bilen :( det kan jeg simpelthen overhovedet ikke se som en erstatning for noget, der virker glimrende allerede og er mindre. argh, kan bare forestille mig så kollosalt mange irriterende situationer, hvis man skulle bruge mobilen. Men det er måske the Apple way:
Take something that works, make it fancy and more annoying.

Key card, fra bilproducenten, ubemærket i jakkelomme, ja tak, alt det fucking lort med at mobilen skal alt, nej tak.

Doner til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk

#7: Trentors

9. mar. 2010 13:20

Ideen er god men det er bestemt ikke Apple som har fundet på den. Allerede har de noget lignende i Japan. Dog kan Apple og deres ekspertise gøre den accessible.

Dog syntes jeg virkelig ikke at det skal være et firma som Apple som skal stå bag den slags. I deres lukkede lille "Big Brother"-verden så er det svært at de skal stå bag noget så universalt som låse og betalinger.

Lad os nu få åbne standarder istedet for at lade et enkelt firma med forkærlighed for alt propertiært styre det.

#8: henrikmk

9. mar. 2010 13:31

#4:

Kan den det? Jeg mindes der har været meget snak om hvorvidt en iPhone kan multitaske.

http://a1.phobos.apple.com/us/r1000/019/Purple/a2/d1/32/mzl.wqxhgaww.480x480-75.jpg

Velkommen til UNIX.

#9: caffery

9. mar. 2010 13:36

Puha...sådan som sikkerheden i Iphonen blev beskrevet tidligere af en hacker, så ville jeg aldrig turde bruge min mobil til noget så vigtigt som en nøgle til mit hus fyldt med værdigenstande.

#10: MarsontheRocks

9. mar. 2010 14:00

Puha...sådan som sikkerheden i Iphonen blev beskrevet tidligere af en hacker, så ville jeg aldrig turde bruge min mobil til noget så vigtigt som en nøgle til mit hus fyldt med værdigenstande.caffery (#9)

Vil du komme med en reference? Alle systemer/OS'er er mulige at knække. Det du henviser til kan være den artikel der for et halvt år siden eller sådan, beskrev hvordan jailbreakede (altså iPhones der er blevet låst op for 3. parts programmer etc.) var nemme ofre for hackere...
Det er det samme som at sige at installerer du et program der åbner for en masse døre til din PC/Mac, ja så er PC'en/Mac'en dårlig, fordi den ikke lukker disse. De er jo "bevist" blevet åbnet med det program man nu valgte at installere...?!

Klap dig selv på skulderen

#11: Testa

9. mar. 2010 14:01

Det er jo nok ikke noget der kommer på iphone som den er nu, men måske i apples næste store udgivelse af den slags. Må indrømme at jeg ikke kan se det smarte i det til biler. Der vil trådløs låse mekanisme altid være smartere i at de kun kræver et tryk og voila.
Og til ens hus dør eller andet, tror bare aldrig rigtigt at det vil vinde frem så længe det er hurtigere at låse døren op med en nøgle.
Som betalings kort, så nej... ville ikke stole på sikkerheden ved det, der er bare for mange måder en tlf. kan hackes på nu, og det bliver bestemt ikke bedre i fremtiden, som populariteten af produktet vinder frem.

Alt i alt så tror jeg ikke det vil vinde frem før man kan overbevise hr og fru jensen om at det er sikkert at bruge, og at det er hurtigt og nemt. Men nu må vi se hvad produkter det bliver til hvis til noget overhovedet.

#12: caffery

9. mar. 2010 14:07

#10,

http://www.wired.com/gadgetlab/2009/07/iphone-encryption/

quote:
“I don’t think any of us [developers] have ever seen encryption implemented so poorly before"

Men ok, jeg ville så ikke bruge nogen som helst form for mobiltelefon til at låse mine husdøre op trådløst - men da slet ikke Iphone efter at have læst den artikel.

#13: snesman

9. mar. 2010 14:14

Jeg synes nemt man kan se Apples plan, rent forretningsmæssigt, idet de, såfremt alle disse nøgle-, betalings-, kaffebrygnings-funktioner, vinder frem, kan gøre det ekstra besværligt for kunden at skifte til alternativer. Hvis det hele er integreret i I-phonen, bliver det garanteret en pain at gå over til et andet mærke. Det er en rigtig god plan set fra et strategisk perspektiv. Hvis det altså vinder frem.

Doner til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk

#14: Trentors

9. mar. 2010 14:15

#12
"Jeg ville aldrig købe noget på nettet."

"Jeg ville aldrig turde bruge netbank på min Windows PC."

"Jeg ville aldrig benytte Dankort med den gamle 64bit kryptering."

Osv. osv. osv.

Når ALLE bruger det caffery, så gør du også. Det klæder ikke folk at være så teknologi-forskrækket og slet ikke blandt nørder. Udvikling og frygt for forandring er som olie og vand!

Er så træt af at slås med konservative IT-folk. IMO er de i den forkerte branche...

#15: caffery

9. mar. 2010 14:21

#14, har intet imod ikke-fysiske ting som man kan foretage sig med eller uden risiko på nettet. Trådløse nøgler til mit fysiske hjem stoler jeg trodsalt ikke på endnu. Og slet ikke hvis det bliver med Apple eller Microsoft produkter der samtidig også fungerer som medie-gadget og/eller mobil. Det er såmænd bare min kritiske og skeptiske sans der snakker her - og ikke fordi jeg er "teknologi-forskrækket" :)

Btw. hvis dub læser med....VAPORWAAARE ;-)

#16: Trentors

9. mar. 2010 14:30

#15
Ja men jeg høre bare hver gang de samme kritiske/skeptiske argumenter HVER eneste gang ny teknologi indtroduceres.

Sandheden er at efter noget tid så har alle vendt sig til det og har indset at verden IKKE gik under og at det er meget lettere.

Og især med ting som er teknologi-baseret allerede. Du har allerede nøgler som bare er en GAMMEL teknologi. Den er desuden let at kopiere, er let at "hacke" og er så forældet at den skal suppleres med anden teknologi for at blive accepteret i f.eks. de fleste virksomheder (alarm-systemer).

Så jeg kan slet ikke se argumentet for vi ikke har skiftet nøgler ud for år tilbage. Faktisk undrer det mig at vi overhovedet tør bruge sådan noget usikkert gammel lort som oveni hatten ridser alle vores gadgets hvis de ligger i samme lomme... ;-)

#17: aben

9. mar. 2010 14:34

Det er bare de bruger installerede programmer man ikke kan køre flere af på en gang.Trogdor (#5)

mja, det eneste du egentlig kan køre som en baggrundsproces er jo iPod appet, alt andet, også de medfølgende Apple apps, kan ikke.

jeg ville ønske jeg kunne hade dig ihjel

#18: MarsontheRocks

9. mar. 2010 14:40

#15
Ja men jeg høre bare hver gang de samme kritiske/skeptiske argumenter HVER eneste gang ny teknologi indtroduceres.

Sandheden er at efter noget tid så har alle vendt sig til det og har indset at verden IKKE gik under og at det er meget lettere.

Og især med ting som er teknologi-baseret allerede. Du har allerede nøgler som bare er en GAMMEL teknologi. Den er desuden let at kopiere, er let at "hacke" og er så forældet at den skal suppleres med anden teknologi for at blive accepteret i f.eks. de fleste virksomheder (alarm-systemer).

Så jeg kan slet ikke se argumentet for vi ikke har skiftet nøgler ud for år tilbage. Faktisk undrer det mig at vi overhovedet tør bruge sådan noget usikkert gammel lort som oveni hatten ridser alle vores gadgets hvis de ligger i samme lomme... ;-)Trentors (#16)

Hørt! ;)

Til caffery:
Traditionelle nøglehulle-systemer er super nemme at "bryde" op. Endda så nemt at forsikringsselskaberne nægter at betale tilbage, da der ikke kan ses at der har været brudt ind i huset...

Klap dig selv på skulderen

#19: MarsontheRocks

9. mar. 2010 14:50

Det er bare de bruger installerede programmer man ikke kan køre flere af på en gang.Trogdor (#5)

mja, det eneste du egentlig kan køre som en baggrundsproces er jo iPod appet, alt andet, også de medfølgende Apple apps, kan ikke.aben (#17)

Det er ikke rigtigt.

Apple's Mail app kører også. De andre KAN også godt, men ikke med nuværende OS politik...

Så til alle jer "iPhone kan ikke multitaske" - Jo den kan sagtens, men pga. dårlig batteritid har Apple valgt dette fra indtil videre, da dette ville føre til at telefonen for de fleste brugere der ikke aner hvad der kører og ikke gør (indrøm det, det er de fleste brugere der ikke ved dette), ja så har de set det som noget der ville gøre brugeroplevelsen værre for mangfoldigheden. Og det har vist sig at betale sig, da iPhone som meget bekendt har kæmpe succes.

At du og jeg og andre på denne side ønsker mere baggrundsprocesser og multitasking er noget helt andet. Men jailbreak din iPhone, og så kan du multitaske så meget det lyster dig! ;)

Klap dig selv på skulderen

#20: Trentors

9. mar. 2010 15:32

#18

Ja! Jeg fatter ikke vi stadig bruger det lort. Jeg ynder normalt ikke at bruge det udtryk men her gælder det virkelig.

Det er en katastrofe at vi benytter så usikker teknik men ikke mærkeligt med den konstante modstand der er imod den mindste forandring.

Alle vil have udvikling men ingen vil have forandring. I IT-verden kalder vi den slags for en "deadlock" ;-)

#21: caffery

9. mar. 2010 15:40

Jeg har det fint med eksisterende alternative nøglesystemer såsom en 1-9 baseret kode man trykker ind eller lignende, så jeg er bestemt ikke bange for nyere teknologi end de gamle nøgler. Er såmænd bare skeptisk overfor et trådløst system der kører fra en mobiltelefon der i forvejen har dårlig sikkerhed. Og som jakob ganske rigtigt er inde på..så er man på skideren hvis man glemmer mobilen eller den mangler strøm.

#22: Trentors

9. mar. 2010 15:52

#21
Du er også på skideren hvis du glemmer din nøgle ;-) Det er altså IKKE et argument IMO.

Du er også på skideren hvis du glemmer dit dankort, pas, flybillet, bilnøgler og andre ting i andre situationer. Her behøver du dog KUN huske een ting. Og taget i betragtning af at det er de fleste som IKKE glemmer ALTING når de glemmer noget er man da langt mere hel-garderet her. På sigt syntes jeg dog at fingeraftryk-scannere eller lignende ville være smartere (retina-scannere f.eks.).

Man kunne sagtens lave en løsning med backup-strøm til nøglekredsløbet, eller en løsning hvor telefonen kunne fysisk røre ved låsen i nødstilfælde hvor chip kunne få ekstern strøm fra låsen.

Chipkort fungere jo på den måde. Kobber-kontakterne er jo strømledende da chippen ikke selve har en strømforsyning.

#23: caffery

9. mar. 2010 15:57

#22, nææ men de nuværende kode-baserede systemer er jo fine nok hvis man bare kan huske koden. Ulempen ved at have det hele i én iPhone (eksempel) er at du er TOTALT fucked hvis du taber den og smadrer den. Så kan du ikke engang betale for taxaen hjem, ringe fra den, starte bilen, komme ind i huset osv. ;) Den risiko ku jeg aldrig finde på at tage.

#24: dk-hat

9. mar. 2010 16:19

Fint nok det kommer til iphone( også ) Men hverken "ikey's" eller betalings systemet er noget vi ikke har hørt om tit... og allerede er i brug.. Så ham på bloggen er da en idiot... for selvfølgelig vil apple også kopiere dette. det er først en nyhed når det rent faktisk kommer.

Og hvad med de ID chip der allerede er på markedet, der også er i brug mange steder... kunne den ikke gøre dette job.. bedre, hurtiger og sikr.

http://www.wired.com/politics/security/news/2002/02/50187
http://www.pcworld.com/article/129499/rfid_payment_chips_popular_in_japan.html

#25: BluepaiN

9. mar. 2010 17:48

Hvad gør man så hvis man snakker i telefon?

#26: aben

9. mar. 2010 21:57

Det er bare de bruger installerede programmer man ikke kan køre flere af på en gang.Trogdor (#5)

mja, det eneste du egentlig kan køre som en baggrundsproces er jo iPod appet, alt andet, også de medfølgende Apple apps, kan ikke.aben (#17)

Det er ikke rigtigt.

Apple's Mail app kører også. De andre KAN også godt, men ikke med nuværende OS politik...

Så til alle jer "iPhone kan ikke multitaske" - Jo den kan sagtens, men pga. dårlig batteritid har Apple valgt dette fra indtil videre, da dette ville føre til at telefonen for de fleste brugere der ikke aner hvad der kører og ikke gør (indrøm det, det er de fleste brugere der ikke ved dette), ja så har de set det som noget der ville gøre brugeroplevelsen værre for mangfoldigheden. Og det har vist sig at betale sig, da iPhone som meget bekendt har kæmpe succes.

At du og jeg og andre på denne side ønsker mere baggrundsprocesser og multitasking er noget helt andet. Men jailbreak din iPhone, og så kan du multitaske så meget det lyster dig! ;)MarsAttack (#19)

Ja altså det at den ikke multitasker som man traditionelt forstår det ved en desktopcomputer, det er selvfølgelig udelukkende en softwarebegrænsning (som du selv siger kan man få multitasking ved at jailbreake den), men den begrænsning er der jo så altså. Jeg forstår godt grundene til at den er der, og det generer mig ikke. Som regel :)

Mht mail (og SMS app'et) - ja okay, du får selvfølgelig push notifications fra de to apps (og andre der har push enablet) - men det er så ikke sådan jeg forstår multitasking. iPod app'et er det ENESTE, hvor du kan stå i et andet app, dobbelt-klikke på home knappen, og så få adgang til iPod funktionalitet, uden at du først skal lukke det første app ned, åbne iPod app'et, og derefter vende tilbage til app 1.

eller?

jeg ville ønske jeg kunne hade dig ihjel

#27: MiniatureZeus

9. mar. 2010 22:43

Måske alligevel ikke helt dumt - men ideen med at låsen er afhængig af et apparat som selv skal være ladet, kan være lidt farlig.jakobdam (#1)

Der var en virksomhed i Køge som havde 6-7 Mercedes Sprinter som har en elektronisk nøgle, og 2 år (eller noget i den retning) efter de var købt, kunne halvdelen af dem ikke starte, fordi at Mercedes værkstedet havde glemt at skifte batteriet i nøglerne, og bilen derfor ikke kunne registrere dem.. :P

Tjek http://roadtripping.dk når du skal til USA! "Ask not what newz can do for you. Ask what you can do for newz!"

#28: MarsontheRocks

10. mar. 2010 15:35

Det er bare de bruger installerede programmer man ikke kan køre flere af på en gang.Trogdor (#5)

mja, det eneste du egentlig kan køre som en baggrundsproces er jo iPod appet, alt andet, også de medfølgende Apple apps, kan ikke.aben (#17)

Det er ikke rigtigt.

Apple's Mail app kører også. De andre KAN også godt, men ikke med nuværende OS politik...

Så til alle jer "iPhone kan ikke multitaske" - Jo den kan sagtens, men pga. dårlig batteritid har Apple valgt dette fra indtil videre, da dette ville føre til at telefonen for de fleste brugere der ikke aner hvad der kører og ikke gør (indrøm det, det er de fleste brugere der ikke ved dette), ja så har de set det som noget der ville gøre brugeroplevelsen værre for mangfoldigheden. Og det har vist sig at betale sig, da iPhone som meget bekendt har kæmpe succes.

At du og jeg og andre på denne side ønsker mere baggrundsprocesser og multitasking er noget helt andet. Men jailbreak din iPhone, og så kan du multitaske så meget det lyster dig! ;)MarsAttack (#19)

Ja altså det at den ikke multitasker som man traditionelt forstår det ved en desktopcomputer, det er selvfølgelig udelukkende en softwarebegrænsning (som du selv siger kan man få multitasking ved at jailbreake den), men den begrænsning er der jo så altså. Jeg forstår godt grundene til at den er der, og det generer mig ikke. Som regel :)

Mht mail (og SMS app'et) - ja okay, du får selvfølgelig push notifications fra de to apps (og andre der har push enablet) - men det er så ikke sådan jeg forstår multitasking. iPod app'et er det ENESTE, hvor du kan stå i et andet app, dobbelt-klikke på home knappen, og så få adgang til iPod funktionalitet, uden at du først skal lukke det første app ned, åbne iPod app'et, og derefter vende tilbage til app 1.

eller?aben (#26)

Ok, så er vi til dels enige ;)
Ja jeg kan forstå dit begrundelse og vinkel på sagen. Jeg ville også ønske noget mere funktionalitet og muligheder i iPhone OS som ikke er der pt. Men jeg regne med at Apple i fremtidige produkter nok skal bukke under over for mange af de ting vi ønsker, men spørgsmålet er så om det er for sent på det tidspunkt. I hvertfald er det irriterende ikke at vide noget om iPhone OS 4 endnu... :s

Klap dig selv på skulderen

#29: mortydk

13. mar. 2010 09:44

Til #6 Tanghaar: - SKIDEGODT FORMULERET: Take something that works, make it fancy and more annoying.

Kunne ikke selv finde på et bedre slogan for iPhone/iPodTouch og denne sarkastiske idé med mobile-iKey fra Apple.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger