Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

iPhone 6 størrelse?

  • 29%Som iPhone 5s
  • 27%Maksimalt 4,7"
  • 18%Maksimalt 5,5"
  • 14%Maksimalt 5"
  • 13%Maksimalt 6"

Apple idømmes bøde i Italien for salg af Apple Care-forsikring

28. mar. 2012 09:22Apple blev i december idømt en bøde på €900.000 i Italien for at sælge deres Apple Care-forsikring, der på mange måder ikke er en forbedring i forhold til købeloven. Apple appelerede sagen, men har nu tabt den. Det skriver Politiken.

I Italien er der 2 års reklamationsret og den italienske ret mener, at Apple vildleder forbrugeren til at tro, at der normalt kun er et års reklamationsret medmindre man køber Apple Care-forsikringen. Dommen betyder, at Apple skal ændre markedsføringen af Apple Care.

Sagen fra Italien er magen til sagen i Danmark, hvor Forbrugerrådet har anmeldt Apple til Ombudsmanden. Her anmeldes Apple blandt andet for vildledning af kunderne i forbindelse med køb af en Apple Care-forsikring.

#1: Balios

28. mar. 2012 09:35

Den eneste slags tilkøbs forsikring der duer, er hvis den dækker ved hændeligt uheld, og dækker ALLE delene til maskinen. Inkl væskeskade, lynnedslag, tab, og slitage (også batteri). Evt. i X antal år.

Den eneste jeg nogensinde har været fuldt tilfreds med, var Fona's xtra service.
Oh... og selvfølgelig American Express.

#2: idiotiskelogin

28. mar. 2012 10:22

Arh, jeg har sku aldrig hoppet på nogle af de ekstra "forsikringer" uanset hvem der sælger dem. Om det er Apple eller en forretning.

I realiteten dækker de sjældent andet end hvad de forsikringer jeg allerede har.

Food for the NSA line eater.

#3: Net_Srak

28. mar. 2012 10:35

Har via mit forsikringsselskab en dækning der giver de samme vilkår som i de ekstra forsikringer hvor snart sagt alt dækkes. Fordelen er at det dækker alt i huset og koster markant mindre end det en enkelt ting ville koste at forsikre hos forhandlerne.

#4: Patte

28. mar. 2012 12:16

Det letteste er selvfølgelig at have den udvidede forsikring i indbosforsikringen, men mange mennesker har ikke den dækning. Derfor sælges Apple Care og andre forsikringer, som Fonas Xtra Service, Experts Tryghedssikring samt andre.

Jeg fravalgte Apple Care til min MacBook Pro, af den årsag, at det jeg får ekstra i Apple Care, ikke er det værd, det koster. Det er simpelthen for dyrt.

På mit fjernsyn, derimod, har jeg en forsikring, som praktisk talt dækker alt undtagen indbrud og brand, men det dækker indboen (med en selvrisiko).

#5: jblidd

28. mar. 2012 12:25

Apple Care er ikke en forsikring, for den dækker ikke uheld og andre udefra kommende skader. Den forlænger kun den tid, hvor Apple reparerer skader på hardwaren, der ikke skyldes udefra kommen påvirkning som væske i tastaturet, tab på gulvet og lignende. Den dækker altså ikke uheld. Apple Care tegner man, hvis man ønsker at få adgang til gratisk hjælp med sin maskine og medfølgende software i 3 år i stedet for 1 år for hardwaren og 90 dage for den medfølgende software. Det fulde navn er Apple Care Protection Plan ikke Apple Care Insurrence Plan og ja jeg ved godt forsikring er stavet forkert.

#6: fusk

28. mar. 2012 16:05

Har nævnt det her i en anden tråd, men da de to tråde omhandler samme produkt tillader jeg mig at sige det samme her.

#5 Fuldstændigt korrekt.

"Apple Care-forsikringer"
Er det ikke også meget vildledende at det hedder en forsikring når det ikke er en forsikring eller dækker som en forsikring, men der i mod er en udvidelse af den garanti der medfølger?

Jeg forstår ikke hvad det er der gør at det stadig er lovligt.
For kikker man rundt ser man hurtigt at 90% misforstår hvad der menes med "Apple Care-forsikringer"

#7: NannaS

29. mar. 2012 10:32

Jeg er heller aldrig hoppet på de tilkøbsforsikringer, men mange af mine venner i Italien køber dem næsten altid, uanset om de handler fjernsyn eller computere. For mange mennesker kan det godt være svært at gennemskue, hvornår man får noget for pengene.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger